| Autor |
Zpráva |
shpagetka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 00:16
- Nahlásit
Ahojky, nemám na mysli normální cvičák, ale nějaký kurzy pro lidi, kteří by se chtěli zabývat výcvikem psů i profesionálně...já osobně psi miluju, ale sem na ně moc měká a pak to dopadá tak, že se z mých miláčků stávají nezvladatelní pejskové Nevíte o něčem? nejlépe v Praze...díky moc
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 07:13
- Nahlásit
Já bych asi otázku položila jinak. Kde se naučit psovi rozumět a dobře s ním komunikovat? Od toho se pak totiž odvíjí ten zbytek.
O ničem takovém ale bohužel nevím.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 07:18
- Nahlásit
Ja si myslim, ze tuto ulohu by mal zastavat cvicak, kde usmernia, odpovedia na otazky a tak podobne
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:07
- Nahlásit
shpagetka
kurs cvičitel a chovatel psu vedla dr šebková ma čzu na suchdole - ale to už je nějaký čas....ale za zeptání nic nedáš
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:11
- Nahlásit
moll
Podle mých informací to skončilo před dvěma lety, ale za zeptání to určitě stojí.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:18
- Nahlásit
shpagetka
A o čem si myslíš, že ten normální cvičák je, zvlášť když jde o nováčka? Určitě 60% je výcvik psovoda. On totiž pes umí chodit, sedět, ležet, stát, štěkat, kousat, stopovat atd. jaksi od přírody, jen je třeba se s ním domluvit na tom, kdy a jak tyhle věci dělat. Jenže ta domluva musí probíhat trochu jinak, než to dělají kupříkladu politici, tedy bezduchými řečmi.
Takže se podle mě s důvěrou můžeš obrátit na nějaký cvičák, který ti bude připadat únosný.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:30 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
shpagetka
v Brně pod veterinou dělali takové kurzy a v psím časopise myslim bejvali takové inzeráty od nějaké vzdělávací agentury, takže se to určitě dělá, jen se musíš poohlédnout
třeba tady, budou tam časem určitě i jiná témata http://www.svopap.cz/
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:40
- Nahlásit
Essi
No ja bych vedela... Na katedre psychologie na Southampronske univerzite je na to obor, jeden z na svete nejuznavanejsich... Nejdriv se musis naucit jak funguje mozek - - neurobiologii, pak az se venujes takovym vecem, jako je etologie, behaviorální psychologie lidí i psů, farmakologie, problemove chovani, vycvik atd. a to vsechno v teorii i v praxi (pripadove studie, workshopy atd.).
Problem je akorat v tom, ze berou jen 25 lidi z celeho sveta rocne a rok stoji cca 60tis. (kurz trva 2 - roky, podle toho, jestli mate predchozi vzdelani, jestli chcete psat diplomku a ziskat tak MSc. nebo vam staci jen Diploma...).
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:56
- Nahlásit
Barunka
tak to je jednoznačně nad možnosti.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:01
- Nahlásit
venda
Svopap je rozhodně dobrej,slyšela jsem na něj super ohlasy,ale ty prachy...... ale pro zadavatelku je určitě nejlepší řešení najít si dobrý cvičák.
shpagetka
www.hafbezobav.cz hodně lidí si je vychvaluje, my chodíme na cvičák speciálně pro naše plemena,takže nemůžu sloužit
|
venda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:09
- Nahlásit
jana33
no ono pro "zadavatelku" (jak krásně píšeš ) je nejlepší si přečíst Mikulicu, Dubového a Eichlera, pak se nad sebou hluboce zamyslet, říct si co pes smí a co ne a na tom trvat (už se na to sama pár měsíců chystám, taky jsem spíš rozmazlovací, naštěstí to moje zlaté zvíře toho nezneužívá, je prostě hodná)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:11
- Nahlásit
hm, mozno by bolo dobre odkukat ton hlasu, intenzitu, nacasovanie a tak, od niekoho skusenejsieho, ak poznatky mas a aj tak ti to nejde Zajdi na ten cvicak aspon
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:13
- Nahlásit
venda
to máš pravdu,ale hodně nezkušených lidí to samo nezvládne a pak nadělá hromadu chyb,který se těžko odstraňují,proto je podle mě lepší začít pod vedením zkušenějších (samozřejmě to chce ale opravdu hodně dobrý cvičák)
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:49
- Nahlásit
shpagetka:můj názor je,že žádným kurzem se pořádně cvičit psa nenaučíš.Pokud něco takového je,tak to bude probíhat příliš všeobecně a pokud víme každý pes je individualista.Tudíž pokud člověk nemá cit pro zvíře a nedokáže odhadnout jeho povahu a jak na něj,tak mu žádný kurz nepomůže.A na cvičení profesionálně bych pomýšlela až má člověk nějakou praxi.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 11:51
- Nahlásit
Essi
Nad moje financni moznosti taky
evina
A na cvičení profesionálně bych pomýšlela až má člověk nějakou praxi.
Ten kurz/studium, co jsem zminovala ja, ma za vstupni podminku jednak Bakalare v biologickem oboru + 2 roky praxe u zvirat - a to bud na veterine, v utulku, vycikovem centru apod.
Tento kurz je ale opravdu narocny, vyzaduje velmi dobre znalosti fyziologie, anatomie, endokrinologie atd., proto jsou tam tyto podminky. Z tech, co ho vystuduji se stavaji odbornici, kteri spolupracuji z veterinari a vedi, ze nektere poruchy chovani souvisi s urcitymi chorobami (napr. hypotyreoza) a proto posilaji psa nejdrive na komplexni veterinarni vysetreni prave se zamerenim na takova onemocneni, az pak pracuji se psem a hlavne s majitelem, maji moznost i doporucit veterinari podavani urcitych leku apod.
Nevim, jestli by tady takova spoluprace fungovala a jestli by tu meli takovi odbornici uplatneni...
|
shpagetka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 22:48
- Nahlásit
moc vám všem děkuju za pomoc fakt díky
|
rooll55
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 17:22
- Nahlásit
shpagetka
o něčem vím !! pokud chceš více informací, dej vědět na mail
Iveta.Rovinova@seznam.cz .. pošlu ti potřebné informace, tedy pak záleží jak přesně to myslíš, zatím ahoj!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 22:01
- Nahlásit
Barunka
Na katedre psychologie na Southampronske univerzite je na to obor, jeden z na svete nejuznavanejsich...
nemas nejakej odkaz? koukal jsem na stranky te univerzity, ale o psech jsem tam nic nenasel.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 06:47 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
argosek
http://www.psychology.soton.ac.uk/studyhere/prog_s pec/Dip_MSc%20Companion%20Animal%20Counselling.pdf
http://www.psychology.soton.ac.uk/studyhere/degree programmes/postgraduatetaught/animbehaviour/animbe haviour1.php
(nie je to ale o vycviku a nikdy to nebyva len o psoch)
Len v Anglicku je toho ale viac:
http://www.apbc.org.uk/training_courses.htm
o vycviku skor tu:
http://www.apdt.co.uk/courses.htm
...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 17:53
- Nahlásit
jeje
diky
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 08:20
- Nahlásit
no většinou se to právě naučíš se psem na cvičáku
ale existují i školy se zaměřením na kynologiii, chov a výcvik psů
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 14:21
- Nahlásit
Ahoj ,
prošla jsem Svopapem výchova, výcvik a úprava psů a na podzim jsu do dalšího ošetřovatel drobné zvěře. Jsem ráda, že jsem tam chodila , protože každé plemenoa každý pes vyžaduje něco jineho i v obyčejné chůzi u nohy je rozdíl jak se to učí např, ovčák a jak lovecké plemeno. Každopádně cvičák by měl být i o majitelích jak se mají oni naučit pracovat a cvičit se psem. Pes by se měl učit i v terénu a ne jen v oploceném cvičišti je v tom taky rozdíl.
Každopádně SVOPAP můžu jen chválit dal mi toho hodně a pak spolupráce s chovatelskou stanicí od mého psa a od známeho co cvičí psy moc jim děkuju, protože psy co cvičím dnes tak mají opravdu výborné výsledky i v pracovních loveckých zkouškách
|
Travy
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 19:32
- Nahlásit
Dobrý den,
Potřebuju radu jak a kde se mohu naučit cvičit základní poslušnost a zároveň svojí fence umožnit pravidelný kontakt s ostatními psy. Momentálně mám "pouze" čivavu, ale časem bych si zase ráda pořídila i většího psa, v minulosti jsem měla československého vlčáka, retrívra, kokra a německého ovčáka.
Uvítala bych nějakého "průvodce" výcvikem komplexně. Některé cviky ovládám, a tím pádem i moje fenka, ale moc toho není a spíš než ležení v knihách potřebuju praktické ukázky a rozhovor. Teda kynologických knih jsem přečetla mraky (Pes přítel člověk čtu doteď), ale dělá mi problém přečtené převést do praxe. Asi potřebuju spíš praktické ukázky a rozhovor. V dětství jsem chodila na vesnický cvičák s retrívrem, tam mi chlapi rady dávali, ale pro retrívra se jejich styl výcviku moc nehodil a mezi myslivce se mi nechtělo. Před cca dvěma lety jsem chodila na kurz pořádaný cvičákem v Praze Kyjích, ale to byla pro mě krátkodobá záležitost, potřebuju asi víc času než informace dostatečně vstřebám. Jak obecně zacházet se psem vím, jde mi spíš o ten výcvik - můj a pak psův
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 20:59
- Nahlásit
Travy
Kromě cvičáků jsou ještě soukromé psí školy a podobné "kurzy", já mám zkušenost s obojím a musím říct, že obojí je v něčem dobré, v něčem špatné, ale každopádně vždycky nejvíc záleží na "vedoucím" (výcvikáři, instruktorovi...) a na partě lidí, co se na tom konkrétním místě sejde. Takže když napíšete, odkud jste, můžou tu lidi doporučit nějaké psí školy poblíž, ale stejně se může stát, že si konkrétní lidi spolu nesednou, budou mít jinou představu atd. Takže radím vystřídat víc míst, pokud třeba hned první nesedne.
|
Travy
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 22:33
- Nahlásit
Moc děkuju za rychlou reakci, bydlíme v Praze na Černém Mostě.
Na kurz jsem chodila v ZKO Kyje, přemlýšlím také nad ZKO Hloubětín nebo Libeň. V Libni se specializují i na minipsy, ale to mám krapet z ruky.
Spíš než o kurz na půl roku stojím p dlouhodobější "spolupráci".
S mým ČSV jsem byla i 2x na táboře u p. Desenského.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2013 22:44
- Nahlásit
Travy
nemám osobní zkkušenost bohužel, ale co tohle?
http://www.canisminor.eu/
|
Travy
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 20:38
- Nahlásit
Díky Kachno za tip, ale byla bych ráda spíš za osobní zkušenost.
U čivavy mám problém jak jí většinu cviků vysvětlit, přece jen je rozdíl, když Vám pes kouká skoro do očí nebo když dohlédne max na lýtka
Třeba chůzi u nohy vůbec nevím jak motivovat, když ji lákám na pamlsek v ruce, tak to není trenink chůze u nohy, ale nácvik paniččina plazení. Když to srovnám se cvičením s retrívrem, tak ted zpětně mám pocit, že mi retrívr četl myšlenky, kdežto u čivavy si můžu zavařit hlavu přemýšlením nad vysvětlováním.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 20:59
- Nahlásit
Travy
Sice je to od Prahy dal, ale zkus se ozvat Hance na mail, viz kontakty, ta ti jiste poradi nejlip. Bud nekoho doporuci pobliz u tebe nebo poradi aspon na dalku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 21:22
- Nahlásit
Travy
Jakožto majitelka plemene dosahujícího pod koleno doporučuju naučit se s klikrem. Člověku to mnohdy ušetří spoustu ohýbání
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2013 21:26
- Nahlásit
corgi
heh si mě o fous předběhla.
Travy
Klikr fakt doporučuju, psovi tím velmi dobře a jednoduše vysvětlíš, co se po něm chce - rozfázuješ si to do jednotlivých kroků, které na sebe potom navazuješ. Takže např, oční kontakt můžeš nejdřív odměňovat, když sedíš na zemi, jakmile se naučí tě sledovat když jsi na zemi můžeš si sednout na židli, pak vstát, přidat krok, dva... a tak.
|