Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / hlídání předmětu psovoda
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:04
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jak učíte tento cvik? A co je nejvhodnější předmět pro nácvik? Nemám s tímhle cvikem žádné zkušenosti a radši se poradím, než abych hned na začátku něco zpackala. Děkuji

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:45
- Nahlásit

Shadow
zkus tady něco dohledat
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_8263_0.html

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:49
- Nahlásit

Shadow
já to trénovala na ledvinku s masem, pak už bez masa, protože ho zajímalo víc to maso uvnitř-ale holkám se to osvědčilo. (asi to chce vyzkoušet-na každýho psa to funguje asi jinak-na cvičáku právě radili to maso). Na nás nějak nic osvědčeného neplatilo, musela jsem u dost věcí improvizovat z povahy psa. (navíc je matěj a nechá si vzít z tlamy od koholiv jídlo, tak že na jídlo jsem ho neutáhla). se štěkáním a následným odehnáním figuranta neměl problém, ( z kraje mu bylo divný, že si nekousne, když není rukáv) ostatní už byla klasická poslušnost.

Shadow
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2008 14:16
- Nahlásit

Díky za rady je to kvůli ZPU1, ale vidím to tak, že spíš skončíme u stopy.
Ještě jedna věc mě trochu trápí, a to je přenesení psa na ZOPce, mám 60kg potvůrku a nošení se jí vůbec nelíbí. Neznáte na to ňákej fígl?
Určitě to chce trénink, trénink, trénink, ale kdyby se přece jen našlo nějaký ulehčovadlo, tak by to nebylo vůbec špatný

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2008 14:26
- Nahlásit

Shadow
Prenaset ve dvou. A samozrejme to trenovat a trenovat, zpocatku poponest jen kousek - psa zvedat z nejakyho vyvysenyho mista. A dulezity je uchop psa, aby se netahal pod brichem, muze ho to bolet.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2008 14:37
- Nahlásit

Shadow
jak píše Fifi,přenášet ve dvou a platí to i na zkoušce pokud psa neuneseš,může ho nést bud sám pomocník nebo ty a pomocník.Doporučuju druhou variantu,mě ta první stála 2 body ,páč čuba má 40 kg a přece jen se trochu blbě nese i zvedá a tak se trochu mlela.Kdybych jí nesla já plus někdo jinej,nestalo by se to.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání