Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nespí celou noc
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:22
- Nahlásit

Maminka si stěžuje, že ji Connie v noci budí. Třeba ve čtyři ráno. Chce se mazlit... Dříve ji šla vyvenčit, protože se bála, že ji budí kvůli tomu, pak jsem mamce říkala, ať už s ní nechodí, že je velká a musí to vydržet celou noc (momentálně má skoro rok a půl). Budila ji stále. Pak jsem mamce zakázala ji i hladit (po půlhodinovém drbání zase usnula). Connie se dožaduje pozornosti tím, že lozí mamce doslova po krku. Dnes jsem byla vědkem, toho, že ji mamka opravdu doslova ze sebe odhazuje, nadává jí... Po chvilce zase usne, ale nevíte proč to dělá? Psice spávají s mamkou v ložnici v posteli. Chtěla jsem mít Connie u sebe, ale vždycky škrábe na dveře a chce do ložnice (asi za Bessi, bere ji snad jako svoji mámu..., možná za mamkou a nebo se jí tam líp spí... (já prej hodně kopu ) ). Došli jsme k tomu, že ji zase vezmu k sobě a když bude otravovat, nebo škrabat na dveře, tak postavím klec a bude spát v ní. Kdysi už tam párkrát spala, jenže to mamce vadilo, že musí být v kleci a navíc škrábala i na tu klec, při čemž se nám taky dobře nespí... Myslíte, že to pomůže ji dávat pár nocí do klece a nechat ji tam ať si dělá co chce a pustit až ráno?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:27
- Nahlásit

Shelticka
Jedna známá agiliťačka to tak se šelticema dělá. Prý jí v noci pochodovali po bytě, tak je zavírá do přenosek a je klid . Šeltie spí a Naďa taky . Už nějakých deset let

kiny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:31
- Nahlásit

no ta klec by byla určitě nějlepší, jakmile začne blbnou tak ji zavřít, když bude hodná, tak ji třeba zkusit zase pustit, hlavně to chce nepolevit a ani když bude kňučet nebo škrábat ji nepustit pač když to uděláš jednou bude vědět, že to pomohlo a bude to zkoušet furt a nebo nemůžete nechat spát oba psy za dveřma, aby jim spolu nebylo smutno? pejsek je asi dost rozmazlenej (to ten náš taky) tak se na něj musí hodně důsledně a nic se mu nesmí prominout

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:32
- Nahlásit

Biluška
No Besa spí právě skoro pořád (jakože i ve dne) a ráno ji musíme pomalu tahat z postele Ale Kordule právě furt budí (u mě to vzdala, mám tvrdej spánek a nebo ji prostě odpálkuju, že se urazí a dá pokoj), ale od mamky se odpálkovat nenechá Maminka je jenom ta hodná, tatínek ten zlej, sestra ta ignorantka a já jsem pro ni nadbůch Takže mamku si dovolí otravovat, otce obejde obloukem, ségra spí na horní posteli, takže smůla... u mě to už nezkouší, protože jsem ta její nadřízená a milovanýho vůdce přece budit každou noc nebude žáno...
Počkej deset let? to si jako nikdy nezvykne spát celou noc? "ou máj gót"

kiny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:35
- Nahlásit

tak v tom případě, ale není chyba u psa, ale u mamky když budí jenom ji, prostě nemá u psa autoritu...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:36
- Nahlásit

kiny
nepustit pač když to uděláš jednou bude vědět, že to pomohlo a bude to zkoušet furt
No to je mi jasný Jenže máme takovej byt, že by mohly být zavřený akorát na záchodě nebo v koupelně, kde opravdu není skoro vůbec místo. Jinak by měly vždycky přístup ke dveřím do ložnice nebo pokoje a to opravdu budou škrábat dokud je někdo nepustí, když nepustí, začnou štěkat... a to je problém, protože Beska zase v posteli spí v klidu...

no zavřu vezmu ji do pokoje a když bude škrabat, tak postavím klec (to zas bude nadávat sestra, že to zavazí... nemáme tu moc místa na klec)...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:37
- Nahlásit

kiny
no právě že mamka už ji pěknou dobu odpálkovává stejně jak já a ona si z toho nic moc nedělá, nebo poslechne a přestane otravovat, ale další noc stejně zase budí...

aren
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:46
- Nahlásit

Shelticka
Ještě jedna věc je důležitá, aby byla pejsinka večer unavená. Vyběhat, vylítat, ať je ráda, že může mít klid.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:48 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

aren
no tak o to se teda fakt nebojim Více času už jí opravdu věnovat v maturitním ročníku nemůžu, ale má toho pohybu, výcviku, podnětů atd. tolik, že musí být ráda, že je ráda (nebývají půl dne samy doma, jak většina psů...)

aren
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:51
- Nahlásit

Shelticka
Tak to je nezmar

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:54
- Nahlásit

aren
asi jo, se vzbudí (nebo něco ji vzbudí, mamka říkala, že ji (jako mamku) vzbouzí takhle brzy ráno bouchnutí dveří od protějšího vchodu), tak možná to vzbudí i ji a pak otravuje místo, aby usnula...

aren
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:55
- Nahlásit

No, poslední dny mě brzy ráno otravovala pejsinka Lesinka, a chtěla mazlit, zpočátku jsem měla radost, bo to byl u vystrašeného pejska velký pokrok, no ale pak už to bylo otravný, tak jsem zkusila, co mám vypozorované z psí řeči: sevřít ji čumák do dlaně a zavrčet na ni, no, a teď už byl dvě rána klid. Možná je to náhoda, a možná to zafungovalo.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:57
- Nahlásit

aren
myslím, že z toho by měla akorát prdel, protože ji za čumák chytám při hře (má ho tak božsky dlouhej) a vrčíme na sebe navzdájem ...

kiny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 21:00
- Nahlásit

jééé taky maturant jo? já takytohle mě děsně štve, že s pesicí toho nestíham jako normálně hlavně teď když je brzo tma a ještě k tomu takový hnusný počasí se už dva dny chystáme na stopu, ale asi bysme se utopili...

aren
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 21:02
- Nahlásit

Shelticka
Tak potom už nevím

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 21:12
- Nahlásit

kiny
já to mám naopak, psice stíhám, ale nestíhám školu Mám asi jinak poskládaný hodnoty než učitelé No tak zatím nepropadám, mám vesměs dobrý známky (zatím nejhorší 3), jenom mám trochu skluz ve vypracovávání maturitních otázek a ročníkové práce

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 21:13
- Nahlásit

aren
no proto se tu ptám, jestli napadne ještě někoho něco hlavně jako ten důvod, proč nevydrží spát. To je tak přeaktivnělá, že jí stačí pár hodin? Stejně pak zase usne (ani jí nic jinýho nezbývá), tak proč se budí...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 09:58
- Nahlásit

no tak musím říct, že jsem se vůbec nevyspala. Nebudila přímo mě, tím, že by po mě lozila nebo něco podobnýho, ale od dvou hodin ráno každou hodinu škrábala na dveře Super noc. Po mojem "fuj...ne-e...nesmíš... přestaň! " zase vlezla do postele a hodinu spala, kdy se to opakovalo. Ráno vstává první otec, a tak ho slyšela v pět hodin chodit po bytě, to už okřikování nepomohlo a když ji tata slyšel škrábat, tak ji vypustil. Dneska dostane druhou možnost a pak stavím klec, asi budu muset vystěhovat nějaký ten nábytek, ale smůla no! holčička si to spočítala!

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 10:05
- Nahlásit

Shelticka
Jsem si skoro jistá, že v kleci dokáže udělat víc rámusu než škrábáním na dveře . No tak přeju pevné nervy . Mimochodem, já už bych jenom neokřikovala, ale použila bych traverzu

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 18:18
- Nahlásit

Biluška
No právě to si taky myslím já v tom polospánku nemám sílu ani otevřít oči natož tak traverzovat, jsem ráda, že vyloudím "přestaň", ale jestli mě dneska byť jen jedinkrát probudí, dostane takovou do držky, že z toho chobotu bude mít čumák zaraženej jak nějakej pekinéz

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání