Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ako na takehoto psa?
Autor Zpráva
mishusha
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 00:34
- Nahlásit

uz pat dni mam psa z utulku - stavaca. Kedze ale nie je zvyknuty na voditko, je to s nim dost tazke. taha ako divy, potom rychlo cuva spat. a tak dookola. taha na vsetky strany, omotava sa okolo noh...no skratka je vystresovany z voditka. s tym suvisi aj dalsi problem, bojim sa ho pustit na volno, aby mi kdesi nezmizol... viem ze ho mam este kratko, a musi si na mna zvyknut, ale mate nejake napady ako mu to ulahcit? a mne tiez?

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:06
- Nahlásit

mishusha
Je na žrádlo? Nasyp si plné kapsy žrádla (ale musí být přímo v kapsách, tak abys hrábnul a vytáhl kus párku, ne že budeš napřed rozmotávat sáček a půl hodiny s tím šustit). V první fázi psovi připni vodítko a nech ho, ať ho tahá za sebou po bytě. A sem tam mu dej pamlsek, jenom tak, aby věděl, že vodítko nekouše a že z tebe padají dobrotky.
Level 2 - pes na vodítku, plné kapsy dobrotek a vyrážíte do terénu. Vykašli se na to jestli na vodítku cloumá či ne a pořád krm dobrotkama, klidně co dva metry. Můžeš vzít i pamlsek do ruky, nabídnout ho psovi a pár metrů ho vést za tím pamlskem (ale fakt jenom pár metrů, nebo se ti na to ten pes vykašle). Celou dobu přidržuješ vodítko, ale nijak s ním nemanipuluj, snaž se, aby ten pes byl ovladatelný spíše těmi pamlsky než tím vodítkem.
Level 3 - zkus přidávat různé otočky kolem vlastní osy, osmičky a tak různě.Pes pořád musí sledovat tu ruku s tím pamlskem.
Výsledkem by mělo být, že pes na vycházce půjde vedle tebe, nábožně sleduje tvoji ruku a čeká na žrádlo. Tím pádem necloumá na vodítku a nestřečkuje.
Počítej s tím, že s útulkáčem je prostě víc práce a nebude všechno hned, chce to trpělivost a ocelové nervy
Jo a to vodítko si pro začátek pořiď spíš kratší, nejlépe hodně krátké.

mishusha
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:23
- Nahlásit

dakujem za radu, na tie dobrotky to sa snad bude ucit najlahsie. za piskotami je ako blazon... takze radsej co najkratsie voditko? hm, tak v tom bol asi aj problem... v dobrej viere som ho nechala na co najdlhsom... aby mal co najviac volnosti, ked ho uz nemozem pustit... ale skusime to na tom kratkom a uvidime... kazdopadne dakujem velmi pekne

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:29
- Nahlásit

mishusha
Není zač . To vodítko fakt co nejkratší a teprve až se na něm naučí chodit tak můžete vzít to delší. Ty pamlsky obměňuj ať mu nezevšední. Klidně si do kapes nasyp všehochuť - piškoty,kabanos,tvrdý sýr, kandýsky... ať dostane pokaždé něco jiného, o to víc se bude snažit.

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:31
- Nahlásit

mishusha
to je to ohari miminko z Moravcu, vid?

Biluška
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:35
- Nahlásit

dejavu
Ne ne, sázím na hrubosrstého ohaře Thea z Komárna.

mishusha
Mám pravdu?

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:39
- Nahlásit

Biluška
tedka koukam na starsi debatu, kde se slecna na to ptala a myslim, ze se mylime obe a je to pes ze Zvolena, ktereho jsem mela na Loveckem psu v nouzi.

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:41
- Nahlásit

koukam na Thea, no, podle mne ma k te rase dost daleko

argosek
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 08:42
- Nahlásit

mishusha

nebo proste zachovej klid, jen kdyz zatahne tak mu jemne naznac, ze tahat ne a on za chvili zjisti, ze se nic nedeje.
kdyz budes klidna a nad veci, brzy ho tva pohoda nakazi.

stavace na voditku nemas sanci unavit, takze ho poustet budes muset - samozrejme ne na volno, dokud mu neveris. taky jsem si bral stavace z utulku - jak byl dlouho nevylitanej tak byl jak magor. poridil jsem si v bauhausu nebo co to je za obchod dlouhou snuru
(prodavaji to na metry) - nejdrive 30m ale zjistil jsem ze to je nic, tak jsem prikoupil dalsich 40 a svazal jsem je dohromady. sice pokazde, kdyz jsme dorazili na pole, jsem tak 5 minut rozmotaval uzly, co se na ni pokazde udelaly ale stalo to za to. pes se vyblbnul a ja mel jistotu, ze nezdrhne.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 10:39
- Nahlásit

dejavu
Biluška
viz tady - http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_7373_1.html
slecna pise, odkud pejska ma a co je zac

mishusha
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:24
- Nahlásit

dejavu
presne je to psik zo zvolenskeho utulku. a mozem sa opytat, ako si sa dostala k nemu? teda ako si prisla na to, ze tam maju aj takehoto psika??? ozvali sa ti oni, alebo poznas dokonca majitelov brita?

mishusha
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:29
- Nahlásit

argosek
uz som nad tym tiez premyslala... ze si kupim stopovacie voditko, ale to vecne rozmotavanie a takto ako si mi poradil, ked kupim za par supov nejaku pevnejsiu snuru, tak to mam v pohode

Len ma trapi este jedna vec.... aj tvoj stavac stekal do umoru??? Lebo s britom to je des. akonahle ho dam do koterca, tak spusti...a najhorsie na tom, ze ho to drzi aj celu hodinu.... tuto noc vraj vystekaval na styri razy... a po dobrej tristvrte hodine... (chvalabohu som nebola doma, mala som nocnu ) a uz sa mi stazovali susedia.

dejavu
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:44
- Nahlásit

mishusha
mam stranky Lovecky pes v nouzi a tam davam lovecke psy z utulku. tento pes byl dlouho v nabidce Zvolenu, tak jsem ho tam prirozene mela taky, ale nic vic o nem nevim, jak se tam dostal.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 21:49
- Nahlásit

No, já jsem si u psa, kterého jsem nemohla pustit navolno, pochvalovala 8mi metrovou flexinu. Pes měl relativně dost pohybu a nezdrhl. Namotává se sama.
Jinak přeju hodně trpělivosti, bojím se, že to bude na dýl.
Se štěkáním v kotci neporadím, já kdybych ty svoje chtěla nechat na noc v kotci, tak by určitě řvali jak paviáni.

mishusha
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 23:29
- Nahlásit

aren
no len sa bojim ze by ta flexina vela nevydrzala ten ked zacne tahat, tak za nim povievam ako sarkan vo vetre Ma tolko sily, ze niekedy mam na male, ho vobec udrzat...

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 23:43
- Nahlásit

mishusha
Jsou flexiny pro 50kg psy, ty fakt vydrží. Bohužel jsou hodně drahý, zrovna dnes jsem viděla ve zverimexu - cca 1100Kč. Já měla 15kg psa, to vyšlo asi na 500, tenkrát.
No, a vlát budeš za flexinou úplně stejně jako za pevným vodítkem.

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 09:26
- Nahlásit

aren

ohare na flexine opravdu neunavis

mishusha

ze si kupim stopovacie voditko, ale to vecne rozmotavanie a takto ako si mi poradil, ked kupim za par supov nejaku pevnejsiu snuru, tak to mam v pohode

co se tyce toho rozmotavani je snura jeste mnohem horsi nez sebedelsi voditko - ale je levna, lehka a kdyz ji vzdy pred schovanim do tasky namotas sama, tak to tak zle nebude a tech par minut pred pripnutim na psa, zas neni tak hroznych, kdyz si vemes, jak velky prostor k pohybu diky tomu ziska.

Len ma trapi este jedna vec.... aj tvoj stavac stekal do umoru??? Lebo s britom to je des. akonahle ho dam do koterca, tak spusti...a najhorsie na tom, ze ho to drzi aj celu hodinu.... tuto noc vraj vystekaval

ja mam psy u sebe takze problem se stekanim v kotci nemam, ale myslim, ze ti hodne pomuze to, kdyz ho poradne unavis. chce ho to uavit tak, ze bude rad, ze je rad, az bude mit prilezitost padnout nekam do pelisku a spat.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 09:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

argosek
ohare na flexine opravdu neunavis
To jsem se opravdu nedomnívala. Na flexině neunavíš ani Korálka.
Proběhne se ale víc, než na pevném vodítku, a je to pohodlnější pro psovoda. Jako přechodné řešení než ho bude moct pustit navolno.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 10:38
- Nahlásit

argosek
pokazde, kdyz jsme dorazili na pole
No jó, tak to už to chápu. To se Ti to pak machruje, že se Ti stopovačka nezamotává do křoví

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 10:46
- Nahlásit

aren

No jó, tak to už to chápu. To se Ti to pak machruje, že se Ti stopovačka nezamotává do křoví

..do lesa se 70 metry snury vlajicimi za psem jit opravdu neni nejlepsi napad. do lesa jsme chodili s max. 20 metry.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2007 10:47
- Nahlásit

argosek

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání