| Autor |
Zpráva |
rik
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2007 22:45
- Nahlásit
Asi teď není nejvhodnější roční období....ale s předstihem na příští rok sháním informaci o konání víkendové nebo týdenní akce zaměřené na výcvik malých plemen, zakončený zkouškou.
Chodím s fenkou na běžný cvičák, kde se pořádají spíše zkoušky včetně obrany, zaměřené na větší plemena.
Díky předem za všechny typy.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:28
- Nahlásit
rik
A odkud jsi?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 19:02
- Nahlásit
rik
Zkusila bych se domluvit na cvičáku, kam s fenkou chodíš, zkoušky malých plemen jsou ve stejných řádech jako zkoušky větších s obranou, určitě ti tam poradí. O žádné výcvikové výkendovce pro malá plemena jsem neslyšela...
|
bad
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 11:12
- Nahlásit
Já jí párktát chtěla uspořádat (i třeba při nějaké té jiné akci), ale vždy jsem narazila na stejný problém. Nedostatek lidí. Teda těch, kteří by byli ochotni se takovéto akce zůčastnit.
Myslím, že podobné problémy mají i jiní. Prostě majitelé malých plemen, kteří s nimi chtějí cvičit, se vesměs asi nejsou schopni domluvit a někam se svým psem vyrazit.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2007 11:47
- Nahlásit
rik
taky chci jít příští rok na ZMMP, odkud jsi???
|
rik
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2007 20:12
- Nahlásit
Jsem ze severních Čech od Jablonce nad Nisou. Rodiče bydlí v Praze a v teplejších měsících jezdíme k Mníšku pod Brdy. Na víkendovku nebo na přelomu července a srpna na týdenní výcvikový tábor zakončený zkouškou bych dojela s fenkou (malá kníračka) i kolem těch 200 km. Na cvičáku se teď pokusíme o první zkoušku ZOP, ale nevím ,jak se nejlépe učit rozlišovačky, hlídání předmětů a ostatní pro malá plemena. Takže bych uvítala rady v praxi a Sára kamarády na učení i blbnutí...
|
Elizabeth
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2007 20:56
- Nahlásit
Ahojky,
taky jsem chtěla zkusit ZMMP, ale zadrhla jsem se už v počátcích, páč vlastně nevím, jak to přesně vypadá..Ikdyž jsem samo přelouskala zkušební řád. Co se třeba používá, jako předměty na rozlišovačce a vůbec na všech tech "speciálních cvicích" , protože kus koberce to asi nebude, když to má pes odaportovat, že jo...
Zatím používám starou rukavici dá se tam narvat kokino, ale nevim nevim, jestli by mě s ní na zkoužce nevyhodili...Poraďte mi někdo...Ale jinak problémy nemáme, stopu snad nějak zvládneme a poslušnost je tam lehučká...
Jo ještě něco, mám středního knírače(holku) a je nedorostlá, má jen 43cm, takže se vejde do limitu(45cm), ale někteří myslí, že mě tam se střeďákem nepustí, ti prý "vždycky kousali".
Tak nevim, dík za odpověď
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 00:00
- Nahlásit
Elizabeth
Ikdyž jsem samo přelouskala zkušební řád
Ve zkušebáku je jasně napsáno, co se používá za předměty: Velikost předmětů je u všech stupňů zkoušek max. 100 cm2. Předměty musí být z materiálu, který dobře pohlcuje pach (hadr, filc, molitan apod.). Předměty psovoda a pomocníka se nesmí od sebe výrazně odlišovat. Terén na rozlišování musí být přehledný, aby pes nemusel předměty hledat.
U nás na cvičáku se používá normálních předmětů jako na stopu
|
Elizabeth
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 14:26
- Nahlásit
Nechci být skeptická, ale mě to nepřišlo jako zas tak slavný popis, pod tím se dá představit téměř cokoliv od ponožky přez rukavici až po ty předměty na stopě, tudíž kus koberce...a ty mi přišly, že se budou psovi špatně zvedet ze země, zvlášť v rozlišovačce, která má být "v přehledném terénu" a pokud se použije podlaha či beton...
No, ale zase se nesmí moc odlišovat od předmětů pomocníka...proto jsem se ptala...
ale i tak děkuju, büdu to teda dělat s kobercem, Amy to hold nějak zvednout zvládne...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 15:13 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit
Elizabeth
teda pod přehledným terénem si podlahu ani beton nepředstavuju... zažila jsem jedny zkoušky, kde skládalo i malé plemeno, ale dělalo se to normálně na trávě.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2007 16:02
- Nahlásit
Elizabeth
hlídání i rozlišování je dobře popsáno na výcviku psa: hlídačky: http://www.vycvikpsa.cz/articles/000141.shtml
rozlišování předmětů: http://www.vycvikpsa.cz/articles/000038.shtml a
http://www.vycvikpsa.cz/articles/000101.shtml
u nás na cvičáku tyto zkoušky dělala dívčina s malým kníračem a rozlišovačky dělali normálně na louce nad cvičákem. předměty přesně jak holky popisujou kus koberce. Ve zkušebáku je i tloušťka předmětu takže když má být max. 10 mm (tuším) tak to těžko bude ponožka nebo rukavice.
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2008 21:11
- Nahlásit
Koukněte na web www.mk-vycvik.estranky.cz
|
rik
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 19:23
- Nahlásit
Na web jsem koukla, ale konkrétně žádnou přípravu na ZMMP jsem neobjevila (spíš agility). Teď už je možná vhodný čas se znovu zeptat. Může mi někdo dát typ na víkendovku nebo LVT zaměřený na výcvik a zakončený zkouškama? Nebo kontakt na člověka, který se výcvikem malých plemen zabývá.
Výše uvedená ZOP se povedla na výbornou .
|
evina
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 22:03
- Nahlásit
rik:ahojky Že něco neřekneš...Já jezdím na kníračí tábor.Sice to není v tvém termínu ale začátkem července...zato je ale super!!!A prckové tam mají svoje družstvo kde nacvičují samozřejmě speciálky.Mrkni na stránky http://www.velkyknirac-aprocne.com/
Elizabeth:také mám SK a doba kdy kousali je asi nenávratně pryč Bohužel i když je menší,tak je prostě SK a na ZMMP tě nepustí(jak se pokoušela zjistit už moje kamarádka).Jinak na rozlišovačky se používají stejné předměty jako má pomocník(koberečky,dřívka apod.)To proto aby pes hledal předmět čuchem a ne zrakem.Jinak přehledný terén znamená,že by pes měl tu řadu vidět...osobně bych trénovala jak trávu tak klidně asfaltku.Nikdy nevíte jaké místo rozhodčí vybere...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 22:04
- Nahlásit
rik:ke zkoušce moc gratulujeme,jste holky šikovné
|
rik
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2008 22:51
- Nahlásit
evina
Ahojky . Díky za tip. Mrkla jsem, zdá se, že turnusy ještě nejsou plné, napíšu Janě Malinové. Ty jedeš sama nebo s rodinou a který datum? Se mnou nikdo z rodiny nechce , prý bych se jim stejně nevěnovala jako v Ústí...
A díky za gratulaci, ten den fičelo a pršelo, takže jsem očekávala spíše neúspěch, ale feňule mě příjemně překvapila
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 07:37
- Nahlásit
jo k ZMMP te se střeďákem vážně nepustí, nezáleží na tom, jak velký je pes, ale jak velký by dle standardu měl být.
Ale kamarádka celkem úspěšně dělala se střeďačkou záchranařinu, dotahly to až ke dvojkám na lavinových a plošných, čubinu to bavilo a nekouše se tam
Mylsí, že někoho, kdo cvičí záchranařinu seženeš mnohem lehčeji, než někoho na malý plemena. tak to jen jako tip
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2008 08:42
- Nahlásit
rik:já jedu oba turnusy a jedu i s dětmi.Loni jeli celí otrávení co prý budou dělat na psím táboře...Když jsme pak jeli ale domů,tak mě upozornili,že příště jedou i klidně beze mne jak byli z pobytu nadšení.Jinak je tam pořád i dost osobního volna.Ráno na stopičky,potom obrana(pro prcky hlídačky).Potom oběd a vlastně až do pozdního odpoledne míváš volno(taky podle počasí).Poslušnost se totiž dělala až když nebylo takové horko.V mém družstvu ale bylo možné se dohodnout a když chtěl jet třeba někdo na výlet,tak si dohodl individuálně výcvik nebo vynechal.
Z osobní zkušenosti mohu říci,že je lepší jet sama než-li pak koukat na otráveného mužského a poslouchat jeho řeči,že se tam nudí
|
dobiasova
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2008 22:02
- Nahlásit
Přesná adresa na články o výcviku malých plemen a příprava na ně, možná inspirace
http://www.mk-vycvik.estranky.cz/stranka/vycvik--- -jak-na-to
|