Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / zmena povelov
Autor Zpráva
zuzupes
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 07:24
- Nahlásit

Ahojte, zase ja
Chcem sa spytat, ked by som chcela spravit skusky poslusnosti, musim davat hlasovo take povely ako su v skuskach? lebo ja mam privolacku k nohe!
chodenie pri nohe mam miesto!
atd. neviem preco som to psa ucila tak, a teraz rozmyslam nad tym ze by som si ich rada spravila casom, ci tie povely nemam zmenit. ak ano, tak ako? zacat davat nove? alebo stary a hned za tym novy? alebo ako? prosim poradte.dakujem

jeje
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 07:55
- Nahlásit

zuzupes
No ak to chces zmenit, najskor novy a hned za tym stary. Ale nove povely musia byt pre psa uplne nove.
Neviem ake skusky poslusnosti chces robit, mozno nemusis menit nic, spytaj sa toho, kto to bude posudzovat. Ak chces zmenit tak, aby to bolo podla skusobneho poriadku, mozes aj na povely v inom jazyku napriklad. Skor ako to zacnes robit si presne zisti, ako ma splnenie povelov vypadat a pri tej prilezitosti si oprav aj nejake tie nezrovnalosti, ak teda nejake su.

Meta
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 08:14
- Nahlásit

Netrap se, takhle je na tom asi většina začátečníků. Taky jsem tím prošla, akorát, že jsem si od počátku cvičila podle knížky Hartla, takže povely byly OK. Horší to bylo s provedením, na obraty apod. jsem pak na cvičáku čučela jak tele na nový vrata.
Jestli chceš opravdu zkusit nějaké zkoušky, tak budeš potřebovat to dost okoukat. Myslím, že bez cvičáku bych já sama psa ke zkouškám nepřipravila. Z knížek se nedá vyčíst všechno. Ty povely přecvičíš snadno, trochu záleží na hloubce, s jakou už je máš nacvičené v současné podobě. Pokud je již pes vykonává reflexivně, dá to víc práce, pokud je ještě nemá 100% zafixované, pak přejdeš na nový povel snadno. Začni důsledně užívat jen ty správné, najdeš je ve zkušebním řádu zkoušky - asi budete chtít ZZO nebo ZOP, ne?

zuzupes
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 10:08
- Nahlásit

Zatial by som chcela pre zaciatok ZOP a casom mozno dalej. chcela som psika na canisterapiu ale nehodi sa na to, je moc hrava a divoka (blazniva) mozno casom. na cvicak chceme zacat chodit od septembra, je to dobra skusenost.

Essi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 10:09
- Nahlásit

Nemáš povely - ty původní - spojené s nějakým gestem? Jestli jo, přidávej ho k těm novým, pes pochopí rychleji. Nám se to osvědčilo.

zuzupes
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2007 12:00
- Nahlásit

Essi,
mam, tak to teda vyskusam a uvidim. dakujem vsetkym za odpovede.pa

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání