| Autor |
Zpráva |
Lady
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 13:50
- Nahlásit
Tak jsem se přišla pochlubit po nějakém tom čase s průserem mého zlatého pejska. Je to kříženec malamuta a NO. utno dodat že velikostní standardy obou plemen už dávno přerostla. Jou jí momentálně tři roky a musím říct, že žádné větší problémy nemáme. S lidmi vychází úplně dobře a se psy pokud se nejedná o žrádlo, hozený míček nebo otevřenou agresivitu z druhé strany taky bez problému. Nedávno mi ale slečna ukázala že zas tak moc se jí věřit nedá: Zrovna jsme přijeli z práce otevřela jsem branku, Lady nás vítala a vtom šla kolem paní s fenkou křížence celkem malého vzrůstu. Ještě povídá neboj Lady nam nic neudělá a já na to To víte že ne. V tu chvíli se Lady postacila do postoje bacha lovim, napnula tělo a než jsme kdokoliv stačil zareagovat po té fence vystartovala.Na moje zařvání ji tedy okamžitě pustila a připlazila se zpátky ale pes byl na dvou místech raflej. Vůbec nevím proč ji ruplo v bedně, bez jedinýho zavrčení, prostě jak když loví myš. Myslíte že jsem někde mohla udělat chybu ve výchově?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:24
- Nahlásit
Lady
prostě jak když loví myš.
mě čuba takhle loví taky malý pejsky..teda jen některý...když jí ignorujou nechá je bejt...ale mi je lovíme jako myši packama..ne zubama teda...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:41
- Nahlásit
Lady
Zrovna jsme přijeli z práce otevřela jsem branku, Lady nás vítala a vtom šla kolem paní s fenkou křížence celkem malého vzrůstu.
Vitaci amok, sup sem sup tam, moji panickove, moje vsecko, chnap... Proste pouceni pro priste, vitejte se za zavrenou brankou na zahrade.
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 14:49 - Změnil/a: Lady
- Nahlásit
No snad to byl opravdu pouze vitaci amok. Jojo je to holt selmicka Jen co se prestehujem zacnu s ni zas chodit na cvicak aby prestala mit roupy... Díky
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:10
- Nahlásit
Lady
nebo si poridte kocku. ty jsou na roupy vyborne.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:43 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit
Lady
Tak tohle sa nam presne stalo v stredu v Brne, akorat ze to bol vymar. ohar, 10 mesacny, psi isli kusok spolu a zrazu mu ruplo v palici a schmatol naseho Maxe do zubov a triasol z neho dusu. Ja som bol pri nom o dve sek pozdejc, ale Max si to odniesol 2 dnami na klinike s dierami po zuboch, pohmozdenym a riadne opuchnutym svalstvom na krku, fyzickym sokom a teplotami vyse 41 stupnov. Teraz lezi uz doma pri mne, kazdopadne neviem co urobim ak stretnem pana znova na prechadzke - totalne ma nasral - pes pusteny, bez nahubku a totalne nevypocitatelny.
Ale to nie je pripad Lady, ty si bola doma vo dvore, takze tam je to trosilinku ine. Co vy na to?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:56
- Nahlásit
Mipooo
vymar kdyz se zakousne, tak to stoji za to...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:06
- Nahlásit
Mipooo
Hm, stalo se nám něco podobného, na vesnici se to volné pobíhání psů tak neprožívá a v místě, kudy vede lávka přes říčku, pobíhává velký černý pes na způsob NO. Patrně došel k názoru, že je to tam jeho a tvářívá se na nás dost výhružně. Včera jsme se tudy vraceli z lesa a on se přiřítil odkudsi, a vrhl se pazgřivec na toho nejmenšího pejska, na Sárečku (přestože je to mužskej) a vytřepával ji. Tak mě totálně nas*al, řvala jsem na něho, že rychle pustil a s pomocí smečky jsme ho odehnali. Sárečka utekla a zaplaťpámbu ji nic není.
Pes patří staré paní, která žije v přesvědčení, že pejsek je hodný jak jehňátko.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:07
- Nahlásit
Jinak doufám, že Lady žije daleko
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:20
- Nahlásit
Jou jí momentálně tři roky a musím říct, že žádné větší problémy nemáme. S lidmi vychází úplně dobře a se psy pokud se nejedná o žrádlo, hozený míček nebo otevřenou agresivitu z druhé strany taky bez problému.
Ja teda nevim, dle Laidy je cuba v poho, dle popisu mi to tak taky prijde. Ze vystartuje po psovi, kdyz se vita v otevreny brance s panickama, je snad trochu neco jinyho, nez kdyz nekomu nekde navolno pobiha pes pravidelne po vesnici, nebo neni odvolatelny nekde v parku..
Samozrejme, ze ten utok fenky od Laidy nebyl v poradku, fena se mela nechat odvolat, ale spis to vidim fakt jako chybu panicku, ze se nevitali v zahrade.
aren
Jinak doufám, že Lady žije daleko
Vidis, ja z ni takovy pocit vubec nemam. Priste si to ohlida, o jinych napadenich nekde pri vychazkach nepise.
Mipooo
akorat ze to bol vymar. ohar, 10 mesacny, psi isli kusok spolu a zrazu mu ruplo v palici a schmatol naseho Maxe do zubov a triasol z neho dusu.
To je treba jeden z duvodu, proc svy psice vencim jen se psy, ktery fakt dobre znam. Ostatni s usmevem mineme a za pripadne navrhy ke hre slusne podekujeme a odmitneme.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:26
- Nahlásit
Fifi
jak pisu, myslim ze to byl trosku jiny pripad nez Lady...Nevim kde bydlis, ale tezko si v Brne v luzankach vyberu s kym se minu a s kym si budu hrat alespon chvilicku pokud se mineme... Jinak jak poznas dalsi pejsky kdyz si hrajete zrovna jenom s tema, ktere dobre znas? To jako jedes nejdrive sama s nima ven a az pak pustis pejsky?
Musim ale uznat, ze neco na tom je, a ze chyba byla asi u mne, byl jsem moc duvercivej - ten pesan byl nevyrovnanej a bylo to videt jeste pred utokem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:38
- Nahlásit
Mipooo
Ted uz bydlim v takove riti, na vesnicce. Ale vetsinu zivota jsem prozila ve velkych mestech, i na sidlisti. A i tam jsem si proste hlidala, s kym si pes bude hrat, meli jsme par zarytych nepritelu, ale obvykle platilo minimalne to, ze psa jsem poustela si hrat s fenkama, nikoliv se psama, a naopak. A ne, nesla jsem nejdriv s cizima psama na kukandu, ale proste ty sidlistni pejskare znas, vis tak nejak kdo ma jakyho psa, kterej prudi, kterej je v poho atd.. Kdyz jsme potkali uplnyho "cizaka", tak jsem si vzdy psa dala na voditko. Navic jsem mela vzdy dost znamych ze cvicaku v blizkem okoli, takze proverenych psiku bylo docela dost.
A ja nevim, nac poznavat porad nejaky novy psiky, nam ted na vesnicce staci tech par kamosu, znaji se od mala, neni problem, navic s rtw si fakt ne kazdej pes kapne do noty..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Mně nepřijde ok že pes, byť ve vítacím amoku, kousne. Chápu, že vyletí a chce ukázat všem okolojdoucím, že tam nemají vůbec co dělat. ALe kousnout?
Přeji Laidě, kéž to bylo poprvé a naposled
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 18:21
- Nahlásit
Fifi
zavidim ti tu rit, vesnicku ja chci taky, ale asi bych musel bydlet pod mostem - doufam ze se toho nekdy doziju... Jinak souhlas, mas pravdu. Oba moji pejsci maji neco pres rok a musim se jeste hodne ucit.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 19:43
- Nahlásit
Fifi
Vidis, ja z ni takovy pocit vubec nemam.
No, já vlastně taky ne, ale ten název tematu mě dost poděsil.
Mipooo
Na domečky existují hypotéky, pokud jsi mladý a pracuješ, neměl by být problém
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 20:12
- Nahlásit
aren
jezis maria diky to me vubec nenapadlo...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 20:16
- Nahlásit
Mipooo
Tak ať vybereš něco pěkného
|