Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Vodítko s amortizérem
Autor Zpráva
Roony
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:42
- Nahlásit

Napsal by mi názor někdo, kdo s ním má zkušenost - nikoli jako se šňůrou na sport typu treku, crossu nebo na kolo, ale jen jako s vodítkem na dlouhé "rekreační" túry po lesích?

Zajímá mě, jestli pes nezačne na normálním vodítku tahat, když gumicuk mu to bude dovolovat (na tahání to teď nezamýšlím; pomůže třeba odlišování obojek X postroj)? Jak se stíhá přehmátnout z gumicuku na pevné vodítko, pokud pes nezareaguje na povel a je potřeba ho usměrnit ručně, vyškubnout, přitáhnout k sobě? Pomůže to na záda (moje), i když nebudu připínat k sedáku, ale povedu jako to vodítko?
(Důvod: jde mi o moje ruplá záda, potřebuju něco na usnadnění s pejsem, se kterým máme poslušnost teprv rozdělanou, často se "zapomene" a škubne a moje záda už nemůžou - na delších výletech je to neúnosné. A na volno se stopovačkou to pořád nejde.)

Předem díky za případné odpovědi.

Šárka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:46
- Nahlásit

s amortizérem to s vámi neškubne, ale bude to táhnout

Šárka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:49
- Nahlásit

když nechci aby thala, tak s ním škubnu

suri
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:46
- Nahlásit

No škubat se dá, ale blbě, dost to pruží. Já myslím, že nejlepší by bylo na tomhle vodítku se nechat táhnout v postroji....my tak chodíme na tůry. A na chození u nohy mít jen obojek a normální vodítko.

moll
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 15:00
- Nahlásit

vodím na dvojtém vodítku - to pevné je naštelované na max. délku pružného - takže když se pružné napne ke krajnosti, tak přichází do akce to pevné a nemusí se přehmatávat. vodím tak v ruce i na postroji a bez problémů

Walda
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 15:43
- Nahlásit

Roony

pomůže třeba odlišování obojek X postroj

Myslím, že jo. Můj hafan teda tohle pochopil dobře - když dostane postroj doma je naučenej, že se jde na výlet, když dostane postroj někde v přírodě, je zase připravenej čuchat. Každopádně ví: postroj - můžu táhnout.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání