| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 11:56
- Nahlásit
Známý mají psa u kterého krapek více nezvládli výchovu a pes teď je tak dominantní že dokáže i zaútočit na lidi. Dělá to z
dominantnosti. Zajímá mě však-neb jsem se s tím nikdy nesetkala- proč ten pes vždy útočí na obličej? Takhle sejmul už 5lidí včetně malého dítěte a vždy na obličej-obočí,tváře,pusa....Pes to myslí naprosto vážne-naposled 15stehů na obličeji. Ať pátrám jak pátrám v knižkách nikde se nemůžu dočíst co znamená útok na obličejovou partii.
Anubis tolikrát vyjel po lidech,ale krom škrábanců,vytahaného oka na svetru a pár modřin nikdy nikomu netekla ani kapka krve...Vždy kousnul ruku-která se k němu blížila nebo nohu ale nikdy neměl úmysl zakousnout obličej. Tak jsem z toho taková rozpačitá a vážně by zajímalo jestli z Vás někdo ví co to má za význam.
PS: Nemá cenu rozebírat proč a co a jak dál se psem,ptám se čistě na důvod proč vždy obličej.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:03
- Nahlásit
Anu
nema v rodokmenu nejakeho plastickeho chirurga?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:05
- Nahlásit
argosek
no včera se jelo na plastickou chirurgii do Brna s kámošem co sd ohnul pro míček....
né vážně já jsem se s tím nikdy nesetkala a fakt mě zajímá jestli to má nějaký význam.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:43
- Nahlásit
Anu
to je husty..
ja ti fakt nepovim - me do obliceje kouslo akorat agresivni stene od smecky - ale asi by nebylo od veci zkusit se zeptat rudy, ten se s tim uz urcite setkal hodnekrat, tak mozna bude vedet..
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 12:53
- Nahlásit
Anu
A co je to za plemeno?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 13:17
- Nahlásit
bullvnouzi
německý pinč...středně velký pes-něco jako basenji-velikostně ale krapek větší-Anub v kohoutku těch 48cm on tak 53cm ale má o poznání větší tlamu....
argosek
taky mě to napadlo se zeptat jeho.Já fakt nevím co si o tom mám myslet.Přehodnocuji názor na mého psa,který vždy jen vyhrožoval.Je vidět,že tento v tom má jasno co chce tomu člověku udělat.
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 16:27
- Nahlásit
Anu
pes vždy útočí na obličej
hele my jsme s Filípkem (borderkolie) museli přestat dělat obrany, protože taky útočil na obličej, na place si to figurant vychytal na hadru a peška ale pak jsme seděli v klubovně a Filip jakmile prošel figurant okolo (bez rukávu, převlečenej a vysprchovanej) tak po něm okamžitě šel a taky do obličeje. Sousedům kdysi napadnul holčičku ale byla jsem tenkrát rychlejší a taky by to schytala do obličeje. Nebylo to bezdůvodně, ona mu den předtím chytla ručičkou hlavu a rejpla ho do oka.No a tak jsme přestali s obranama a chodíme na vodítku nebo s košíkem a to máme nekonfliktní plemeno a pár zkušeností s výcvikem taky Tak jsem Ti sice neopověděla na co ses ptala ale ona přesná odpověď stejně neexistuje, každej pes je jinej a podle mě ten co je hodně silnej v kranflecích jde napřímo a do xichtu.
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 16:28
- Nahlásit
Anu
německý pinč
jo a taky to bude možná plemenem, měli jsme na cvičáku něco obdobnýho, má na kontě taky plno pokousanejch, většinou děti do obličeje
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 16:40
- Nahlásit
Anu
pinčovka jo? To se ani nedivim, znám jich taky pár nevychovanejch
Jinak proč na obličej, nevím proč, ale moji 2 psy, když kápo odhání toho druhýho jde mu taky po "obličeji". Když ho odhání od míčku nebo od feny, ale NIKDY nekousne, jen po něm cvakne - chytí a hned jakoby pustí a vždy do obličeje. Z jeho strany je to něco jako "jedeš".
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 16:52
- Nahlásit
WhiteWolf
Z jeho strany je to něco jako "jedeš
hm to by možná odpovídalo až na tu razanci útoku...
Amir
no já se jen ptám.Ten pes ja magor od začátku.Koupili ho od množitelky,dovezli si ho až ve 4měsících-už v té době byl schopný napadnout velkého psa a to naprosto bez důvodně.
A vyrostlo z něj přesně to co o nich píšou když se nezvládne.Jen mě to prostě zajímá jestli to má nějaký konkrétní význam.Anub kolikrát po někom vyjel ale obličej je vždy jen na mazlení...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 17:00 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
WhiteWolf
Z jeho strany je to něco jako "jedeš"
U nás se vyskytuje podobné chování, překládala jsem to jako "nechtoho" když pes chce zarazit chování toho druhého, zcvakne mu zuby před čumákem, nebo přímo sevře zubama tlamku toho druhého. Gesto bývá napadeným velice dobře pochopeno.
Ale ke zranění přitom nedochází.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 17:45
- Nahlásit
Anu
čéče,nevim,jen přidám historku starou pár let,kdy jednoho pinče volně pobíhajícího momentálně bez majitele v kláštěrní zahradě kde lidi venčej psy,zastřelila policie bo napad snad dokonce fenu a poté opakovaně majitelku co se snažila jí bránit..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:19
- Nahlásit
Anu
do xichtu je to normální....v tomto modu to normální je. Dělají si to psi navzájem, sekají se do xichtů, dělají to i lidem...jinak taky doporučuju Rudolfa coby studnici kasuistik i na svém preparátu, není to zas taková legrace.
Mě osobně se to stalo jen jednou, že mi čuba vzala figuranta za obličej, ale to byl ringo obleku, a protože chtěl, aby kousala nahoru na prsa, nasral jí brutálně a udělal pozu vyprsenej s agresivním xichtem, a měl jí tam. naštěstí ho jen sekla a převěsila se na oblast klíční kosti, kde už zůstala, ale pěkný to nebylo.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:24 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Tak teď nevím pokud je normální že pes "zastrašuje a odhání" výpadem do obličeje tak z toho chápu,že to je gesto- jen jako-hele vypadni nebo bude zle- jenže tento čokl nezastrašuje ale rovnou kouše...
davidkova renata
takový psa jsem nikdy neviděla.Krom toho že to je tryskomyš která fakt neposedí asi sekundu a je hyperaktiv-a to že já mám psa aktivní ale todle je síla- tak je odmala agresivní-nepodřizuje se.Nebyl problém aby fakt jen tak zaútočil na velkého psa a to byl ani né 5měsíční štěndo a to mu zůstalo.Vůbec ten pes nekomunikuji se psy-myslím,že jim nedává žádné gesta-žádné vrčení,uši do zadu,prostě když se usmyslí,tak vyletí jak střela a napadne třeba Anuba který kouká úplně jinam a je od něj na 20metrů.S lidmi to samé,nikdy jsem toho psa neslyšela vrčet,vždy rovnou útočí...bohužel vždy do obličeje a tam to odnese skoro každý....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:30
- Nahlásit
Anu
pořád mi to jen potvrzuješ, nervní pinčovka v domi modu je katarstorfa.
Kouše zcela typicky, to neřeš, to JE normálnmíé pro ten mod v kterém funguje.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 18:31
- Nahlásit
Anu
znám to od dobrmanů, tam je to větší průser, 40 kilo tohohle projevu už je na léčbu za 160,. když to nedostane do ruky někdo, kdo to odladí.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2008 22:38
- Nahlásit
me do obliceje kouslo akorat agresivni stene od smeckyargosek
A tos ho měl vidět dneska na bonitaci, co pokousal lidí do obličeje. Někteří se k němu dokonce pro kousanec několikrát vraceli. Je výhoda, že už narost natolik, že si i sám vyskočí, nemusíš se k němu ohýbat.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 02:50
- Nahlásit
Smečka
A tos ho měl vidět dneska na bonitaci, co pokousal lidí do obličeje. Někteří se k němu dokonce pro kousanec několikrát vraceli.
zanedbana vychova. to je tak, kdyz si clovek poiridi x cvcek a pak na ne nema cas!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 09:04
- Nahlásit
argosek
zanedbana vychova
Myslíš jako těch lidí?
kdyz si clovek poiridi x cvcek a pak na ne nema cas!
Trochu bych to poopravila - a pak nemá na manžela čas.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 12:11
- Nahlásit
Smečka
hlavni je, ze to clovek ma na co svest
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 12:38
- Nahlásit
argosek
|
kurce2
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:26
- Nahlásit
Myslim, ze to je hodne dane plemenem.Kdyz jsem byla mala, tak babicka mela taky nemeckeho pince - fenku. Desna sampionka, vyhrala kdejakou vystavu, ale babi se uplne vykaslala na vychovu. Tahle fenule postupne napadla vsechny cleny rodiny - deti i dospele - taky vzdycky do obliceje a vzdycky bez varovani (potrestana nikdy nebyla). Nezalezelo ji na tom jestli ji nekdo hladil nebo jen kolem ni prochazel, proste ji nekdy najednou ruplo v bedne a bylo to. Taky kazdou chvili davila psy mensi nez byla ona, ale z velkych mela boby. Jeste se to zhorsilo, kdyz mela stenata. Prezilo jen jedno, o ktere se nestarala a nikoho k sobe nepustila. Do pokoje, kde ona tehdy vegetila, nesmel nikdo vejit.
|