| Autor |
Zpráva |
york
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 07:29
- Nahlásit
jsem nezkušený chovatel a pořídila jsem si yorka čistě pro potěchu. jsou nám 2 měsíce. Chtěla bych z ní vychovat vyrovnanýho psa a néé žádnýho uštěkanýho yorkouše, co vidím všude kolem. Prosím poraďte laikovi jak na to? případně nejaká vhodná literatura? Snažím se socializovat, snažíme se čůrat venku,ale ono je to asi zřejmě lepčí doma ))ale to se naučí no spíš abych něco nezanedbala dííííííík všem
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 09:09
- Nahlásit
york
Hlavně co nejmíň "zachraňovat" před ostatníma psama, a když už, tak radší zpomalit (resp.zadržet) druhého hafa, a NEZVEDAT svého!!!
Takhle vzniká 90% uštěkaných, neurotických malých pejsanů...
|
york
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 12:51
- Nahlásit
Anlie
jojo dík, sice jsme ještě nedoočkovaný, ale už se o kontakt snažíme, teda jenom se známými zdravými psy
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 14:58
- Nahlásit
york
Ahoj. My máme papillona, což je taky malé plemeno a stejně jako ty z něj nechceme mít klasického gaučáka. Tak chodíme na cvičák. I ti malí pejsci jsou šikovní, jeden york tam s nama chodí a je dobrej. Taky je dobrý chovat se k němu stejně, jako kdyby to byl velký pes, být důsledný a všechno mu nedovolit. A za všechno, co udělá dobře chválit.
Taky jsem někde četla, že se má pejsek nechat na procházce všechno očuchat, že si tím zvyšuje sebevědomí. To teda nevím, ale my ho necháváme, ať už je to pravda nebo ne.
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 21:01
- Nahlásit
Vynikající věc je psí školka, moje jezevčí mládě se tam naučilo základy společenského chování jak k pejskům, tak k lidem. Ale to je většinou bohužel záležitost větších měst. A klidně už začněte doma cvičit např. přivolání, pochopitelně hravou metodou, odměňovat, když se zadaří a přejít, co se nepodaří.
|
york
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:33
- Nahlásit
bohužel jsem z malého města a cvïčák v nedohlednu, takže to musím zvládat sama. Snažím se moc jí nepovolit, aby nám nepřerostla přes hlavu, až si někdy říkám, jestli nejsem moc tvrdá ).
Včera mě pobavil přítel. Ležel na sedačce s notebookem před sebou zvednul hlavu a s ledovým klidem upozornil psa, aby nelízala ten alternátor. Samozřejmě že pesina ani nehla brvou ) a to mu neustále opakuju, že co nesmí je FUJ s důrazem
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 23:04
- Nahlásit
york
Možná by neškodilo pocvičit i přítele......
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 07:23
- Nahlásit
york
Ještě mě napadlo, že my jsme našeho pejsu brali na různá místa, mezi psy, lidi, někam,kde jich byla větší koncentrace, třeba na přehradu o velikonocích, tam byl lidí snad milion. Prostě aby si zvykl na šrumec a nebál se ho. Protože pes štěká i ze strachu před neznámým a malý pes štěká víc, všechno je pro něho obrovské. A když už není vidět, ať je alespoň slyšet
|
york
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 09:38
- Nahlásit
isdpch
ono by stačilo se poradit s někým kdo už nějaké zkušenosti má
já si to uvědomuju, ale právě všici okolo, co mají psa, moc neřeší výchovu
no asi se fakt mrknu po tom cvičáku
dík
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 09:43
- Nahlásit
maxim
My jezdíme na cvičák taky jen jednou týdně. Jsem z dědiny a za cvičákem jezdím do města. Ale dozvím se tam, jak přesně po pejskovi co chtít a potom to celý zbytek týdne trénujeme.
|