Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Dog-dancing
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2007 12:36 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

venda
motivace je to absolutne nejtezsi ve vycviku psa... Kdyz najdes spravnou motivaci, mas zbytek skoro v kapse...

all
a ja uz vim, co delam spatne. Mam blby plemeno... Musim si poridit TOHLE!
http://www.youtube.com/watch?v=jC76cgkrmL4

venda
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2007 12:57
- Nahlásit

wami
no, to vim dávno, ale za ten rok, co Heklu mám, jsem na to ještě nepřišla (teda - kdybych nosila v kapse figuranta, asi by to bylo lepší, ale taky jen do určité míry...ona je jako já, nic pro ní neni až tak důležité, aby se kvůli tomu přetrhla )

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2007 12:23
- Nahlásit

Ahojky, v Anglii mezi sebou soutěží dogdancingové týmy na živo v televizi. Je to podobné, jako Star Dance - vezme se člověk se psem, kteří předtím dogdancing nedělali a za pár týdnů mají předvést 45s sestavu. Vedou je při tom zkušení trenéři. Lepší ze dvou postupuje do finále.

Více o tom je tady, včetně odkazu na video z minulého týdne: http://www.pandora.idnes.cz/part/2007/8/16977 (P.S.: starší příspěvek je ten dole, odkaz je v novějším).

venda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 11:35
- Nahlásit

KaTachyon
tak jsme opět trénovaly, když zkusím obíhání paničky a slalom přesně jednou denně (po jednom kolečku na každou stranu), tak to Heklu i baví
no a cvik popros - protože už se zvedá krásně, nedala jsem jí pamlsek rovnou, jenže ona když zjistila, že za to hned nic neni, tak si sedla zpátky a podruhé už to ani nechtěla zkusit, když nic nedostala, no a druhej den mě převezla a chytla mi ruku předníma packama, zjistila, že dobrota jí neuteče a snadno se udrží nahoře, takže to teď dělá pořád tak nevim
a mrtvola snad půjde, zatim z lehu, jednou se to povedlo i ze sedu

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 11:45
- Nahlásit

venda
My cvičíme jen tak ze srandy asi týden a už umíme twist, otoč, plazit a packy na obě nohy.

Valím teda podle téhle stránky - URL

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 11:49
- Nahlásit

wami
a ja uz vim, co delam spatne. Mam blby plemeno... Musim si poridit TOHLE!

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:25
- Nahlásit

venda
Když tě v trpaslíkovi chytá packama, tak jí zkus dávat ruku s pamlsek jakoby zezhora, ne zepředu, takže se nebude mít čeho chytit. Jestli jí to zase baví, tak místo výdrže můžeš zkusit to, že jí budeš vést rukou bez pamlsku (ale budeš dělat, jako že tam je) a hned jak se zvedne, tak jí odměníš pamlskem z druhé ruky. Tak se bude víc soustředit na cvik než na pamlsek a pochopí, že ho dostane, i když ho nemáš v nejbližší ruce. Aby jí to zase hned neomrzelo, můžeš to ztřídat - jednou jí odměníš z ukazující ruky, jednou z té druhé. Až jí půjde tohle, můžeš zase zkusit trénovat tu výdrž.

Hodně štěstí

venda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:34 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

bullvnouzi
no my taky cvičíme týden, ale moje psina nesnáší všechno, co i vzdáleně připomíná cvičák (obcházení a tak), takže umí jen cviky, kde nemusí chodit musim vydumat tu pravou motivaci
ale to plazení bych mohla zkusit!
sakra, zrovna jsem dovolila mému milému, aby si vzal psinu na dva dny na chatu!
KaTachyon
ve středu to vyzkoušim, teď nemám psa
co takhle trénink ve čtvrtek?

venda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:43
- Nahlásit

bullvnouzi
ten odkaz je pěknej, zkusim taky něco z toho, jen si nejsem úplně jistá, že to zvládnu
Nohou začnete mávat ... zároveň jsem mávala pravou rukou nad hlavou.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:48
- Nahlásit

venda
Mno, má to ale slečna pěkně popsaný. Ještě jsem lepčí nenašla. Uvidíme, ale Máfo by za piškot chodil i čůrat na záchod, takže mu to snad půjde. Akorát by mě zajímalo, kolik těch cviků tak pes dokáže vstřebat třeba za týden... nerada bych mu v tom dělala maglatiáš.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 13:38
- Nahlásit

venda
Trénink ve čtvrtek by šel, zítra snad dostaneme ve škole zatím provizorní rozvrh, ale nepředpokládám, že nás tam hned první týden budou držet do šesti, tak bychom si mohly domluvit na 17:30 jako minule. Jinak když se Hekle líbí ty statické cviky, můžeme zkusit packy nebo poklonu nebo držení hůlky...

bullvnouzi
Ranatiny stránky jsou moc pěkné, cvičí v Písku dogdancing. Hlavně je bezvadné, že tam má velkou nabídku. Na mých stránkách jsou jen základní cviky do zkoušek plus pár článků, co jsem posílala do zpravodaje. Velký výběr máš taky na slovenských stránkách.

venda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 13:56
- Nahlásit

KaTachyon
supr, tak s tréninkem počítám, jen připomínám, že Hekla hárá, ve čtvrtek 10. den, takže jí bude začínat to nejhorší období, kdyby ti to vadilo, tak to odložíme
já myslim, že ty statický cviky by byly lepší, zkusíme to, třeba jí to začne bavit a začne dělat i ty ostatní
ale taky by mě zajímalo na co se ptala bullvnouzi
kolik těch cviků tak pes dokáže vstřebat třeba za týden

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 14:34
- Nahlásit

venda
Hárání mi nevadí, kdyžtak nechám psa doma.

kolik těch cviků tak pes dokáže vstřebat třeba za týden
To je individuální (jako všechno) a záleží na psovi, jaký má k cvičení postoj, jak moc ho to baví, jak rychle se učí. Protože cvičím s clickerem, tak nemůžu dělat dva nové cviky najednou, takže já teď už pár týdnů dělám jen jeden cvik (nedaří se mi Waye naklikat tak, aby pochopil, co přesně konkrétně po něm chci, i když už je velmi blízko).

Jestliže toho je na psa moc se pozná podle následujících jevů: cvičení ho nebaví, i cviky, které už uměl začíná plést, ztrácí při cvičení jistotu, zmatkuje, ztrácí chuť, přestane vůbec cvičit a o cokoli se snažit.

Když já vylepšuji už naučené cviky, tak se většinou soustředím tak na dva za týden. Po týdnu pak dělám jiné, nebo na jednom pracuji dál a přidám jiný další. Tak to dělám, když spěchám před závody, jinak pracuji jen na jednom cviku, dokud opět nezíská jistotu a přesnost, procvičuji takové, které bezpečně umí a snadno za ně získá odměnu, takže si posiluje sebevědomí a chuť do práce.

venda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 15:51
- Nahlásit

procvičuji takové, které bezpečně umí a snadno za ně získá odměnu, takže si posiluje sebevědomí a chuť do práce
do takové fáze se potřebuju dostat, aby uměla tak 10 cviků perfektně a pak bych jí po jednom učila další, no snad to půjde

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 16:08
- Nahlásit

Ahoj lidi, náhodou jsem sem nakoukla a musím říct, že mě potěšila chvála našich stránek. Na druhou stranu se skoro stydím, že jsem ty cviky už dlouho neaktualizovala... Kdyby byly k něčemu co tam je napsáno dotazy, klidně se ptejte tady, občas se tu stavím...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2007 08:22
- Nahlásit

rendik
Já myslím, že jsou dobrý. Cvičíme podle nich.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání