Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes začal dost drsně hlídat
Autor Zpráva
barona
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 19:52
- Nahlásit

Už jsem fakt celkem zkoufalá. Mám dvouletého buldočka. Do nedávna s ním nebyl v tomhle směru žádný problém, ale pár týdnů zpátky začal dost drsně hlídat. Když se u nás ukáže nějaký cizí osoba byl by ji schopen pokousat, kdybych nezasáhla. Zatím jse to řešila tak, že dostal výprask a v tu chvíli z něj byl ten nejhodnější pes na světě. Nevíte čím by to mohlo být?
Dokonce před týdnem hustě vyjel po strejdovi. Byli jsme se psem doma a telefonovala jsem, venku pršelo. Najednou se v obýváku objevil strejda ale měl před sebou deštník, takže do obličeje mu nebylo vidět. Má od nás klíče a nesl vrátit knížku... Pes po něm hustě vyjel. Nevím jestli si myslel, že je to nějaký zlodě nebo co...

BinLadin
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 20:04
- Nahlásit

Vas pes si jen prirozene zacal hlidat sve uzemi.,navic tom ze na prichod navstevy reagujete z obavou co zas bude nasledovat vse jen zhorsujete.
Pro zacatek je potreba aby jste bila vpohode a klidu.Pokiud pes vyjede vklidu psa vykazete na jeho misto a date mu dlouhodobe odlozeni-to provedete pomoci voditka ktere bude mit pes trvake pripnute.Pokud se pes zvedna z Vami zvoleneho mista opet jej klidne date na misto.Kazde setrvani na miste odmenite pochvalou a odmenou.

barona
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 20:08
- Nahlásit

BinLadin
Moc díky za radu.
Ale bojím se, že než stihnu zareagovat povelem, tak bude mít návštěva v noze zakousnutého mého psa.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 20:42
- Nahlásit

barona
V tom případě psa zajistěte, aby nebyl návštěvě na dosah, když jim otevřete. To je snad logické, že pes nebude volně pobíhat, zatímco přijdou cizí lidé..aspoň mi, když mám větší psy se smyslem pro teritoriální chování, to přijde naprosto přirozené.

barona
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 20:58
- Nahlásit

Mucholabka
Samosřejmě, akorát mě prostě překvapuje, že se pes takhle strašně změni opravdu během pár týdnů.

benda2
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 21:45
- Nahlásit

barona
možná to špatně chápu, ale píšeš že strejda najednou přišel. On má klíče ???
Jinak zajisti aby tvůj pes nebyl první kdo vítá návštěvu, pokud je to v bytě a někdo zazvoní a on se hrabe ke dveřím jako první tak ho odvolej nebo pokud je to nutné pošly na místo. Jde o to aby pochopil, že TY nebo někdo z rodiny je ten kdo vítá a lustruje návštěvy a tvůj pes se o nestará.

barona
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 21:48
- Nahlásit

benda2
jj, má od nás klíče.

benda2
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 22:03 - Změnil/a: benda2
- Nahlásit

barona
takže ty jsi kecala na telefonu, strejda přišel a pes byl první kdo ho viděl a tohle v jiných podobách nebylo poprvé.
Požádej aby zvonili a nenechte ho aby si myslel že on je ten kdo prověřuje návštěvy, převezměte to vy lidi a ukažte mu že to není jeho starost.

barona
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 22:08
- Nahlásit

benda2
jj, přesně jak říkáš, on byl první kdo ho viděl, no vlastně neviděl, protože ještě navíc nesl deštník, takže mu do obličeje ani vidět nebylo.
No je fakt, že vždycky je u dveří první pes, asi to začnu řešit tak, že ho budu zavírat než návštěvu nepřivítám já sama.

benda2
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 23:04
- Nahlásit

barona
já bych ho nezavíral ale od dveří odvolal a dostal za sebe. Pokud by se hrabal přede mne klidně bych ho přibrzdil i kolenem (prohodil bych něco jako "kam se hrabeš" ?!) nebo ho poslal na místo.
Já osobně nemám rád zavírání a podobné věci. Myslím si, že izolace nepomůže spíš to způsobí něco jako ted můžu a ted ne. Spíš bych ho v prostoru nechal ale zamezil tomu aby "šel přeze mě"
Neumím to popsat. jde o to mu ukázat že to není jeho starost a že se o to opravdu starat nemusí.

benda2
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 23:10
- Nahlásit

ještě dodám. Je potřeba reagovat podle reakcí psa. Pokud je schopen v klidu čekat za mnou až přivítám návštěvu tak at to dělá proč ne. Pokud toho schopen není tak ho pošlu na místo (něco jako když se neumíš chovat tak vypadni na místo).

Ještě bych rád zopakoval že izolace je dle mého kontraproduktivní a jen to u něj posílí pocit že se děje něco čeho by měl bát nebo to minimálně řešit.

handula
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2007 10:50
- Nahlásit

Přesně tohle dělal i náš pes, myslel si, že je to on, kdo mi schválí či neschválí návštěvu, takže teď ho zavírám vedle v místnosti, nenechávám ho aby byl první u návštěvy - pouze v případě mých rodičů - těm vždycky při vítání nosí hračky, protože podle auta ví přesně kdo přijel. Přijmu návštěvu a až když návštěva třeba sedí, nebo prostě je uvítaná, tak ho pouštím. Pak je v pohodě. Očuchá si je a je rád, že nezůstal zavřenej.

tosca
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2007 11:13
- Nahlásit

barona
akorát mě prostě překvapuje, že se pes takhle strašně změni opravdu během pár týdnů.

Teda, nejsem odborník, ale nemůže to být ve dvou letech psa prostě tím, že dospěl (nebo dospívá)??? Najednou (během pár týdnů teda není zrovna najednou ) to není štěně nebo rozjívený puberťák, ale dospělý pes, který začíná brát vážně svoji "povinnost" hlídat své území
Rady co s tím tady padly, k tomu nemám co dodat.

barona
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2007 11:49
- Nahlásit

tosca
No je to třeba otázka opravdu max. 3 týdnů. Nikdy tohle nedělal ani k tomu neměl žádný náznak.
All
Moc děkuji za rady

BinLadin
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2007 12:22
- Nahlásit

Pes zacina dopivat psychycky,pokud nejste schopna reagovat vcas je dobre aby pes mnel kosik.Kdyz psa budete drzet od navstev oddelene docilite jen ze pes bude reagovat oto zuriveji pokud se nahodne dostane ke kontaktu s Vasi navstevou.Bylo bi dobre pokud bi ste nasla dobrovolnika ktery bi Vam pomohl s nacvikem.
Pri prchodu navstevy je pes odveden na misto,kde dostane pochvalu spolu sodmenou,pri pokusu misto opustit nasleduje hned korekce,a znovu odlozeni na misto.Pokud pes zustana na miste odmena ,pochvala.
Po chvily at navsteva odejde.Nasleduje silene velka pochvala a odmena.Je potreba aby pes videl ze Vam udelal radost.
Postupne casem prodluzujete cas pobitu cvucnych navstev-je potreba vsak stridat nekolik lidi.Postup zustava stejny.
pokud mate pocit ze tohle nezvlanete je lepsi tohle spis nechat na lidech co uz maji zkusenosti s praci se psem,u vaseho problemu je nesmirne dulezite nacasovani aprovedeni korekce nezadouci cinnosti.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2007 12:25
- Nahlásit

javascriptaste_strinL(selection,1) Psychycke dospivani psa je pozvolnejsi nez fyzycka dospelost,u nekterych plemen se napr. dostavuje az cca okolo 3 1/2 roku psa.

Kamca
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 15:37
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jak řešit, když k nám přijde na návštěvu pes se svými páníčky a naši dva psi (oba dvouletí, westík+menší kříženka) na něj začnou vrčet a vyjíždět. Mohla bych je zavřít do jiné místnosti, ale jak už tu benda2 psal, asi to není řešení. Bohužel dostat je za sebe ani "na místo" dost dobře nejde, jsou jak v tranzu a nic jiného než toho psa skoro nevnímají.

Chtěla bych docílit toho, aby si psa aspoň nevšímali, když už se s ním nechtějí přátelit. Ze strany fenky mi připadá, že jde spíš o žárlivost (žárlí hlavně na jiné feny, které si hladíme, naše fenka je z útulku, kastrovaná). Westíkovi nevadí fenky, s těmi si nadšeně hraje, vadí mu psi-kluci a štěňata (u nich nějak nechápe, co je to za tvora, buď se štěně snaží ulovit, když je menšího vzrůstu, nebo jej asi považuje za nějaké "podezřelé" zvíře). Dík moc za rady...

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 15:44
- Nahlásit

Kamca
já bych psy co se nějak moc neznají seznamovala před barákem...ono doma si to ti tví hlídají a nestihnou se seznámit

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 15:49
- Nahlásit

Kamca
přesně tak...seznámit nejdřív venku- nechat je pohrát,a třeba jednoho po druhém(takže asi nejdříve s tím,kde je menší pravděpodobnost konfliktu) a pak až všechny dohromady a společně domů

Kamca
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 16:25
- Nahlásit

Dines
..seznámit nejdřív venku...

To jsme zkoušeli,ale bohužel se to neosvědčilo Feny, na které naše kříženka vrčí, zná už dlouho, z cvičáku agility, na cvičáku na ně vrčí jen když si je předtím hladíme (rozhodně ale nechceme, aby nám naši psi určovali, koho můžem hladit a koho ne, i proto můj dotaz) a u nás doma na ně vrčí vždycky, asi se bojí, že ji nahradí v naší smečce...

Včera jsme oba psy venku seznamovali se štěnětem berňáčka - vrčeli na něj oba a doma (slavili jsme s jeho páníčky u nás Silvestra a štěně měli s sebou, neměl jim ho kdo hlídat) to pak bylo samozřejmě ještě horší a tak jsme museli dát naše psy do ložnice. Samozřejmě tam kňučeli, a tak jsme ze Silvestra neměli nic..

Moc bych tohle chtěla vyřešit, nechci, aby naši známí-pejskaři museli kvůli našim psům nechávat své psy doma, když jdou k nám na návštěvu a zároveň nechci své psy zbytečně stresovat.

Navíc máme problém s tím, že když na nás někdo zazvoní (kdokoliv), naši psi vystřelí jak rakety a štěkají a štěkají. Na případnou návštěvu pak samozřejmě skáčou a otravují je (ne agresivně, ale z radosti). Na to skákání bych chtěla zkusit Bendovu radu, ale s tím zvoněním netuším, jak to vyřešit. Možná bych je mohla zkusit naučit povel "Ticho", ale vzhledem k tomu, že po zazvonění "ohluchnou", tak nevím, jestli by to bylo v této situaci účinné..

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 16:35
- Nahlásit

Kamca
Já zvonek vyřešila dveřma před dveřma (oddělená předsíň), jinak nevím......a co se tý "agresivity" týče , tak já ti asi neporadím - já když mi pes po čemkoliv vyjel, nebo se na to jen hodně zle podíval, tak dostal pár facek, a pomohlo to Ale spíš mám štěstí na psa,než aby to opravdu fungovalo...

Kamca
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 19:33
- Nahlásit

Dines
když mi pes po čemkoliv vyjel, nebo se na to jen hodně zle podíval, tak dostal pár facek, a pomohlo to

Tohle jsem taky zkoušela, i když tyto metody zrovna moc v lásce nemám, a ani tohle nefungovalo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání