| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:04
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, jak učíte tento cvik? A co je nejvhodnější předmět pro nácvik? Nemám s tímhle cvikem žádné zkušenosti a radši se poradím, než abych hned na začátku něco zpackala. Děkuji
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:45
- Nahlásit
Shadow
zkus tady něco dohledat
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_8263_0.html
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 13:49
- Nahlásit
Shadow
já to trénovala na ledvinku s masem, pak už bez masa, protože ho zajímalo víc to maso uvnitř-ale holkám se to osvědčilo. (asi to chce vyzkoušet-na každýho psa to funguje asi jinak-na cvičáku právě radili to maso). Na nás nějak nic osvědčeného neplatilo, musela jsem u dost věcí improvizovat z povahy psa. (navíc je matěj a nechá si vzít z tlamy od koholiv jídlo, tak že na jídlo jsem ho neutáhla). se štěkáním a následným odehnáním figuranta neměl problém, ( z kraje mu bylo divný, že si nekousne, když není rukáv ) ostatní už byla klasická poslušnost.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2008 14:16
- Nahlásit
Díky za rady je to kvůli ZPU1, ale vidím to tak, že spíš skončíme u stopy.
Ještě jedna věc mě trochu trápí, a to je přenesení psa na ZOPce, mám 60kg potvůrku a nošení se jí vůbec nelíbí. Neznáte na to ňákej fígl?
Určitě to chce trénink, trénink, trénink, ale kdyby se přece jen našlo nějaký ulehčovadlo, tak by to nebylo vůbec špatný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2008 14:26
- Nahlásit
Shadow
Prenaset ve dvou. A samozrejme to trenovat a trenovat, zpocatku poponest jen kousek - psa zvedat z nejakyho vyvysenyho mista. A dulezity je uchop psa, aby se netahal pod brichem, muze ho to bolet.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2008 14:37
- Nahlásit
Shadow
jak píše Fifi,přenášet ve dvou a platí to i na zkoušce pokud psa neuneseš,může ho nést bud sám pomocník nebo ty a pomocník.Doporučuju druhou variantu,mě ta první stála 2 body ,páč čuba má 40 kg a přece jen se trochu blbě nese i zvedá a tak se trochu mlela .Kdybych jí nesla já plus někdo jinej,nestalo by se to.
|