Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím pomoc - pesa z útulku
Autor Zpráva
Luca a Maxik
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 13:41
- Nahlásit

Zdravím,asi to tu už bylo,ale je toho tu hafo,takže bych moc ocenila,kdyby mi někdo pomohl a poradil. Jak už asi víte mám psa z útulku,je to kříženec jezevčíka a hasky. Je to zlatíčko, hodnej,ale jen doma. V útulku byl v kotci se 3 psama a byl v pohodě,te\ď potkáme psa,nebo i fenku jakáhokoliv plemene( kromě jorkšíra nebo maltézáka) a on se může zbláznit. Štěká jak trouba,škrtí se, hysterčí. Včera jsme třeba přišli na přírodní koupálko,tak asi 4 psy, všichni v klidu, chodili se koupat,plavali,byli s pánama. Jen Maxík tam pobíhal a štěkal, škrtil se,chtěl ty psy zničit. Teď Vás prosím o radu,dá se nějak zklidnit? Nemůžeme chodit nikam mezi větší množství lidí protože tam hrozí velká koncentrace psů a ta moje hysterka by zas blbla. Nechci ho nechávat doma,když někam jdu,ale tohle je na hlavu. Vyjíždí na téměř všechny psy,s žádným se nesnese..Myslíte,že cvičák pomůže? Díky předem

Dines
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 13:56
- Nahlásit

Luca a Maxik
Odkud jste? Myslím, že když byl se psama v kotci v pohodě, že by to nemusel být v reálu nějakej extrémní problém - spíš nejistota, nervozita a strach, ale to ti tu líp poradí jiní

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:10
- Nahlásit

Přesně tohle zažívala kamarádka se psem z útulku, prostě se bojí a bere ty ostatní jako konkurenci. Právě bych s ním chodila co nejvíc mezi hafany, čím víc jich bude, tím se bude pes cítit menší je má zkušenost, a nebude tak vyšilovat.
Chce to čas a důslednost. Začít u těch malých pejsků třeba, ukázat mu, že ho za ně nevyměníš. Ale asi by to i chtělo aby něco uměl, aspoň sedni, aby ste si ho mohli posadit když tam budou psi. ...

aren
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit

Měla jsem jeden čas u sebe fenku z útulku, která vyváděla podobně, a nakonec se ukázalo, že je to proto, že si tak strašně moc chtěla s těmi druhými psy hrát. Jakmile byla puštěna, byla úplně v pohodě, dobrácká, jakživ po žádném psovi nevyjela. Občas ji vídám, takže vím, že je to tak dodnes.
Netvrdím, že to nutně musí být váš případ, ale co kdyby.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 14:33
- Nahlásit

Luca a Maxik

určitě chodit mezi ostatní psy. Nechat pro klid duše košík - ono už to na něj může mít vliv. Domluvit se s někým dalším, psy nechat seznámit pod dozorem s košíkem na neutrální půdě. A cvičák - dobrý cvičák by určitě pomohl, protože tam je hodně psů, s lidmi se dá domluvit.

Luca a Maxik
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 15:25
- Nahlásit

Jsme z Ústí nad Labem. On když je puštěnej,tak po těch psech taky startuje,takže si nemyslim,že si chce hrát,jo možná s těma jorkšírama,to jo. On umí sedni,lehni,ale nevim,jestli se třeba nebojí,že bych si vzala jinýho psa,nebo mě možná před nima chrání jako svůj majetek?

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 16:09
- Nahlásit

Luca a Maxik
Tak naopak radím,chodit mezi psy a to hodně! Mám taky pošuka, co chtěl sežrat vešechny psí kluky v okolí,ne že by nechtěl i dneska,kdybych dovolila,ale situace se o moc zlepšila, na vycházku s bandou psů klidně jdu. A čím víc jich je, tím je snad klidnější,protože si podle mě nemůže vybrat,kterej je jedlejší)) Na cvičák doporučuju, to nám moc pomohlo a dokud je ještě mladej,něco do makovice se mu narve, že pes je tabu. A nelíbí se mu mu jen psí kluci,nebo prostě psy obecně?
Mimo náhubku ještě doporučuju psí tadisku modrou-ta nám taky trochu pomohla ale to je jen na dobu určitou,ne na pořád,jen jeden nemá tak vytahaný ruce. Za každý vyjetí seřvat, za každýho kterýho sežrat nechce zase chválit. časem už poznáš,kdy se na "akci" chystá,ale ještě mlčí,tak už preventivně houknout nesmíš,nebo jaký povel používáš. Držím palce,nejsi v tom sama, neboj)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání