Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Co znamená okusování?
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 11:48
- Nahlásit

Mám na vás velmi prostý a jednoduchý dotaz..
Co může znamenat okusování našich prstů, uší, nosů a jiných částí těla, rok a půl starou fenkou? Pokoušela jsem se najít odpověď v knížkách, ale marně. Okusuje nás při hrách a dovádění, občas při mazlení, někdy s citem, jindy to docela bolí.

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:33
- Nahlásit

Gája
já myslím, že je to projev přízně a lásky , když to bolí, tak asi bude v ráži (rozdováděná), co já vím, tak to dělá spousta psů, Duffy přímo neokusuje, ale ožužlává

Fajka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 12:46
- Nahlásit

Gája
Naše feňule rok čtvrt ta jakoby štípe.
Přesně jak říkáš při hře, když je rozjetá a to docela bolí a nebo při mazlení tak jako opatrně jemně. Dělá to předními zoubky a občas, když se trefí a já vypísknu bolestí tak se mi vyloženě řehtá do xichta jak kobyla a má z toho děsnou švandu

Teď jsem o tom četla v knize, že je to projev náklonosti a přízně a že to dělá hodně pséků, no muj první to nedělal tak jsem z toho občas taky paf

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:13
- Nahlásit

kokoška
já myslím, že je to projev přízně a lásky
...to jsem chtěla slyšet...
ne, vážně, mám jí to zakazovat, případně ji za to trestat, když je to nepříjemné (spíš bolestivé)???

Fajka
mě se to taky s žádným pejsou nikdy před tím nestávalo... občas mě chytne za ruku v zápěstí, jakoby ji chtěla překousnout, mít doma rotwíka, asi bych nebyla už vůbec klidná..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:19
- Nahlásit

Gája
Myslím že vám z lásky "vykusuje blechy", Borgo to taky dělá

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:25
- Nahlásit

Gája
já bych ji určitě netrestala, pokud tě u toho teda málem nezakousne ale psi vnímají bolest jinak, tak asi neodhadne správně míru - určitě jde naučit, aby tolik nestiskla. Já jednu dobu musela chodit v dlouhých rukávech, neb jsem po hrátkách s psicí vypadala jako oběť domácího nasilí, ale s věkem začala s tím žužláním a je to ok

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:26
- Nahlásit

Ketrin
Myslím že vám z lásky "vykusuje blechy", Borgo to taky dělá
tohle je trošku jiné kousání, jako do balónku, nebo do hračky, to vykusování blešek by mi vůbec nevadilo..

nika00
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:27
- Nahlásit

Gája
ja bych za tohle nikdy netrestala...me to dela jimmy taky...vzdycky me lize a pak zacne vykusovat prednima zoubkama...jsem za to rada, pac to od nej beru jako projev lasky...vzdyt takhle se psi staraj jak o sebe tak o sva stenata...

no a pokud by to udelal pri hre tak ze by to bolelo...asi bych zakrikla...auuuuu...u nas funguje povel "malo" - to vi ze ma zjemnit...

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:28
- Nahlásit

kokoška
Já jednu dobu musela chodit v dlouhých rukávech, neb jsem po hrátkách s psicí vypadala jako oběť domácího nasilí

.. no to já asi vypadám taky, ona ta potvora když se dá do kousání, tak neví kdy přestat a občas se u toho i rozštěká, nebo začne výt...

venda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:35
- Nahlásit

Gája
to vykusování blešek by mi vůbec nevadilo..
no, ono když trefí jemnější kůžičku na ruce tak to taky (ne)pěkně bolí...

jeje
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:40
- Nahlásit

Gája
mám jí to zakazovat, případně ji za to trestat, když je to nepříjemné (spíš bolestivé)???

Urcite nie. Ale ak to prezenie, kludne zapisti a otoc sa jej chrbtom a nejaky cas si ju vobec nevsimaj (ani sa na nu nepozri), ruchle najde spravnu mieru...

kokoška
Člen
- Nahlásit

Gája
potvora když se dá do kousání, tak neví kdy přestat a občas se u toho i rozštěká, nebo začne výt... ale to dělá v zápalu hry, ne??? Třeba se o něco honíte nebo přetahujete - já to nejdřív řešila tak, že jsem jí místo ruky strčila něco jiného (např. hadr), ona s ním lítala jak šílenec a hotovo. Přejde to v věkem nebo se to aspoň hodně zlepší neboj když kousne moc, upozorni ji, že to bolelo - stačí říct áááááááááu nebo tak, rychle to pochopí

Gája
Člen
- Nahlásit

venda
no, ono když trefí jemnější kůžičku na ruce tak to taky (ne)pěkně bolí...
to rozhodně, mám pocit, že "jede" vyloženě po jemné kůžičce mojí a mých dětí...

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 13:52
- Nahlásit

jeje
to zkusím, sice to dlouho nevydržím, ale vyzkouším..

kokoška
ona začne štěkat, když jí tu ruku (nos, ucho, bradu) vysmeknu.. jak je rozčílená, že jí to beru z tlamky...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:08
- Nahlásit

kokoska, Gája

u nas taky zabralo, v momente kdy uz to v zapalu hry zacalo bolet, kdyz jsem zacala po psim zpusobu "zalostne knicet (pres to, co si v tu chvili mysli lide okolo, se clovek musi prenest ). A zabralo to i u cizich pejsku...

Gája
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:10
- Nahlásit

maixnerova
to já kňučím tak žalostně, že už to žalostněji ani nejde, někdy i vyju s ní... a to jí děsně naštve, protože umím výt líp, než ona..

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:17
- Nahlásit

Gaja

, to jsem rada, ze v tom nejedu sama

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:19
- Nahlásit

Gaja

... i kdyz to vyti este potrebuju vypilovat , kdyztak te poprosim o lekci

kokoška
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 14:21
- Nahlásit

Gája
někdy i vyju s ní...
ani nevíš, jak jsem šťastná, že nejsem sama takhle střelená, kolikrát si říkám, že kdyby mě někdo pozoroval, tak okamžitě volá rychlou....

Gája
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:33
- Nahlásit

kokoška
maixnerova
holky přiznám se vám, že mě to vážně baví a docela mi to i jde, když vyju venku, přidávají se ke mně všichni hafové a možná i vlci v okolí... nechci být neskromná, ale mám k tomu vrozené dispozice..

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:58
- Nahlásit

Myslím že vám z lásky "vykusuje blechy"
tohle je jakože fakt z lásky???přesně tak to vypadá...prostě vykusuje blechy... ale nám ani ne ale miminku to dělá furt a něžně
Gája
mít doma rotwíka, asi bych nebyla už vůbec klidná..
ale byla se mrkni na rozdíl Trinitčiný tlamy a Viktorčiný ruky..a zatím drží obojí
a ještě mi Vikču tahá za dupačky...bud si jí chce odtáhnout do pelechu nebo slíknout ale to fakt nevím

Gája
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:08
- Nahlásit

sarax
to je nádherné..., počkej až si ji odtáhne a bude chtít kojit... prý sugescí to dokážou jak ženy, tak ostatní savci..
ten vztah psa a kojence je někdy až dojemný, myslím že Viktorie má na pár let o pořádnou ochranku postaráno..

sarax
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:15
- Nahlásit

Gája
o pořádnou ochranku postaráno..
to si taky myslím...asi při potřebě vejprasku půjde tatínek venčit
s tím kojením bych se nedivila....je vykastrovaná,takže mám pocit že to ví a že je jasný že to mimčo sem nosila pro ní..ona nám jí jen půjčuje na krmení atak..jinak je jasně její..běda jak kuská nebo bulí v postýlce..už stojí s packama na postýlce a pomalu netrpělivě poklepává packou

Gája
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 08:24
- Nahlásit

sarax
nevím jestli je to pravda, ale někteří psi prý nesnesou nového drobečka v rodině, zvlášť feny s tím můžou mít problém, ale když se to povede a přijme ji.. bývá to strašně silné oboustranné pouto..
Až bude Viktorka v pubertě, nebudete potřebovat vzduchovku na odhánění nežádoucích ctitelů..

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 10:47
- Nahlásit

Nase okusovanie je vzdy pri hre. Ak sa rozohni, tak zrevem au. Okusovanie sa zmeni okamzite na olizovanie

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 11:34
- Nahlásit

pigie
Umí fundlák taky štípat? Nemyslím kousání, ale takové to pusinkování paničky a najednou štíp! Nebo panička jde, něco nese, skvělá chvíle, štípnou jí do zadku...a chechtat se...

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 11:37 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Meta
Vies co, moj ani nie. Nerobi to, kym ho nenastvem. Urobil to iba jediny krat, ked som si z neho spravila srandu. Stala som uprostred dveri, jemu chrbtom a odmietala som ho pustit z izby. Tak to trvalo asi 5 minut a zrazu som mala nufak v zadku a stip do toho Ja som si chytila zadok, on preklzol a chechtal sa A nebol sam Inak je velmi opatrny, kym sa nerozohni...
Aj ked nad tym uvazujem, ani neviem, ci to bolo stipnutie, alebo som mala len ten pocit

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:22
- Nahlásit

Zajímá mě to, protože většina chování mýho hovíka - to je fundlák jak vyšitý, tak proto. Dost nápadů na výchovu jsem mohla čerpat od vás. Bert teda štípat umí, ačkoliv teď už víc používá to pusinkování a na rošťárny byl víc jako štěně.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 12:42
- Nahlásit

Meta
A v com je jeho chovanie fundelovite? Specifikuj. To zase zaujima mna ;)

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 13:01
- Nahlásit

Třeba když cvičíme, tak když se mu něco nelíbí, klidně si lehne a paničko, zblázni se, já končím. Zato když má publikum, cvičí až všichni žasnou, kde se v něm ta rychlost bere. Nebo dlouho klid a teprve když už je něčeho přespříliš, tak teprve se ohradí, zaštěká. Miluje malé pejsky, čím menší, tím lepší. Zbožňuje malé děti, kde se to naučil, žádných doma nemaje, nevím. Stačí, když v televizi zabrečí mimino a pes začne kvílet a jde ho zachraňovat. Když chce, je jak blesk, když nechce, plíží se jak boží umučení. Nejraději se jen tak povaluje, v jídle se nimrá, posledně jedl vařené kuře dva dny. Kde vodička crčí, tam to hlavu strčí...Na procházku letí přede mnou, zpátky mi jde za patama. A tak. Když vyprávíš, často jako bych viděla tu svojí potvoru...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání