Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Strach z jízdy autem
Autor Zpráva
Verča
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:43
- Nahlásit

Ahojky,potřebovala bych poradit...
mám dvouletou fenku Bernského sal.psa.Už od malička se bojí cizích lidí..Tak nějak jsem vypozorovala, že má strach hlavně z mužů. Napřiklad přítel už k nám jezdí skoro rok a půl a pořád z něho má strach.Už si vážně nevim rady. Teď se chcem přestěhovat, tak si ju chcu brat sebou, a to je další problém, že ju nemůžu dostat do auta. Má z toho přímo panickou hrůzu, když se otevře kufr. Zkoušeli jsme to už na různé dobroty apod., ale marně. Přemýšlela jsem o nějakých sedativech, aby jednoduše usla, ale nevim. Chtěla bych docílit toho, aby jezdila v autě pořád, nechcu ju nechávat doma, když někam jedem. Taky su zvědavá, jak se bude chovat v novém prostředí. Jsem už docela zoufalá a budu vděčná za každou radu....Moooc děkuju Verča

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 21:02
- Nahlásit

Verča

Já bych volila takovou tu pozvolnou metodu. Nechat auto komplet otevřený, fenku zavolat k sobě (sama stát u auta), dát jí třeba sedni, vlézt si dovnitř a na fenku z auta klidně mluvit, k ničemu ji nenutit, pohoda nic se neděje. Vzít si tam třeba její oblíbenou hračku a navrch se ládovat něčím moc dobrým. Občas fence dobrotu nebo hračku nabídnout nataženou rukou z auta. Nic víc. Nelákat ji dovnitř. Když nebude mít zájem, tak nic se neděje.Bude-li jen v klidu, tak chválit Po nějaké době jít pryč. Jít si pohrát, zablbnout. Pak zase k autu. Otevřít a to celý znovu. Za pár dní bych ji posadila blíž, pak bych se jí snažila za sebou nalákat, pokud by projevila sebemenší náznak jásala bych jak na prvního máje. No a takhle po malilinkatých krůčkách bych se ji snažila dostat dovnitř. Dala bych jí tam misku se syrovým masem, ať má hezky komplet prostřeno a s lákavým menu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 21:04
- Nahlásit

Verča
Jo a k těm mužským - náš hafan měl taky z ničehož nic představy, že se mužských bojí. Tedy ne asi tolik jako Tvoje plachá fenka, ale občas střečkoval. Tak jsem to řešila tak, že jsem právě kontakt s mužskými vyhledávala (teda ne že bych je hledala pro sebe ), pokud si ho chtěl někdo pohladit, byla jsem ráda a říkala jsem, že se chlapů bojí, ať se nediví, když bude blbíkovat. Dneska už je to jen výjimečně. Vybírá si, koho se bude bát.

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:41
- Nahlásit

PetraK

Ahoj, nemáš náhodou maďaráka?

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:04
- Nahlásit

PetraK

Aha, už jsem si to našel, máš. Není to Ash?

Já jen, že mám GR Indyho z 5xP 2005

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:15
- Nahlásit

Walda
Máám,máám! Dobrý večer přeju! A zdravím Indyho. Jak se daří?
Zrovna včera jsme na Hadopasech koukali na fotky z 5xP a říkali si, že už to je za pár měsíců tady. Já mám z loňského pochodování zase článek, ale času je děsně málo a tak se na něj ještě na zvířetníku nedostalo, teď teprv mi vychází povídání z letní dovolený. Musím to napravit a brzo to poslat, dřív, než bude zase září . Doufám, že letošní trasa bude tak pěkná jako ta loňská a že i počasí vyjde.

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 00:08
- Nahlásit

PetraK

Díky za pozdravení, vyřídím mu to.
Jinak všechno při starém, furt chodíme cvičit do Motola.
A taky se těšíme na letošní ročník 5xP, snad se tam tentokrát potkáme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:11
- Nahlásit

Walda
Já myslím, že se příští rok už natuty potkáme. Loni jsme se jen zahlídli, ale jak jsem psala, nechtěla jsem otravovat. My teď na cvičák nechodíme, ale potkala jsem se s jednou paní, co cvičí slepecký pesany a jsme domluvené, že až mi skončí neschopenka, tak se sejdeme a dopilujeme. Tak jsem na to zvědavá. Ash teď chodí jak švýcary - dokonce i háravky zvládáme, ale sem tam, sice zřídka, ale je to tam, by rád předstíral hluchotu a tohle bych ráda vymazala. Potenciál na to má, tak ať se ukáže

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 13:18
- Nahlásit

PetraK

No jasně. Jen prosím Tě, když se příště někde potkáme, tak se ozvi, i kdyby kolem bylo sto lidí.
A přejem pokroky ve využívání potenciálu.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:13
- Nahlásit

PetraK
nechodíš náhodou do Motola k pí Daušové?

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:56
- Nahlásit

PetraK
ahoj až budeš mít čas psala jsem něco Waldě v odkazu o obojku úplně mimo téma jen si to přečti není to jen má zkušenost a psa nikdy nikde nenechávej na cvičení

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:02
- Nahlásit

lucienik
neee, já jsem chodila jinam. Jdu se číhnout k obojkům.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:11
- Nahlásit

PetraK
bud ráda já si to v životě neodpustím

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání