| Autor |
Zpráva |
berulák
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 13:16
- Nahlásit
když jdu s naším špuntem na prochajdu (na vodítku), tak se drží nejradši za mnou, jen občas vyrazí dopředu. snažím se jí teda držet u nohy,ale... čím si myslíte, že to je?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 13:18 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit
berulák
Kolik tomu je?
Ale i tak - nesnaž se ho držet u nohy, ať si na délku vodítka dělá co chce, pokud by tahal, tak stačí mírně cuknout, pokud jde hezky, pochválit. Chodit psa u nohy naučíte vždycky a není nutný k tomu nutit mimino
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 13:30
- Nahlásit
EngieB
jakže to psa naučim vždycky? My s tim docela zápasíme
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 13:49
- Nahlásit
Dines
No záleží, co chceš. Moji psi "normálně" u nohy moc nechodí, buď se flákají na folno nebo na dlouhým vodítku (2 m), u nohy chodí jen v rámci výcviku, takže to chcu votočenou hlavu a max soustředění. Ale pokud chcete jen např. na rušném chodníku, aby v klidu šel u nohy, doporučuju jiný povel (např. pěkně pojď), baštu a spoustu trpělivosti.
Zpočátku, pokud to pes zvládá, odměňte, když jde náhodou pěkně. Pak, až se po vás začne tak jako koukat, že už trošku ví, za co to je, přidejte povel, ale zatím furt jen, pokud sám jde hezky. No a časem už si to zafixuje a můžete dát povel a on by se měl zařadit. Ale je to o trpělivosti, já na to nemám a prostě psa vypustím
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 13:51
- Nahlásit
Dines
Ovšem průšvih jsou ti magoři, co táhnou a táhnou a táhnou a fakt NIKDY hezky nejdou
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 14:00
- Nahlásit
EngieB
Tak ten muj je dostatečně velkej,takže stačí nacpat kapsu mlskama,nechat ho tam strčit čumák a jde krááásně
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 14:42
- Nahlásit
Dines
No vidíš To můj borderák (naštěstí jsem zjistila, že nejen můj) prostě tahá a tahá. Tak chodí na volno, nemám na něj nerv
|
berulák
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 14:59
- Nahlásit
noo joo, jenže ona netáhne vůbec, naopak, furt jí mám za zadkem a jelikož je jak pírko, tak musím pořád sledovat, jestli tam ještě je
jo a je jí 5 měsíců
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 15:01
- Nahlásit
berulák
nenuť jí k noze,a buď ráda, že se nevzpozí, netahá, nebrzdí, a pod.....a hlavně pořád podporuj v následování (lepší než když tě pes smýká sem a tam po chodníku - což ale asi u tebe nehrozí,co? Co máš vlastně za rasu?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 15:02
- Nahlásit
berulák
A co to je? Já bych ji nechala, třeba vás hlídá
|
berulák
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 15:04
- Nahlásit
EngieB
no to doufám že neeee, pač je to york snažím se jí dávat najevo, že jsem pánem já, takže nepodporuju její manýry, až na to, že se teda pořád drží za zadkem
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 15:13
- Nahlásit
berulák
York není žádný vořezávátko, ale teriér! Co dělá, když je na volno, taky chodí za patama? Některým psům to vyhovuje, můj pes tak běhá u kola, ale příjemný to není.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2008 17:11
- Nahlásit
Jak dlouho ho máš? za mnou Belda takhle chodil když jsme si ho pořídili - cca ještě měsíc dva. pak se osmělil a v pubertě jsem za ním už běhala já (jojo háravky a puberťák)
|
berulák
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2008 07:20
- Nahlásit
kiwikik
no mám ho cca 2 měsíce, ale zná mě od narození, pač je to štěndo od našich
no a když je navolno, tak vždycky vyběhne dopředu, pak nás obkrouží a zase vyběhne dodpředu - docela se nalítá
|