Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pro Fíka - prosba o radu
Autor Zpráva
monica
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 22:27
- Nahlásit

Vím,že jsi tady radila lidem s buldočkem a kokrem. Poprosila bych taky o radu,pokud je možné. (doufám,že neva tykání)
Zhruba před 2 měsíci jsme si vzali z útulku asi 4letého RTW Rockyho.Je to moc milej a mazlivej pejsek.Ale problém je,že nesnáší ostatní psy(samce).Jinak je poslušnej a vcelku dobře odvolatelnej,ale v momentě,kdy zahlídne dalšího psa můžu pískat a volat a nic.Prostě má vypnuto a jediný co ho zajímá,je jak "sežrat" vyhlídnutou kořist.Venčíme jen s náhubkem a na volno ho pouštím jen dál od civilizace v lese.Naštěstí bydlíme na vesnici a většinou nikoho nepotkáme.Ale i tak mám celou procházku oči na šťopkách,abych případnou potencionální "oběť" zahlídla dřív.A co víc,už to od něj začíná chytat i roční fenka (tu máme odmala) a protože je venčím většinou sama,je docela problém udržet rozjetejch skoro 90kg.

monica
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 22:29
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla napsat,že ho našli uvázanýho někde v tunelu,kde byl kdovíjak dlouho. Měl na sobě různý šrámy,tak si myslím,jestli ho třeba nemohl napadnout nějakej jinej pes a odtud nepramení ta agresivita.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 23:16
- Nahlásit

monica
Nejsem Fik ale skoro se nick podoba , tak promin, ze sem lezu. Ale ono nesnaseni ostatnich samcu byva pro rtw samce dosti priznacne, bohuzel, a to nemusi byti z utulku, proste je to v nich. Takze co se privolani tyka, po dvou mesicich u vas doma, klasika snura na krku a nedat mu moznost zdrhnout.
A ze to od nej chyta i mlada - na to je rada snadna, vencit kazdeho zvlast, sice vic casu a prace, ale v dusledku se to vyplati!

Mel
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 23:54
- Nahlásit

monica
taky nejsem fík, ale tohle je naprosto normální chování dospělého psa - samce, který má normální sebevědomí. Holt psi se mezi sebou moc nesnesou, můžeš docílit toho, aby další psy ignoroval, ale milovat je nebude asi nikdy

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 00:09 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Fifi Mel

nevim co je na tom normalni. Normalni chovani to urcite neni dobre komunikujici sebevedomy pes nema duvod na podkani kazdeho psa sejmout naopak agrese je projev psychicke slabosti psa, sebevedomy pes bude v klidu dokud ten druhy nezautoci na nej.

monica
Pracuj na ovladatelnosti hlavne spolehlivem privolani. pokus se psovi vysvetlit ze mu ze strany jinych psu nehrozi nebezpeci. pomerne spolehlivy zpusob jak psa tohle odnaucit je ho vzit do spolehlive se chovajici smecky cizich psu jez ale musi snest jeho provokace. psi by pro jistotu meli byt urcite v kosi. a jit s nima po neutralnim uzemi. je potreba nechat psy komunikovat, ale okamzite zastavovat projevy agrese. Dulezite je ale zachovat klid a nadhled. pokud se ti podari psovi vratit duveru v to ze se dokaze po psim domluvit mas skoro vyhrano.

tvuj pes se bohuzel nenaucil komunikovat po psim nebo jiz byl nekolikrat sejmut jinym spatne komunikujicim psem a resi to preventivne.

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 03:12
- Nahlásit

monica
Ahoj tykání nevadí ,

setkala jsem se s fenkou s útulku, která byla milionová, ale napadala naprosto bezhlavě feny, jakékoli a jakkoli velké. Její panička byla zoufalá a tak jsme začali "pilovat" povel "lehni" za jakýchkoli podmínek. doma, venku,na chodbě domu, ve výtahu, při zastavení se sousedkou a v parku mezi fenkami....to proto nácvik všude, aby si fena nespojila - áááá dává mi povel "lehni", to bude někde nějaká "čubka" - samozřejmně jsme také pilovali základní poslušnost. z povelu "lehni" jsme udělali povel "mrazící", je to celkem osvědčená metoda.

Když se zamyslíš co dělá štěně, nebo nejistý pes, který potká silnějšího soka? Za normálních okolností se štěně "plazí" nebo si lehá pod dominantnější zvíře. Ty v podstatě svého psa donutíš povelem k chování, které ostatní psíky nebude provokovat k agresi.

S fenkou jsme dělali nácvik tak, že byla na dlouhé šňůře a panička kdykoli chtěla, zavolala si fenku k sobě /pokud se jí nechtělo - panička použila k donucení dlouhou šňůru/a u pravé nohy dala povel "lehni". Pokud nás míjela jiná fenka, přidržela si panička ležící fenu, nejprve rukama poté jen vodítkem. Když "protivnice" odešla, panička odměnila "vleže" a pak jí nechala ještě chvilku v povelu lehni - /to proto aby jsme do budoucna zamezily tomu, že pokud je mine pes a panička dá feně volno, půjde si to fenka s dotačnou "vyříkat".

Chce to hodně trpělivosti, pamlsků, ale hlavně DůSLEDNOSTI!!!!

Pokud vyslovíš povel, je vždy potřeba trvat si na jeho splnění a mít možnost "si povel vynutit" - dlouhá šňůra, vodítko, pamlsky, aportík, nezapomeň odměňovat "dobré" chování.

monica
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 08:28
- Nahlásit

ALL
všem moc díky za rady. I těm co nejsou Fík,každá rada dobrá.Od příštího týdne začnu konečně s mladou chodit na cvičák,tak si myslím,že bych se mohla domluvit i tam a vodit Rockyho mezi psy,aby si zvykl.Snad mi tam i přímo poradí v konkrétní situaci.
Jen taková zajímavost.Dnes se to stalo podruhé: za fenkou k nám na zahradu chodí takovej vesnickej vořech (říkáme mu Vometák) a po tom nevyjel. Když jsem ho tu zahlédla poprvé,vlasy mi vstávaly hrůzou co z něj zbude.A dnes v noci se tu objevil jinej pes,jen jsem slyšela Rockyho jak vztekle vylítl,ale taky mu nic neudělal. Tak nevím... Venku když někoho potká tak je fakt k neudržení.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání