Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lov malých pejsků
Autor Zpráva
Lady
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 13:50
- Nahlásit

Tak jsem se přišla pochlubit po nějakém tom čase s průserem mého zlatého pejska. Je to kříženec malamuta a NO. utno dodat že velikostní standardy obou plemen už dávno přerostla. Jou jí momentálně tři roky a musím říct, že žádné větší problémy nemáme. S lidmi vychází úplně dobře a se psy pokud se nejedná o žrádlo, hozený míček nebo otevřenou agresivitu z druhé strany taky bez problému. Nedávno mi ale slečna ukázala že zas tak moc se jí věřit nedá: Zrovna jsme přijeli z práce otevřela jsem branku, Lady nás vítala a vtom šla kolem paní s fenkou křížence celkem malého vzrůstu. Ještě povídá neboj Lady nam nic neudělá a já na to To víte že ne. V tu chvíli se Lady postacila do postoje bacha lovim, napnula tělo a než jsme kdokoliv stačil zareagovat po té fence vystartovala.Na moje zařvání ji tedy okamžitě pustila a připlazila se zpátky ale pes byl na dvou místech raflej. Vůbec nevím proč ji ruplo v bedně, bez jedinýho zavrčení, prostě jak když loví myš. Myslíte že jsem někde mohla udělat chybu ve výchově?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:24
- Nahlásit

Lady
prostě jak když loví myš.
mě čuba takhle loví taky malý pejsky..teda jen některý...když jí ignorujou nechá je bejt...ale mi je lovíme jako myši packama..ne zubama teda...

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:41
- Nahlásit

Lady
Zrovna jsme přijeli z práce otevřela jsem branku, Lady nás vítala a vtom šla kolem paní s fenkou křížence celkem malého vzrůstu.
Vitaci amok, sup sem sup tam, moji panickove, moje vsecko, chnap... Proste pouceni pro priste, vitejte se za zavrenou brankou na zahrade.

Lady
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 14:49 - Změnil/a: Lady
- Nahlásit

No snad to byl opravdu pouze vitaci amok. Jojo je to holt selmicka Jen co se prestehujem zacnu s ni zas chodit na cvicak aby prestala mit roupy... Díky

argosek
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:10
- Nahlásit

Lady

nebo si poridte kocku. ty jsou na roupy vyborne.

Mipooo
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:43 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit

Lady
Tak tohle sa nam presne stalo v stredu v Brne, akorat ze to bol vymar. ohar, 10 mesacny, psi isli kusok spolu a zrazu mu ruplo v palici a schmatol naseho Maxe do zubov a triasol z neho dusu. Ja som bol pri nom o dve sek pozdejc, ale Max si to odniesol 2 dnami na klinike s dierami po zuboch, pohmozdenym a riadne opuchnutym svalstvom na krku, fyzickym sokom a teplotami vyse 41 stupnov. Teraz lezi uz doma pri mne, kazdopadne neviem co urobim ak stretnem pana znova na prechadzke - totalne ma nasral - pes pusteny, bez nahubku a totalne nevypocitatelny.
Ale to nie je pripad Lady, ty si bola doma vo dvore, takze tam je to trosilinku ine. Co vy na to?

argosek
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:56
- Nahlásit

Mipooo

vymar kdyz se zakousne, tak to stoji za to...

aren
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:06
- Nahlásit

Mipooo
Hm, stalo se nám něco podobného, na vesnici se to volné pobíhání psů tak neprožívá a v místě, kudy vede lávka přes říčku, pobíhává velký černý pes na způsob NO. Patrně došel k názoru, že je to tam jeho a tvářívá se na nás dost výhružně. Včera jsme se tudy vraceli z lesa a on se přiřítil odkudsi, a vrhl se pazgřivec na toho nejmenšího pejska, na Sárečku (přestože je to mužskej) a vytřepával ji. Tak mě totálně nas*al, řvala jsem na něho, že rychle pustil a s pomocí smečky jsme ho odehnali. Sárečka utekla a zaplaťpámbu ji nic není.
Pes patří staré paní, která žije v přesvědčení, že pejsek je hodný jak jehňátko.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:07
- Nahlásit

Jinak doufám, že Lady žije daleko

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:20
- Nahlásit

Jou jí momentálně tři roky a musím říct, že žádné větší problémy nemáme. S lidmi vychází úplně dobře a se psy pokud se nejedná o žrádlo, hozený míček nebo otevřenou agresivitu z druhé strany taky bez problému.
Ja teda nevim, dle Laidy je cuba v poho, dle popisu mi to tak taky prijde. Ze vystartuje po psovi, kdyz se vita v otevreny brance s panickama, je snad trochu neco jinyho, nez kdyz nekomu nekde navolno pobiha pes pravidelne po vesnici, nebo neni odvolatelny nekde v parku..
Samozrejme, ze ten utok fenky od Laidy nebyl v poradku, fena se mela nechat odvolat, ale spis to vidim fakt jako chybu panicku, ze se nevitali v zahrade.
aren
Jinak doufám, že Lady žije daleko
Vidis, ja z ni takovy pocit vubec nemam. Priste si to ohlida, o jinych napadenich nekde pri vychazkach nepise.

Mipooo
akorat ze to bol vymar. ohar, 10 mesacny, psi isli kusok spolu a zrazu mu ruplo v palici a schmatol naseho Maxe do zubov a triasol z neho dusu.
To je treba jeden z duvodu, proc svy psice vencim jen se psy, ktery fakt dobre znam. Ostatni s usmevem mineme a za pripadne navrhy ke hre slusne podekujeme a odmitneme.

Mipooo
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:26
- Nahlásit

Fifi
jak pisu, myslim ze to byl trosku jiny pripad nez Lady...Nevim kde bydlis, ale tezko si v Brne v luzankach vyberu s kym se minu a s kym si budu hrat alespon chvilicku pokud se mineme... Jinak jak poznas dalsi pejsky kdyz si hrajete zrovna jenom s tema, ktere dobre znas? To jako jedes nejdrive sama s nima ven a az pak pustis pejsky?

Musim ale uznat, ze neco na tom je, a ze chyba byla asi u mne, byl jsem moc duvercivej - ten pesan byl nevyrovnanej a bylo to videt jeste pred utokem

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:38
- Nahlásit

Mipooo
Ted uz bydlim v takove riti, na vesnicce. Ale vetsinu zivota jsem prozila ve velkych mestech, i na sidlisti. A i tam jsem si proste hlidala, s kym si pes bude hrat, meli jsme par zarytych nepritelu, ale obvykle platilo minimalne to, ze psa jsem poustela si hrat s fenkama, nikoliv se psama, a naopak. A ne, nesla jsem nejdriv s cizima psama na kukandu, ale proste ty sidlistni pejskare znas, vis tak nejak kdo ma jakyho psa, kterej prudi, kterej je v poho atd.. Kdyz jsme potkali uplnyho "cizaka", tak jsem si vzdy psa dala na voditko. Navic jsem mela vzdy dost znamych ze cvicaku v blizkem okoli, takze proverenych psiku bylo docela dost.
A ja nevim, nac poznavat porad nejaky novy psiky, nam ted na vesnicce staci tech par kamosu, znaji se od mala, neni problem, navic s rtw si fakt ne kazdej pes kapne do noty..

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 17:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Mně nepřijde ok že pes, byť ve vítacím amoku, kousne. Chápu, že vyletí a chce ukázat všem okolojdoucím, že tam nemají vůbec co dělat. ALe kousnout?

Přeji Laidě, kéž to bylo poprvé a naposled

Mipooo
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 18:21
- Nahlásit

Fifi
zavidim ti tu rit, vesnicku ja chci taky, ale asi bych musel bydlet pod mostem - doufam ze se toho nekdy doziju... Jinak souhlas, mas pravdu. Oba moji pejsci maji neco pres rok a musim se jeste hodne ucit.

aren
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 19:43
- Nahlásit

Fifi
Vidis, ja z ni takovy pocit vubec nemam.
No, já vlastně taky ne, ale ten název tematu mě dost poděsil.

Mipooo
Na domečky existují hypotéky, pokud jsi mladý a pracuješ, neměl by být problém

Mipooo
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 20:12
- Nahlásit

aren
jezis maria diky to me vubec nenapadlo...

aren
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 20:16
- Nahlásit

Mipooo
Tak ať vybereš něco pěkného

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání