Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / počurává se doma
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 12:28
- Nahlásit

Ahoj. kamarádka mi poslala mail a žádala o radu, ale já nejsem zase takový odborník, tak to šupnu sem a uvidíme. Předem díky za rady.
Našemu Denýskovi jde na 10-tý měsíc a stále se mě počurává doma. A co je nejhorší,že už zvedá nožku a tím pádem je to i na nábytku. Je fakt, že ho nevenčím venku, na vodítku,ale chodíme na zahradu. Vždycky řeknu - jdeme čurat, on jde, vykoná potřebu, já ho bujaře pochválím a dám mu piškot. V týdnu jsem od cca 6 - 14 hod. v práci a po návratu najdu hromádku a někdy 1, někdy 2 loužičky. Myslím si, že už je dost starý, aby věděl.......Už to zkoušíme i s,, rozumným ,, bitím a vymácháním čumáčku, ale stále nic. Když jsme byli na dovči,tak tchýně nám ho hlídala a prý si pokaždé zaštěkal. Je možný, že v tom hrají roli parkety? Tchýně má v celém bytě koberec a já naopak parkety. Fakt jsem už zoufalá a nevím co s tím. A ještě se zeptám na Tvůj názor, nebo zkušenosti z Tvého okolí - Denýskovi nesestoupilo jedno varlátko a u nás na veterině mě řekli, že má podstoupit kastraci a to rovnou obou varlátek. To jedno, co má v třísli, by dostalo rakovinu, protože je stále v teple a to druhé by vyrostlo do velikosti pomeranče. Prý už měli několik takových případů a majitelé se pak divili. Proto bych chtěla vědět názor více lidí, ať ho zbytečně nenechám operovat. No není s těmi našemi miláčky víc starostí jak s dětmi . Ale co bysme bez nich dělali, že.
Předem děkuji za radu. Všechny zdravím mějte se fajn a brzy ahoj Lenka.

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 12:40
- Nahlásit

je to maltézák

Fík
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 13:12
- Nahlásit

maxim
Ahoj, nevím na jak dlouho chodíš ven, ale vyvést psa ven a nechat ho vyčůrat, není to pravé. Někde jsem četla, že pes-samec, potřebuje minimálně půl hodinovou procházku, neb má "zařízení" na označování svého teritoria a jeho močový měchýř se vyprázdní po půl hodině- nedokáže se vyprázdnit najednou jako člověk. Nevím jestli je to pravda, ale každopádně by jsi měla chodit na procházky a ne ho jen vypustit před dům

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 13:19 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

maxim

Zdá se mi, že pes se venčí stále doma především proto, že ho nikdo nenaučil, jak to dělat správně, tedy venku. Rozhodně se toho nedosáhne ,, rozumným ,, bitím a vymácháním čumáčku ať už ve dvou měsících, jak to mělo proběhnout, nebo v deseti.

Další chyba je, že je pes venčen jen na zahradě, je tedy stále ve svém nejužším teritoriu, a proto on v podstatě nerozlišuje, jestli je v domě nebo na zahradě. Dokonce je tímto postupem vlastně donucen venčit se tam (tedy v teriroriu), což už by v 10 měsících pravděpodobně vůbec nedělal, a je mu pak jedno, kde to provede. Je to vidět i z toto, že u tchýně byl zřejmě venčen jiným způsobem, a tam mu správný způsob docvakl sám od sebe a rychle.

Takže:

- přestat s ,, rozumným ,, bitím a vymácháním čumáčku. Pokud už to doma udělá, dát slovně najevo svou nevoli a pak už si psa nevšímat a v klidu to uklidit. Když by se kolem hromádek a loužiček dělalo moc vzruchu, mohl by to pes dělat schválně, aby na sebe upozornil.

- začít venčit na procházkách dál od domu. Zahrada psovi nestačí jak na venčení, tak na pořádné proběhnutí. Procházka netrvá deset minut, ale celkem za den aspoň tak dvě hodiny.

- venčit psa v takových intervalech, aby prostě neměl šanci to udělat doma. Možná bude nutné s ním nějaký čas vstávat i uprostřed noci, nebo ho chodit venčit mezi dnem, když je sám doma.

- když se pes vyvenčí správně venku, hned ho hodně pochválit a odměnit pamlskem

- tohle všechno už mělo proběhnout před 8 měsíci, teď se to pejsek bude učit trochu hůř, ale nic není straceno, naučí se to. Je ale třeba mít trpělivost a být důsledný. A hlavně vydržet a dát mu čas, aby mohl změnit své návyky.

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 13:24
- Nahlásit

Fík
Walda

Díky. Hned jí to napíšu, snad to zvládnou.
A co to varle? Nevíte někdo?

Fík
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 13:25
- Nahlásit

maxim
Myslím, že Walda řekl to, co tvé kamrádce opravdu pomůže k pochopení problému.

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 13:34
- Nahlásit

maxim

A co to varle?

Myslím, že takhle to je, jak řekl veterinář.
Pokud je pes s PP, bylo nesestouplé varle důvodem k neodebrání nebo vrácení pejska.

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 13:36 - Změnil/a: maxim
- Nahlásit

Fík
Walda
Ještě jednou dík.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 14:21
- Nahlásit

maxim
nemyslim si, že by to druhý vyrostlo do velikosti pomeranče (teda aspoň tomu mýmu tak nevyrostlo a to je o dost větší než maltézák)

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 15:19
- Nahlásit

birma
A proč tys ho nenechala operovat?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 15:24
- Nahlásit

maxim
vpodstatě proto, že ta rakovina se dá očekávat ve vyššim střednim věku a když jsem to s veterinářkou řešila tak nikdo neočekával že se ho můj pes dožije, takže jsme se shodly, že je to zbytečné

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 15:24
- Nahlásit

lidi, vy jste fakt šikovní radilové

maxim
čovéče Ty máš samý podivný pejskařský známosti , co se ptaj mailem......a co neposlušnej malinois , huž poslouchá?

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 15:25
- Nahlásit

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:07
- Nahlásit

overgod

čóveče, ty máš přehled a pamatováka

Abych řekla pravdu, byla jsem si jistá, že se tady objevíš s nějakou podobnou poznámkou, jenom jsem to čekala dřív

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:10
- Nahlásit

overgod

Neposlušnýho malinoise si teď bere páneček s sebou do práce, pes je prý spokojenej. Já už to odmítám řešit.

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:12
- Nahlásit

birma

On je nějak nemocnej, že se nedožije vyššího středního věku nebo je to krátkověké plemeno?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:15
- Nahlásit

maxim
má špatný klouby, ale momentálně to vypadá, že se ho bez problémů dožije, tenkrát, když byl na operaci čas to tak nevypadalo...

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:17
- Nahlásit

birma

A co je to za plemeno?

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:20
- Nahlásit

maxim
cane corso

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:26
- Nahlásit

birma

A co mu na ty klouby dáváš? Mýho otce fena má teď taky problémy s kloubama, ale ona už je stará a hodně tlustá

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:28 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

maxim
dávám mu Proenzi3 (má to stejý složení jako Alavis, ale je to levnější), dost pohybu a sem tam kosti s chrupavkama ( myslim velký kosti) nebo sulc
tloušťka je samozřejmě dost na škodu

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:36
- Nahlásit

birma

To je dobrý. Já taky beru Proenzi3

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:37
- Nahlásit

maxim
já bych ho taky brala, ale nemám na to

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 19:44
- Nahlásit

birma

No jo.Proč utrácet za sebe, že jo. Kdyby to potřeboval můj pejsa, tak se na sebe vybodnu, však můžu přinejhorším belhat o berli, ale co on?
No ale zatím je zdravej, tak si užívám vymožeností

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 20:10 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

maxim

Abych řekla pravdu, byla jsem si jistá, že se tady objevíš s nějakou podobnou poznámkou, jenom jsem to čekala dřív

To je teda docela divný vzhledem k tomu, že se tu jen občas přijdeš na něco zeptat ...
Aha, pardon, Ty to vlastně asi tady hodně čteš, takže máš o jednotlivejch lidech obrázek, že jo?

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 20:27
- Nahlásit

overgod
To teda ne. Vyskytuju se tu každý den, ale v tématu, které jsi ty ještě ani jednou nepoctil svou návštěvou

maxim
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 20:45
- Nahlásit

overgod
A i kdybych tady byla jen občas, leccos by mi naznačilo PS z příspěvku Co se psem, který napadl pána??

Essi
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 21:10
- Nahlásit

maxim
Walda

Souhlasím s Waldou ve všem kromě velkého chválení a pamlsku venku. Jsou psi - i když tomu málokdo věří -, kterým pozornost při venčení a právě ta nadšená chvála vysloveně vadí. Pak se s touto činností koukají ztratit kamkoli, kde k tomu mají klid nebo si vysloveně počkají, až budou sami doma a v klidu se doma vyvenčí. Nám se osvědčilo chválit nenápadně a klidně a doma se snažit vystihnout moment, kdy se štěně hodlalo vyvenčit a hned jsme ho vynesli nebo vyvedli ven.
Možná tchyně považuje za normální, že se pes venčí venku a nedělá kolem toho "komedii" a pejskovi to vyhovuje.

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 21:13
- Nahlásit

maxim
maxim
Člen # Zasláno: 20 Říj 2007 20:27
Citát

overgod
To teda ne. Vyskytuju se tu každý den, ale v tématu, které jsi ty ještě ani jednou nepoctil svou návštěvou

maxim
Člen # Zasláno: 20 Říj 2007 20:45
Citát

overgod
A i kdybych tady byla jen občas, leccos by mi naznačilo PS z příspěvku Co se psem, který napadl pána??

hmmm noo tak máš prostě úžasný postřeh....

aren
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 21:26
- Nahlásit

Essi
To můžu dosvědčit, Sárečka když na ni při kakání koukám, tak přestane a jde dokončit jinam. Zvlášť když u toho nedočkavě šustím pytlíkem Musím se tvářit, že to vůbec nevidím a hovínko pak sebrat nenápadně.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání