Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štěněcí hrátky
Autor Zpráva
mibb
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:57 - Změnil/a: mibb
- Nahlásit

Dobrý den, doma 3měsíční fenku Bavorského barváře a má dobrá kamarádka si vzala ze stejného vrhu taky fenku. Kdykoliv se potkáme tak fenka mé kamarádky tu mojí stále kouše a nenechá ji vůbec v klidu. Říkaly jsme si, že do toho nebudeme vůbec zasahovat, že se poperou, že si vyřeší, kdo je dominantní a dají pokoj. Jenže ta naše se vůbec prát nechce, v podstatě se nechá okusovat,leží vždy dole a pouze pokud to ta druhá vážně přežene, tak vycení zuby a zaňafá. V ten okamžik je tak 30 sekund klid.
Ta naše se zvedne a v klidu pokračuje v procházce, jenže přichází opět útok ze zadu a situace se stále dokola opakuje.
Myslím, že s tou naší fenkou není problém, zkoušela jsem s ní jít několik metrů napřed a bez povšimnutí poslušně pochodovala, jenže ta druhá nás okamžitě doběhne a zase nastane mela.
Pak jsme to zkoušely obráceně, šly jsme několik metrů pozadu, ta naše zase normálně šla, kdykoliv jsem řekla čekej, tak čekala, jenže ta druhá se otočila a úprk zase k nám a zase mela.
Přiznám se, že je mi té naší už líto. Evidentně není taková dračice jako ta druhá a po hodině procházky je vidět, že se jí to už nelíbí a že by jí nejraději řekla „dej mi konečně už pokoj“ Po jednom společném odpoledni je vidět, že ta naše fenka je úplně hotová.
Měli bychom jet obě rodiny na dovolenou, ale momentálně řeším, jestli vůbec máme jet, jestli potřebují „holky“ více času a nebo jestli ta naše bude chudák stále okusovaná.
Chtěla jsem se zeptat, jak to vidíte Vy? Mám tu naší stále nechat okusovat, nebo se má ta kousavá nějak usměrňovat?
Jsou to štěňata a chtějí si hrát to je mi jasné, ale komu by se líbilo, kdyby mu někdo celé odpoledne okusoval psa a přitom by jste věděl, že tomu vašemu se to evidentně nelíbí.
Navíc nevím, abych té naší fence třeba zbytečně neublížila na duši, aby se pak nevyhýbala ostatním psům, nedej bože, aby se jich bála.
Moc děkuji za odpověď.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:13
- Nahlásit

mibb
No, já nevím, ale když jsou ze stejného vrhu, tak byly spolu odjakživa a jaksi to přežily, ne?

aren
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:20
- Nahlásit

mibb
Já jsem si teda nechala dva kluky ze stejného vrhu (navíc vlastního), jeden byl asi tři týdny pryč, když se znovu setkali tak se servali do krve (byly jim 3-4 měsíce), pak se srovnali, dnes jsou jim 4roky, jeden je výrazně dominantnější a toho druhého občas řeže a občas brání a občas mazlinká.
Ony ty pejsčí hry jsou trochu drsnější, než ty naše lidské.

mibb
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:28
- Nahlásit

Jasně, že přežily! ale ve vrhu jich bylo pět a byli to maličké koluličky,které se okusovali navzájem.
Teď je jim o dva měsíce víc a "holky" nejsou spolu každý den, vidí se jednou týdně, jedno odpoledna a rozhodně už to není o nějakém "okusování" zvlášt, když je to jednostranné.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:40
- Nahlásit

mibb
Jak o dva měsíce víc? Jsou jim tři měsíce, a kdyby se dva měsíce neviděly, to by musely jít od maminky ve čtyřech týdnech
Ale jo, jasně, i o měsíc víc je u štěňat hodně.
No, já bych asi zkusila usměrnit tu aktivnější a případně je oddělit aby si vaše malá odpočala. Budete mít na dovolené možnost poskytnout ji občas separé? Nevzdávala bych to, věřím, že se srovnají, akorát budete asi muset tu aktivnější krotit.

mibb
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:59
- Nahlásit

Myslím,že je zase trochu něco jiného, když dva psi společně vyrůstají a jsou spolu 24hodin.
Je mi úplně jasné, že si to musí vyřídit mezi sebou. Taky jsme "holkám" daly dostatek prostoru. Ale přiznám se, že už mě to nebaví. Já tu svou zavolám, ona přiběhne, ale vzápětí už se zase na ni řítí "neřízená střela" na kterou panička volá, ale bohužel marně.
Nevím jestli je to správné, ale občas bych tu rošťandu sundala za kožich z té naší, alespoň za to, že neposlouchá. Bohužel, ale nejsem její panička.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:01
- Nahlásit

mibb
Hm, v tom to možná bude. V druhé paničce. Zkus ji dát kapky, ať tu svou střelu trochu civilizuje.

mibb
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:01
- Nahlásit

No braly jsme si je v 6týdnech a jsou jim tři měsíce už pryč.
Takže je jim opravdu o dva měsíce víc!

aren
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:03
- Nahlásit

mibb
občas bych tu rošťandu sundala za kožich z té naší
To považuju za nanejvýš vhodné a správné. Tvoje pejsinka má právo na Tvou ochranu.

mibb
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:04
- Nahlásit

No já si to myslím taky, ale chtěla jsem znát názor dalších lidí.

mibb
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:09
- Nahlásit

Jo jo nic není jednoduché!!
V každém případě moc dík za konverzaci. Dnes vypínám PC a jdu toho našeho "okusovaného plyšáka" vyvenčit.
Hezký den

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání