Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes - neplavec
Autor Zpráva
wendysek
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:09
- Nahlásit

Ahoj,
rodice maji dva psy - triletou labradorku a jedenapulleteho krizence BSP a labradora. Letos koncem jara jsme se vypravili i se psy k rybniku si zaplavat. Pritel uz byl ve vode, ale ja jeste otalela na brehu v obleceni - prece jen, voda byla jeste dost ledova... Rodice vypustili oba psy, kteri se s nadsenim vrhli do vody a jali se pritele nasledovat. Voda se po jejich nadsenem skoku rozstrikla do okruhu peti metru a ja si najednou vsimla, ze Monty (krizenec) placa prednima tlapama jak kolesovy parnik a topi se. Nevahala jsem a tak, jak jsem byla, jsem pro nej skocila a z vody ho vytahla. To bylo radosti! Otrepal se a bez jakychkoliv skrupuli hop znovu do vody!!! Zacali jsme ho tedy ucit plavat, byli jsme s nim u vody uz mnohokrat, ale vzdy bez uspechu. Kdyz ho pridrzujeme, plave jako kazdy pes, ale jakmile ho pustime, klesne mu zadek pod hladinu, prevrati se do vertikalni polohy a mlati prednima tlapama kolem sebe. Vodu miluje a i po vsech svych negativnich pokusech do ni skace stejne, jako poprve. Premyslime, ze mu budeme muset poridit plovaci vestu. Mate nekdo podobne zkusenosti? Nevite, jak si s tim poradit? Je vubec mozne, aby se pes za cely zivot nenaucil plavat???

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:25
- Nahlásit

wendysek
Tymi zadnymi pohybuje, aj potom, co ho pustite? Zvycajne takto plavu psi, ktore maju problemy s bedrovymi klbami. Ich "nahon" nie je dostatocny, aby ich udrzal zarovno z hladinou. Moj pes tiez obcas plava takmer v kolmej pozicii voci hladine.

wendysek
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:31
- Nahlásit

Taky nas napadlo, jestli vubec kope zadnima. Potopila jsem se pod nej, abych to zjistila a mam na nose jizvu ) - kope jak sileny ). Nejak asi nevi, jak na to. Navic se spoleha, ze ho v tom nenechame. Nevim, co by se stalo, kdybychom ho nechali placat samotneho. Zkouseli jsme to tak dva/tri metry od brehu, odrazi se, chvili plave a pak doskace ke brehu po dne. Na jednu stranu je s nim docela sranda, protoze to bere jako hroznou zabavu, ale na druhou stranu nechci, aby se nam nekde utopil.

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:42
- Nahlásit

wendysek
no, kope, ale ako, to je dolezite. Ci ma rozmach. Najlepsie je, dat ho do vody, kde ty mas tak nad pas. Psa pridrzovat za brucho a postupne spustat (nevadi, ked ide zadok ku dnu) Dolezite je si pri tom vsimat, ci sa pes fakt utopi, alebo len ma taky styl. Pochopila som, ze prednymi hrabe z vody von - t.j. neplava potichu. Je to tak? Moj pes, tiez obcas vypada, ze sa cochvila potopi:

wendysek
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:58
- Nahlásit

Rozmach moc nema, kope spis jen smerem dolu. Jeste pro upresneni - on vlastne neplave vubec, stoji na miste a pretaci se jakoby na zada. Jen kdyz se dotkne dna, dostava se priskokama kupredu. Ale jeste je leto, tak zkusime nejake dalsi triky .

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 21:20
- Nahlásit

wendysek
omlouvám se za OT, ale dáš mi sem prosím fotku toho MOntyho? zajímá mě co má z BSP a co z labradora děkujuuu a přeju hodně štěstí při učení

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 21:43
- Nahlásit

Moj pes, tiez obcas vypada, ze sa cochvila potopi: pigie
Ty jo ten má ponor.

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 22:09
- Nahlásit

Smečka
Toto je este dobre. Kdesi mam fotku, kde mu voda siaha pri nosne dierky a je tesne pod ocami. Mam skor pocit, ze ten pes si najde ponor, v ktorom pohyb, ktoreho je schopny, vyzaduje najmenej energie. Uz nie raz sa mi stalo, ze ludia sa zastavovali a pytali sa ma, ci som si ista, ze ten pes doplava k brehu - pricom to Hugo ani nemal v umysle, slapal este peknych par 100m.

Kasia
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 09:35
- Nahlásit

wendysek
ahoj, my to sice až takové neměli, ale když začínala, tak plavala způsobem, že přední nohy házela až nad hladinu a zadek jí klesal ke dnu, nám poradili jen přizvednout zadek a půjde to, taky že jo...ale u vás je to asi o něčem jiném...
tady můžeš vidět, jak vypadala když se poprvé koupala

lusy13
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 10:36
- Nahlásit

Kasia
tak ta fotka mi pripomina toho mojho "velkeho plavca"

Kasia
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:26
- Nahlásit

lusy13

wendysek
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:28
- Nahlásit

Omlouvam se, spadl mi internet... vyhrabu dnes nejakou fotku toho naseho "roztomileho krizenecka" a dam ji sem. Je to (alespon podle nas ) docela hezky pes, mohutny, dobromyslny, poslusny, ale strasne aktivni.

Anu
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:46
- Nahlásit

pigie
mám pocit že Hugo by byl štastný za šnorchl a aby nemusel vůbec vykukovat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání