| Autor |
Zpráva |
Kasia
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 12:55
- Nahlásit
Ahoj mam dotaz, známá má občas na hlídání psa (jezevčíka) jenže když odejde do práce a následně se vrátí, tak z bytu je kůlnička na dříví. Vůbec neví co s ním, zavírat ho do nějaké malé místnosti nemůže a brát si ho do práce také ne. Poraďte prosím, co s ním...uvažovala o nějakém spreji nebo tak něco, ale to si stejně ten pejsek vybere na cupování, to co není nasprejované, přeci nenasprejuje celej byt, ne?
díky za rady...
|
rain
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:16
- Nahlásit
Kasia
Jestli ho má vážně jenom občas na hlídání tak s tím neudělá nic, to by musel jeho majitel. Jak je pesa starý? Teď řeším stejný problém se štěníkem u kterého jsme tenhle problém asi zanedbali, protože jsme ho na samotu nezvykali od začátku. Když ho chci někam zavřít, je to ještě horší, když má pro sebe celý byt, je to relativně ok, ale to asi nebude Váš případ. Pokud to není její pes - nemá čas se mu v tomhle věnovat a nechce mít z bytu kůlničku na dříví, jediná možnost je asi nehlídat. Jak to dělají majitelé psa, to by mě zajímalo...?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:24
- Nahlásit
Kasia
Mě napadá jen dostatečně velká klec a po dobu nepřítomnosti zavírat tam... Jinak se s tím asi smířit...
rain
Podle mě majitelé tenhle problém mít ani nemusí, pes může být zvyklej byýt sám doma ve "svým" prostředí, kde žije a je tam zvyklej, v cizím prostředí může být nesvůj a může proto ničit...
Kolikrát se stan, že pes, kterej byl v jednom místě doma sám úplně v pohodě, po přestěhování při samotě začne vyvádět...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:25
- Nahlásit
rain
no to je právě to co vůbec nevím (jak je starý) má ho jen občas, mam pocit, že ho hlídá nějakému rodinému příslušníkovi, a popravdě ani nevím, jestli tohle vyvádí i doma nebo ne (ale pochopila jsem z toho, že spíš ne, že jen u ní)...já jsem taky říkala, to co ty...že ona s tím asi sotva něco udělá...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:26
- Nahlásit
Eimy
no jo, ale aby to v té kleci nebylo ještě horší a on neřval celý den a neobtěžoval okolí...
jinak mam pocit, že fakt doma je v poho...
|
rain
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:43
- Nahlásit
Eimy
Vidíš, to je docela možné.
Kasia
Já bych klidně zkusila tu klec a jestli bude vyvádět tak jedině sehnat na hlídání někoho, kdo nechodí do práce (popř. nechat ho doma kde je zvyklý a vyzvednout po práci, jestli je to možné), když je u ní jenom občas, asi nehrozí že by si tam zvykl...
|
Kasia
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 13:49
- Nahlásit
rain
jo, tak to jsem navrhovala taky...tak já tohle všechno přetlumočím a uvidíme, no...díky
|
rain
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2008 14:05
- Nahlásit
Kasia
Třeba pomůže tak klec nebo by stačila jenom delší procházka ráno, popř. nějaká hračka na zabavení...zase nechci dělat závěry když pejska neznám...
To máš těžko, tyhle věci jsou hrozně individuální, já když jsem to vyvádění řešila před pár měsíci u tehdy dvouměsíčního štěněte, všude jsem četla že na něj musím hlavně pomalu, nechávat ho samotné po chvilinkách tak aby se nebál, hlavně to neuspěchat, atd. atd. Teď (7 měsíců) když už ho musím nechávat samotného natvrdo celou dobu co jsem v práci a samozřejmě vyvádí mi bylo zase řečeno, že to byla chyba že nebýval sám od začátku....
Vlastně nevím jestli jsem udělala chybu že jsem na to šla moc pomalu jak všichni radili a kdybych ho nechávala samotného od začátku, bylo by to lepší než teď nebo právě naopak a vyváděl by ještě víc... Ale to už jsem zase trochu OT.
|