Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / povel DOST
Autor Zpráva
monty63
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 13:30
- Nahlásit

Mám takový problém s povelem ,,dost". Můj pes na něj nereaguje a já nevím jak ho to mám naučit. Je to teda 2 měsíční štěně, které je dost hravé.Prosím pomoste mi jak na to. Děkuju mooc

zuska
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 16:43
- Nahlásit

monty63
mnoo, a co ten povel má přesně znamenat?? když na něj nereaguje, je třeba mu to líp vysvětlit, ale těžko poradím jak, když nevím, co se po psovi po povelu žádá??

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 16:49 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit

monty63
Ten jsem měla taky. S ohledem na to, že můj pes je skoropitbul, jsem si na tomhle povelu hodně zakládala. A učila jsem ho chudáka tak, že jsem ho třeba rozdováděla a jak už byl moc, tak jsem řekla nahlas DOST a zvedla ho za hrudníček nad zem (nebo nad sebe - většinou jsme řádili v posteli ). Vejral jak puk, hned se uklidnil, tak jsem ho položila a pomazlila se s ním. Teď to platí na většinu jakékoliv činnosti, když chci, aby ji ukončil.

zuska
Člen
# Zasláno: 5 Led 2008 17:30
- Nahlásit

já třeba dost používám, když chci aby ti mí tajtrlíkovatí hopsalisti přestali skákat... jsou jak gumídci ale to je asi jiná kapitola
dost jako ukončení hry bych dělala prostě tak, že po povelu hra končí a jakékoliv projevy psa pak ignoruju. Možná je chyba v tom, že řeknete dost a pes pak furt otravuje a vy znovu "dost" a pes znovu otravuje a vy "dost" - pokud ano, pes z toho má podle mě ohromnou prču a ví, že dalšém a dalším otravováním si vynutí vaší další a další pozornost a je to pro něj určitý druh zábavy (no joo, psy mají nevyzpytatelný smysl pro všelijaké typy zábav) Takže jednou "dost" a psa si opravdu nevšímat, až se uklidní, tak pochválit (třeba tím, že hra zase začne). Je důležité, aby věděl, že po povelu, dokud se neuklidní, tak tím nic nezíská a naopak, když se zchladí, tak přijde něco pozitivního a další pokračování hry.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání