Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak odnaučit skákání na plot?
Autor Zpráva
sjenik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 16:57
- Nahlásit

Prosím poraďte mi jak odnaučit Novofundlandskou fenu (3 roky) skákání na plot. Před 1/2 rokem jsem dostavěl v přední části RD plot a na vjezd do domku jsem udělal dřevěný plot(bránu). Naše fena byla sice vždy za plotem, ale improvizovaně udělaného z kovových rámečků a na ty nikdy neskákala. Nyní mě docela statečným způsobem likviduje zadní stranu dřevěného plotu tím, že jak jde někdo okolo tak se na něj věší či škrábe po zadní straně plotu. Nikdy to nedělala a moje kynologické zkušenosti jsou již v koncích jakým způsobem jí to odnaučit.Nepomohl ani imrovizovaně podélně přidělaný ostnatý drát na vršku svlaku plotu. Z toho si dělá strunku na brkání a děsně ji to baví.Poraďí mi prosím někdo s tímto neobvyklým problémem?

předem děkuji za cenné rady

s pozdravem Jeňa

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 18:35
- Nahlásit

sjenik
predtym mala vyhlad na ulicu a teraz je plot plny? Pouzivat ostnaty drat nie je dobre riesenie... Vypada to, ze fenka sa jednoducho nudi...

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:35
- Nahlásit

sjenik
aj mne to pripada tak, ako pise pigie - bud sa nudi, alebo stratila cez ten plot vyhlad (teda prisla o zabavku) a to ju stve. Pripadne oboje...

Ked sa pes nudi, je vseobecne dobre zamestnat ho niecim, unavitm vybehat a pod...aby si nemusel sam hladat nahradny program a nezvysila mu energia na neplechu

s tym ostnatym dratom by som sa bala, ze si ublizi

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:40
- Nahlásit

Nebo udělat v plotě průhledy, aby viděla ven. Já určitě plánuju průhlednou branku, protože pejsci rádi sledují dění na cestě.

sjenik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:11
- Nahlásit

Re: plot je perfektně průhledný. 7cm silný dílec(prkénko) a 10 cm mezera mezi nimi. Co se týče ostnatého drátu chtěl jsem u ní zafixovat reflex, že při výskoku si tlápne packou, která je ostatně dost chundelatá na ostnáč 2x, 3x a bude vědět, že to tam bolí, ale ona s toho má akorát švandu.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:18
- Nahlásit

sjenik
chtěl jsem u ní zafixovat reflex, že při výskoku si tlápne packou, která je ostatně dost chundelatá na ostnáč 2x, 3x a bude vědět, že to tam bolí, ale ona s toho má akorát švandu
Hm, pouzivas metody mojho otca.... Esteze mala stastie. Rezne rany na poduskach sa hoja dost zle, hlavne v takomto pocasi. Ono to nepojde asi inak, len sa obrnit trpezlivostou a pri kazdom vyskoku jej dorazne vysvetlit, ze to nesmie. Ak ju nemozes sledovat, tak ju k plotu nepustat. Neviem ako tvoja fundelka, ale moj fundel si taketo veci typu nesmies spaja velmi rychlo a pamata si ich dobre. Na plot vyskocil asi dva krat, ked mal tendencie utekat za mnou. Stacilo okriknut, aby pochopil, ze ziaduce je akurat pozerat za mnou medzi strbinkami.

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 22:47 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

sjenik
Pevný plot jí je pravděpodobně příjemnější oporou,než plot drátěný.Něco podobného vymyslel i náš Agar,plot do ulice likvidoval obdobným způsobem.Vyřešili jsme to natažením pletiva z vnitřní strany plotu - tzn.tam,kde s ním pes přichází do kontaktu.
Neriskuj zranění tlapky ostnáčem.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 17:53
- Nahlásit

sjenik
Nevím, mi připadne normální, že pes skáče po plotě, když jde někdo kolem...

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 18:32
- Nahlásit

Mucholabka
no mne to normalne nepripada je to vsak vec nazoru

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 18:46
- Nahlásit

pigie
u nás v dědině to dělají všici.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2007 18:53 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Mucholabka
nas pes strazi inak. Kludne necha cloveka vojst, pretoze pri branu ani nechodi, caka pri zadnom vchode, kam chodia vsetky navstevy . A potom pokracovanie ma dve moznosti. Ak sa ho dany clovek nezlakne, tak by mohol byt aj zlodej, tak je to kamarat a treba vitat. Zlom nastane, ak sa dana navsteva zlakne. To potom vidi brechajuceho cierneho psa, ktory ho vyzene spat za plot Nie jeden u nas uz branu preskakoval, nemal cas ju ani otvorit Toho isteho cloveka, ktoreho zahnal dokaz prijat, ked ho vpustim do zahrady za mojej pritomnosti, dokaze normlane olizat. Ovsem ten clovek uz je nesvoj po cely cas u nas, neviem preco

Inak, [b]Smečka[/b] ma podla mna pravdu. Plot poskytuje oporu, o ktoru sa da opriet. O pletivove ploty taketo tazke psy som nevidela sa opierat...

slony
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 09:31
- Nahlásit

je to (samozrejme) OT, ale odporucam vsetkym, koho trapi naskakovanie psa na plot

http://tvarchiv.joj.sk/video/?video=40935

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 09:35
- Nahlásit

slony

po zverejneni tohoto je nacase prehodnotit termin "drevokocur"

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 09:51
- Nahlásit

slony
krásné no to by byl záchranář..

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 11:12
- Nahlásit

slony
je to (samozrejme) OT
Ty sa mi zacinas taaaaak pacit
(mimochodom, video pozriem neskor, asi maju pretazenu linku)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání