Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vysvetli mi to niekto?
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 20:10
- Nahlásit

Ahojky
Mam taky zaujimavy problem, je mi pomerne jasne, co s tym, ale mozno budete vediet vysvetlit, ze preco sa to deje
Mam doma Goldena, ma nieco vyse styroch mesiacov... asi pred troma tyzdnami po dvojmesacnom boji sa nam podarilo mu vysvetlit, ze mlacky a kopky sa robia vonku a kooonecne som za nim nemusela behat zakazdym, ked odbehol k vchodovym dveram (naucil sa zastekat, ked mu trebalo ist von)... no, aby to nebolo tak jednoduche... minuly tyzden sa to vsetko opat nejako pokaslalo... normalne mam pocit, ze mi vymenili psa... znovu zacal robit kopky a mlacky doma... lenze - ked je sam, je schopny vydrzat aj osem hodin bez vencenia.. ak sme doma (ja s priatelom) tak urobi potrebu na chodbu pred dvere.... samozrejme nie vzdy, zvycajne sa pyta, a niekedy mu precvakne odbehne priamo do chodby a spusti. Hej a v noci to posledny tyzden spravi vzdy... (tiez sa mu to uz nestavalo) a to ho vencim po veceri dva krat... neviem si to vysvetlit... myslite ze si tym vynucuje pozornost? okolo bordelu vela kriku nenarobim, akurat ho trosku vyhresim a potom si ho dlhsi cas nevsima... minuly tyzden som bola strasne malo doma (mala som pracu navyse) je na mna dost naviazany, mohlo to byt aj tym? fakt ma to prekvapilo, myslela som, ze toto je uz za nami. Dik za akykolvek postreh.

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 20:39
- Nahlásit

Mika
ježíš proboha, co šílíš? Dyk je to ještě malinkatý miminko... pravděpodobně hrozně čistotný, když se vám takhle daří udržovat čistotu, ale to, že to holt někdy nevydrží je naprosto normální...

Mika
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 20:45
- Nahlásit

ja predsa nesilim... viem ze este nemoze byt stopercentne cistotny... len ma to zaujalo, pretoze dva tyzdne sme boli uplne stopercentni a potom naraz kazdy den nehoda... ani nie nehoda, ze to nevydrzal, pretoze dlho dlho nebol vonku... on si proste hodi mlaku na chodbu hoci bol polhodinku predtym von... a potom ho nechas pol dna doma a je v pohode... skor som myslela, ci to nebude nieco psychologicke ...

Mel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 20:50
- Nahlásit

Mika
ci to nebude nieco psychologicke .
nevím, to mi přijde od malýho štěněte dost nepravděpodobné... mě se stalo s mnohem starším štěnětem, které už bylo čistotnosti naučené, že když přišla na návštěvu kamarádka s fenkou, tak spolu řádili a pak jsme jenom objevovali loužičky Prostě mu dej čas, určitě to bude dobré...
okolo bordelu vela kriku nenarobim, akurat ho trosku vyhresim a potom si ho dlhsi cas nevsima...
ani bych nepraktikovala to nevšímání... akorát bych se "pohoršila" nad tím, jaký je prasátko a dál to neřešila...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 21:09
- Nahlásit

Mika
Kdyz nejste doma, tak co asi dela? Spi, nudi se, neco si zuzla a spi. Takze vydrzi. Ale kdyz doma jste, tak je akce, vic se hybe, a proste se stane... Dle myho bude stacit jen si vice vsimat pejska a kdyz se sune do chodby, tak popadnout a supajdit ven.
A to, ze se stene vycura po navratu domu je taktez docela bezne, proste pokud je venku moc podnetu, tak stene jaksi "nema cas" se vycurat a vykajdit, vzpomene si az doma.
Jak rika Mel, je to stene, casem to prejde, staci fakt jen stene pozorovat a vybehnout ve spravny cas.

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2008 21:51
- Nahlásit

Mika

Kromě toho, co už tu bylo napsáno:

akurat ho trosku vyhresim a potom si ho dlhsi cas nevsima..
Podle mě je lepší to uklidit naprosto v tichu a pozornost psa odvést v tu dobu jinam.

... myslite ze si tym vynucuje pozornost?
Goldeni jsou koumáci a v tomhle věku s tím mám zkušenosti.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2008 09:10
- Nahlásit

Mika

taky bych to uklidila naprosto v klidu - ona i negativní pozornost je pozornost.

Walda
Goldeni jsou koumáci a v tomhle věku s tím mám zkušenosti

néjni možná!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání