Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / chůze u nohy
Autor Zpráva
kiny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 17:54
- Nahlásit

Znáte někdo nějaké triky k udržení pozornosti psa a k zdokonalení chůze a obratů? sice nám to docela jde, ale vždy to může být lepší

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 00:22
- Nahlásit

kiny

nám to docela jde

No tak jestli by nebylo lepší napsat jak cvičíte, a pak by se dalo k tomu něco doplnit.

MORIE
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 06:42
- Nahlásit

Kiny, projeď si to tady

sajmoni
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 07:12 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit

kiny

Tak zdokonalit v čem taky. Můžeš psa chtít zrychlit, dostat blíž k noze, chtít aby na tebe koukal při chůzi apod.
Nejlepší pro psa je když je to hrou, jak už sem někde psal, tak mám psa namíčkovanýho, tak že zpočátku sem si držel míček v ruce na hrudníku a povzbuzoval sem ho, když pes pěkně šel a koukal, tak prostě jsem míček na provázku (postupem času sem míček schoval do kapsy na hrudníku a teď už ho tam ani nemusim mít) pustil dolu jako odměnu, když ho pes chytil potahal sem se, když ne tak jsem řekl nemááááš a to celý znova, je důležitý dělat krátký úseky ze začátku a nechodit moc dlouho. Jinak třeba choď do kruhu o poloměru 0,5-1m s tím že pes je jednou na vnější straně a pak na vnitřní. Důležitý je dělat to prostě s radostí a tak i na toho psa při tom mluvit, samozřejmě to jde dělat i na pamlsky. Já mám zkušenost takovou, že když chci zrychlit psa, tak musim zrychlit já a to i při obratech... Opět důležitá je důslednost, přesnost a nic neuspěchat, není dobrý, když maj lidi štěně a zbytečně ho uposlouchaj a vyškubávaj při tý chůzi, tam musí pes chodit s radostí.

kiny
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 11:22
- Nahlásit

tak nám dělalo problém to koukání po mně, ale už se to postupně začíná zlepšovat. Největší problém je s obratama na místě a to včelem zad a v pravo, vždycky si sedne křivě a daleko ode mě, snažit se to rovnat vždycky rukou, ještě dřív než si sedne, ale nikam to nevede

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 11:31
- Nahlásit

kiny

vždycky si sedne křivě a daleko ode mě, snažit se to rovnat vždycky rukou, ještě dřív než si sedne, ale nikam to nevede

Jo, protože si hafan zvykl, že ho do správný polohy upravíš, tak co by namáhal mozek. Jakmile pes obraty umí a sedne špatně, tak je podle mě dobře ho do správný pozice dostat buď krokem dopředu, nebo úkrokem stranou, i opakovaně, nebo dloubancem botou nebo kolenem. Prostě ho upozornit, že má něco dodělat takovým způsobem, aby musel namáhat hlavu.

kiny
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 22:55
- Nahlásit

Walda
jsi génius
jsme to byli dneska zkoušet, nejprve pejsek koukal jak vyvoraná myš ( asi co je to za změnu), ale vypadá to, že už mu to trošku docvaklozkoušíme to, s tim krokem vpřed. Ale slyšim to fakt poprví tenhle "fígl", jsem viděla většinu lidí psy rovnat jenom tou rukou i při obratech při chůzi což je někdy akrobatickej výkon, naštěstí to nepotřebujem

Walda
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 23:07
- Nahlásit

kiny

jsi génius

Díky, ale tak to není. Jen občas vedu kursy a tam to předvádím lidem....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání