| Autor |
Zpráva |
radek
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 13:27
- Nahlásit
Zdravim, neco malo pres rok RR a o neco starsi NO, oba psi. NO puvodne na zahrade u domu, RR az od tohoto cervence. Pokud ma nekdo zkusenost s konflikty mezi psi v takove situaci, pripadne zda je na miste kastrace jednoho z psu? pripadne podrobnosti doplnim
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 15:59
- Nahlásit
No to je taky pěkně složitý. Kastrací byste nemusel vyřešit vůbec nic ani kdyby jste vykastroval oba psy. Zkuste napsat více, při jakých příležitostech dochází ke konfliktům, jak často, jak jsou silné...no prostě vše, co Vás napadne,a e otimální by bylo si pozvat někoho na pozorování
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 16:14
- Nahlásit
radek
neco malo pres rok RR
RR az od tohoto cervence
kde byl RR do cervence?? oba psi se chovaji pri kontaktu s ostatnimi psy mimo zahradu (tedy mimo sve uzemi) jak? zacina konflikt vzdy jen jeden, nebo se stridaji? ma konflikt duvod (klacicek, pamlsek) nebo proste staci, kdyz se k sobe priblizi? jde skutecne o konflikt? neni to jen takove machrovani spis doprovazene hlasem, nez ze by se do sebe opravdu pustili? lze docasne zahradu rozdelit a drzet je oddelene ale tak, aby byli ve sve blizkosti?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2007 21:53
- Nahlásit
radek
taky jsem řešili podobný problém.Můj pes nesnáší béžové psi typu retrívrů-a když myslím nesnáší tak doslova.Jen když je vidí tak se mu ježí chlupy...a já přesto nedbala na jeho vkus a našla si přítele s takovým psem...no co říct,začátky byli opravdu velice náročné,nebyly dny kdy se psi nechytli.Je pravda,že všechno vyvolával můj pes,kdy pouhá přítomnost konkrétně tohoto druhého psa byla naprosto nepřijatelná a útočil na něj při všem.Co se týče rvaček,vždy byli odtrhnuty,vykárany a znova na volno.První měsíce prožili (a to i spaní)s košema,vážně to bylo jako spřátelit anděla s ďáblem.Chtělo to hlavně čas,důsledné zatrhnutí jakýkoliv náznaků a předcházení sporům-což jsou kostičky,hračky,společné mazlení...atd .Po cca.9měsících-jsou spolu psi zavřený sami cca.7hodin v jednom domě,bez košů a jsou spokojený zatím si spolu ještě nehrají,ale už tam jsou náznaky a venku jsou bych řekla už největší kámoši (hlavně když můžou spolu prohnat zajocha) nevím co přesně máš za problém,na jak dlouho a proč se vyskytnul druhý pes atd,chce to upřesnět,nicméně jde to!!!! PS o kastraci jsem taky přemýšlela,ale jde to i bez ni.
|