| Autor |
Zpráva |
Ilky
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 16:41
- Nahlásit
Chtěla bych svého pejska naučit trik, jak má na čumáčku pamlsek a vyhodí ho do vzduchu a tam ho chytne a sní. Vypadá to efektně a náš pes je snad dostatečně inteligentní na to, aby pochopil co po něm chci. Ale potřebovala bych poradit jak postupovat při nácviku. Předem děkuji za rady
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:19
- Nahlásit
fatdog
Bože co ty jsi zase za blba.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:23
- Nahlásit
Ilky
Bože co ty jsi zase za blba.
bože to sedne ...pořiď si cvičené opičky inteligentko....nejraděj bych to naučil Tebe...chceš??
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:24
- Nahlásit
fatdog
mezi posledni dva radky doporucuji vlozit vetu:
Padajici pamlsek holi odpalime, cimz trenujeme hru zvanou baseball ....
Ilky
rika se tomu sranda, legrace, bzunda a tak podobne .... ale to musi byt snad jasny uplne kazdymu .....
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:29
- Nahlásit
Zkuste ho to učit jako dva samostatné cviky. HOP na povel a chytání pamlsku letícího ve vzduchu. Pak to spojte dohromady a až potom s tím, že mu to dáte na čumák.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:32
- Nahlásit
Ilky
Je to dost těžký cvik, ale trénuj, třeba to zvládne Napřed ho nauč chytat když mu pamlsek hážeš. Dej mu k tomu povel, který jasně rozliší od jiných povelů co zná. Např. "chytej". Až bude mít zvládnutou koordinaci a bude chytat bezchybně tak mu přestaň pamlsek házet a pokládej mu ho na čumák. Musíš najít takové místo, odkud nebude samovolně padat. Psa přitom uklidňuj, aby se nehýbal a vydržel v klidu až do povelu. Vyplatí se mít přitom perfektně zvládnutý povel "zůstaň" "lehni" nebo něco podobného. Až pes zvládne pasáž "sezení s pamlskem na čumáku" dej mu povel "chytej" Pes bude čekat letící pamlsek a klapne čelistma. Tím v podstatě shodí ten svůj, který má na čumáku. Pak už záleží pouze na jeho inteligenci, aby pochopil, že ten, co právě shodil má chytat. Neznám žádnou metodiku podle které bych tuhle fázi dokázala psovi vysvětlit.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:40
- Nahlásit
Biluška
btw...cvičitelko, myslíš, že lze psa naučit sebevraždu?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 17:56
- Nahlásit
fatdog
Nevím zda to jde naučit, ale Braisy se o ni pokouší už několik měsíců.
Nebo co třeba učit tuto pitomost psa aspoň tak, aby to mohl brát aspoň trochu jako lov....???
Nevím, šeltie neloví, takže jsem to učila takhle a jelikož jsou žravé jak kyseliny tak si nestěžovali
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 18:58
- Nahlásit
Fakt prča
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 19:34
- Nahlásit
Ilky
mrkni sem
|
lucka9999
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 15:21
- Nahlásit
ahojky
fatdog:Je mi 13 let.Cvičím svého pejska plemena west highland white teriér.Tenhle cvik bych ho chtěla ráda naučit.Ale tak to?
To bych neudělala abych méo pejska praštila do zad holí.To se přece nedělá.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:11
- Nahlásit
lucka9999
Ale tak to?
To bych neudělala abych méo pejska praštila do zad holí.To se přece nedělá.
to mas pravdu, to se nedela.
fatdog je zly clovek a nema pejsky rad!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:15
- Nahlásit
Biluška
Dej mu k tomu povel, který jasně rozliší od jiných povelů co zná. Např. "chytej"
muzu treba povel "ke mne"?
ten jsem puvodne chtel pouzivat na to, aby, kdyz nekde je a ja chci aby byl u mne, tak bych to zavolal a on prisel. ale on to nedela.
poridil jsem si i elektricky obojek, ale nevim, ktere z tech tlacitek znamena "ke mne". zkusil jsem vsechny - pri nekterych tancoval, jako ten kun ve znaku renaultu - tak se uci dogdancing? ale kdyz teda nefunguje "kemne" k chozeni ke mne, tak bych to mohl pouzit na polykani pamlsku z nosu ne? pochopi to lepe?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:18
- Nahlásit
fatdog
a už nezlob Argošku nebo na Tebe Nadbůch sešle kletbu a zakleje Ti nástroj, co máš na žáby ))))))
si nedelej srandu. bych se k tomu vyjadril, ale jeste by ses mi smal )
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:21
- Nahlásit
fatdog
to je na nic, co kdyz vysadi elektrarny dodavku el.proudu...cghces snad s sebou tahat pojizdny generator...
hele jak říkám já...
zlatá české lopata ...kdeže obojek
vyzkousim
dekuji
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:22
- Nahlásit
fatdog
to je na nic, co kdyz vysadi elektrarny dodavku el.proudu...cghces snad s sebou tahat pojizdny generator...
hele jak říkám já...
zlatá české lopata ...kdeže obojek
vykourim
dekuji
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:23
- Nahlásit
fatdog
si nedelej srandu. bych se k tomu vyjadril, ale jeste by ses mi smal )
to bych si nedovolil .... hele, ze tys to zkousel s tachyonem? a vono to nevyšlo?? )))
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:25
- Nahlásit
fatdog
sem na tachyonu nenasel zadny vhodny otvor..pockej o cem se to vlastne bavime? ne o necem hambatem nebo tak ze ne? to bych se totiz stydel sem takhle psat..
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:26
- Nahlásit
argosek
njn tak se mi to vlozilo dvakrat ...nejak mi to blben tady tohle noooo.....napise to stranku nelze zobrazit a pritom se to vlozi, ale prave ze jen tak z 5% pripadu, takze ja rovnou pocitam, ze se nevlozilo a vkladam automaticky znova....
vykourim
v poslednich dnech Te nepoznavam...spis mne toprijde, ze by tam mel byt minuly cas ))jako v dobrym mysleno...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:28
- Nahlásit
fatdog
v poslednich dnech Te nepoznavam..
spis bych rek, ze v poslednich dnech me poznavas..
ale co uz..musim koncit, nebo to nikdy nedodelam.
na muj psovi jsem ti nenapadne nabidnul rande pri ostravsko-karvinskych svickach, tak se vyjadri..
zatim ahoj a diskuzi zdar
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:28
- Nahlásit
argosek
nene otvor na tachyonu nemuze bejt....ale mohlo by tam byt takovy ocko na zaveseni...a ja prave myslel, ze sis tachyon zavesil a on zafungoval a vlastne zmenil onomu tomu informace z doby inprnt...a von si pak myslel teda, ze je jako pipinka....ne???
o hambáčích maximálně se bavíme...ale u nás to znamená hamburger teda...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 19:30
- Nahlásit
argosekhoj a dodelej to..
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 08:13
- Nahlásit
omg kdyby tady někdo radši trénoval na zkoušky a ne takové kraviny
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 08:22
- Nahlásit
Ilky
můžeš mi - prosím tě - napsat, k čemu je takovýto cvik pro psa dobrý?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 09:37
- Nahlásit
Arguskaaa
omg kdyby tady někdo radši trénoval na zkoušky a ne takové kraviny
myslim, ze psovi je u jizni strany, jestli cvici na zkousky, nebo polykani pamlsku z rypacku. je to cvik jako jakykoliv jiny.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 09:38
- Nahlásit
moll
můžeš mi - prosím tě - napsat, k čemu je takovýto cvik pro psa dobrý?
k cemu je psovi behani mezi slalomovymi tykami a prolezani tulenu
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 10:00
- Nahlásit
argosek
....šak právě....aspoň moji pesové by něco takovýho nedělali ani náhodou - chodí po venku, hlídají, jí nebo spí....a jsou v poho
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 10:04
- Nahlásit
moll
ok..na druhou stranu vetsina psu miluje praci - a psa stejne muze bavit tento trik jako treba agility. a urcite to neni o tom, ze si clovek vymysli kraviny - proste je to pro psa vyzva a urcite zkvaliteni zivota.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 10:05
- Nahlásit
moll
moji pesové by něco takovýho nedělali ani náhodou - chodí po venku, hlídají, jí nebo spí....a jsou v poho
a myslis si, ze napriklad pes, ktery se vyblbne pri agility v poho neni?? myslim si, ze je jedno co pes dela, dulezi ty aby to bavilo jeho i pana .... a ze to v beznem zivote nikdy nevyuzije? no a co ....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 10:09
- Nahlásit
argosek Jirikovo
dyť jo .... hlavní je soulad teamu pán-pes.....a taky záleží na plemeni....
|