| Autor |
Zpráva |
kronk
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 21:37
- Nahlásit
Zdravím všechny potřebuju poradit mam 5 leteho labra. a chodi se mnou na ryby jakmile zaujmeme strategicke misto a sedime a jde okolo cizi pes okamzíte velmi agresivne utočí mam ho sice¨podkontrolou že ho odvolam ale chtel bych tohle chování změnít v 5 měsící ho pokousal taky na rybach zlaty retrivr a než jsem stačil zareagovat muj ležel na zadech a ten pes ho kousal do břicha myslim že tady to vzniklo když jsme na procházce je apsolutně hodný ke psum sem tam ukazuje dominanci ale v pohodě jakmile zaujmeme misto u vody je jak kousaci stroj ikdyž ho pokažde pokarám vubec to nepomahá a vrčí stejně svou.Musim dodat toto chování děla jen na vetsi psy od malych se nechá i pokousat a je jak svatoušek.Děkuji
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 21:56
- Nahlásit
Myslím, že si chrání svoje místo, svoje teritorium... u nás to dělá nejstarší fena, nebo spíš šéfka smečky, třeba když vystupují z auta, když jsme na dovolené, hlídá takhle chatu apod. Venku, když potkáme jiné psy, taky to nedělá.
|
benda2
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 22:06
- Nahlásit
kronk
důvodů může být víc a možná i strach a potom je to na delší jednání ale pokud to dělá jen a jen na rybách tak mu na těch rybách ukaž že máš vše pod kontrolou jako při venčení. Tj. vstan od prutů (nezapomen povolit brzdu na navijáku ) a běž k tomu psovi a svého psa v klidu bez řvaní pošli za sebe.
Ve stylu: hele nestarej se vo to a koukej na splávky to je moje starost, cizího psa si pohlad jeho majitele pozdrav klidně bych si s ním podal ruku, pokecal jak berou atd. Tvůj pes si mezitím bude v klidu čučet na ty splávky a drbat se za uchem.
Můj osobní nároz je ten že pes pozná že si zaujatý rybama a nekontroluješ okolí a on to přebírá za tebe a ""možná""" je nejistý takže ten profil psa který ho kokousal bere jako největší nebezpečí a podle toho reaguje.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 22:08
- Nahlásit
kronk
v 5 měsící ho pokousal zlaty retrivr
Bože, co ti lidé s těmi psy dělají - pes napadne štěně a ještě k tomu to je GR, to snad vůbec nemůže nastat. Leda, že je pes vážně nemocnej.
No a jinak, nedáváš mu někdy rovnou u vody sežrat rybu? Každopádně to zvládneš už jen poslušností.
|
kronk
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 22:18
- Nahlásit
No taky jsem čuměl a nechapal proč ho nenechal okamžitě po lehnuti na záda ale ten jel i po mě když jsem ho odstrkaval přitom jsem si ho nekolikrat drbal když jsem toho mojeho ještě neměl je od jednoho chlapa co tam takky kdysi chodil na ryby to jsem snim byl kamoš i nažrat jsem mu dal hajzl se tak odvděčil pak se tam snim ještě parkrat oběvil ale to muj už měl kolem 3 roku tak to už na něho vrčel zdaleka a netroufl si srab
|
kronk
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2007 22:22
- Nahlásit
A co se tyče toho žraní těch ryb už mi parkrát sežral nějakou tu zdechlinku i parkrat vyválel labradoři sežerou vše vtomhle jsou hrozní pořád ho na očích hlavně u te vody rybáři jsou prasatka /někteří!!/
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 07:46
- Nahlásit
Bože, co ti lidé s těmi psy dělají - pes napadne štěně a ještě k tomu to je GR
Mne pokousal zlaťák, kterého jsem navíc znala od štěněte (je mé známé). Dva měsíce jsem jezdila na převazy...
Nejhorší je, že lidi si myslí, že takového psa není potřeba vychovávat. A sociálnímu chování je také neučí, tady se v okolí objevil dospělý labrador, který se chová jako kdyby jiného psa nikdy v životě neviděl ... a prý ho mají od štěněte. Evidentně se vyhýbali jiným psům a teď mají doma psa, který neví, jak se k jiným psům chovat.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:13
- Nahlásit
vsimnite si ako sa zvysila periodicita konfliktov s goldenmi a labikmi ... dalsie plemeno ktore IMHO doplatilo na svoju modnost a povahy isli do pr* .. do haja
kronk
asi dost pravdepodobne ze strazi, neviem ci ho mas v byte alebo na dvore ? Inak, pokial ho mas pod kontrolou tak bych to drasticky neriesil , aj ten pes sa musi nejak prejavit . podstatna je ale ta kontrola
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:19
- Nahlásit
slony
Přesně, v poslední době řešíme nejvíc labíky.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:22
- Nahlásit
kronk
Myslím že klíčové tu bude zamezit už tomu vyběhnutí, nejen že psa z vyběhnutí odvoláš. Kdyby šla ta situace schválně navodit, třeba se s někým domluvit že "náhodou" půjde se psem kolem a tak budeš připravený zasáhnout a strhnout ho dřív než stihne ke psovi vyrazit.
Pes má očividně pocit že vyběhnutím cosi řeší, snažila bych se mu ukázat že situaci není vůbec potřeba řešit, a že se vůbec nic nestane i když zůstane sedět.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 09:26
- Nahlásit
Inak, pokial ho mas pod kontrolou tak bych to drasticky neriesil , aj ten pes sa musi nejak prejavit . podstatna je ale ta kontrola
slony
Souhlas.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 10:23
- Nahlásit
slony
Walda
Nechci tady protěžovat papíráky,ale je to i tím,že se tohle módní plemeno různě množí a proto poslední dobou potkávám hodně "divných povah".Bohužel
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:29
- Nahlásit
abby
Nechci tady protěžovat papíráky
Mno, a jak PP zaručí povahu, když podmínky chovnosti jsou OVVR, exteriér a vyhodnocení DKK v jednom roce?
Například u chovů pro asistenční práci se nejde po papírech, ale po povaze, zdraví a pracovních výsledkách rodičů a výsledky jsou super.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 12:33
- Nahlásit
Walda
No,já tím chtěla říct,že se dneska LR a GR různě kříží a už tam nemusí být vždy jen povaha tohoto plemene.Nic víc,nic míň.
Ale to není problém jen u retrívrů,že jo
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:10
- Nahlásit
abby
LR a GR různě kříží
Aha, ale Tvůj původní příspěvek byl o papírácích / nepapírácích a to je rozdíl.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:22
- Nahlásit
Walda
Papíráka křížit nemůžeš,proto.
|
Noah
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 11:17
- Nahlásit
Já jsem zastánce prevychovávání takovychhle nezvyku pomocí pamlsku. Ocividne si tenkrát spojil prítomnost psa práve na tomto miste a pri lovení ryb s bolestí a strachem. Ted chcete teto situaci predejit tim, ze kazdého psa chce okamzite odehnat a zastrasit jeste pred tím nez muze zautocit.
Dobrý napad byl ten, tuhle situaci nacvicit, s nekym se domluvit aby sel okolo se psem. Navíc bych doporucovala mu dát za prítomnosti druhého psa pamlsek - v podstate pamlskem psa zabavit tak aby si vsimal panicka s pamlskem a ne ciziho psa.
1. zjisti ze se mu nic nestalo i kdyz druhému psu nehrozil
2. pokud to udelás casteji, zapomene puvodní spojení - cizi pes na rybách = strach a bolest - a osvojí si nové spojení - cizí pes na rybách = honem k pánovi ten má pro me neco dobreho
|
kronk
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 18:54
- Nahlásit
Altcha
Tak to snad nemysliš vážně asi si nečetla me dálší příspěvky píšu tam že na procházce je jak vyměněný a většina psu jsou jeho přátele pokud na něj někdo nezkouší dominantní gesta mam ho teda od 6tydnú a od malíčka je na volno a mohl si hrát s každým psem který nejevil agresi právě proto jsem ho tenkrát na rybách neuhlídal byl ode mne příliš daleko stoho vypývá ?byl navolno takže opravdu jsi upně vedle
|
kronk
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 19:15
- Nahlásit
Altcha
Stále mi to nešlo do hlavy tak jsem si tvuj příspěvek přečetl ješte jednou moc se omlouvám pochopil jsem to spatně myslel jsem že píšeš o mem psovi pak mi došlo že píšeš o labikovi z tvého okolí tak se nezlob
|