Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Calming Signals - etologie
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:48
- Nahlásit

Tak jsem zase narazila na neco zajimaveho v oboru etologie... Nemam to jak prekladat, takze bohuzel jen v anglictine:

http://www.canis.no/rugaas/index.php

Existuje i knizka, kterou autorka napsala, dokonce je prelozena i do cestiny, stranky me tak zaujaly, ze jsem si knizku objednala - doufam, ze jeste bude na sklade...

(Ani nevim, jestli to je na nejakou diskuzi, ale prislo mi skoda nechat tenhle sakra zajimavy zdroj informaci jen tak nekam zapadnout... )

Petra
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:53
- Nahlásit

wami
Ahoj určitě to bude zajímavé ale jaksi naumím anglicky

evina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:53
- Nahlásit

wami:PROSÍMTĚ JAK SE TA KNÍŽKA V ČEŠTINĚ JMENUJE A DÁ SE NĚKDE OBJEDNAT?Taky mě to moc zajímá...

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:57
- Nahlásit

Petra,evina... et ostatni
Jo, ja to tam zapomnela napsat... V cestine tedy vysla jen jedna z tech knizek, jmenuje se "Konejsive signaly psu" a napsala ji Turid Rugaas. Ja si ji zkusila objednat tady, tak snad mi ji poslou... doufam...

Mel
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

wami
Ja si ji zkusila objednat tady, tak snad mi ji poslou... doufam...
zatím tam maj napsáno, že to připravujou....

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:06
- Nahlásit

isdpch
jasne, ja si prosla ty stranky a docela me to nadchlo, je to trochu (dost ) jiny, nez co znas od RD - a me dusi teda mnohem blizsi... ale tak uvidime...

Mel
aha, ja ji nasla na objednavkovem liste, tak jsem nevahala... Doufam, ze ji nebudou mit vyprodanou jeste pred tim, nez ji fakt vytisknou...

Anu
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:12
- Nahlásit

isdpch
ty seš nepoučitelnej....

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:14
- Nahlásit

isdpch
jj, proto doma nemam sbirku knizek o psech, ja dycky jen omylem objevila, ze ejhle tenhle etolog taky delal se psy a poridila si neco dom...
Na tohle jsem narazila nahodou, me se prave libi ten u nas trochu netypicky pristup, tak uvidime...

Anu
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 14:26
- Nahlásit

isdpch
zkouším zjistit jestli je chyba, že něco kupuju s tebou nebo jestli je závada na mém přijímači
hm nevím s tím aportem jsem přišla já a ty jsi se připojil....
s knížkou jsi přišel ty a já se připojila...
vidím to na celkovou špatnou seriovou výrobu ....

Barunka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:05
- Nahlásit

Ahoj, mam knizku doma v AJ - je to teda spis brozurka. Jsem zvedava na cesky preklad...
To podstatne z te knizky se da najit na internetu - na vyse uvedene strance je to shrnute. Knizka pomuze podle drobnych signalu rozpoznat, kdy treba pes projevuje pri vycviku nervozitu - je to celkem dobre, protoze poznate, kdy vas pes nechape, co po nem chcete apod.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:51
- Nahlásit

wami:tak už jsem si jí taky objednala.Já mám už od Mikulici "poznej svého psa" ale chtěla bych ještě něco dalšího,vyloženě o chování psů.Většinou jsou všude různé encyklopedie nebo o výcviku pochybných kvalit

wami
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:11
- Nahlásit

evina
chtěla bych ještě něco dalšího,vyloženě o chování psů
jdyz se zadari, porid Abrantesa...

Barunka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:11
- Nahlásit

Dobry je THE OTHER END OF THE LEASH od Patricia McConnell.

evina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 21:08
- Nahlásit

wami:jj koukala jsem na netu,že napsal to oč bych měla zájem.Bohužel zatím nemohu sehnat...

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:21
- Nahlásit

Barunka
To mám. Taky Culture Clash a hromadu dalšího. V originále. Jestli jste někdo vymyslel způsob, jak se dokopat k tomu to přečíst, tak sem s ním.

Barunka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:31
- Nahlásit

To od Patricia McConnell se mi cetlo lip nez Culture Clash. Oboji jsem precetla v autobuse ze skoly a do skoly Ale nejlip se ctou Calmin Signals, protoze jsou tam samy obrazky.

Barunka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:54
- Nahlásit

Tahle recenze v necem pravdiva je, ale v nekterych pasazich je prehnana. Souhlas s tim, ze je to predrazena brozurka a spoustu v ni obsazeneho lze najit na netu. Na druhou stranu jsou v ni jednotlive signaly hezky vyfoceny na psech (A nejsou jak v jinych knizkach malovany na vlcich...) a normalni clovek si z toho vezme to, co potrebuje a uvedomi si, co je treba pri vycviku sledovat a pak snaze pozna, kdy pes neposloucha, protoze nevi, co se po nem chce a psovod na nej ma vysoke naroky a ne protoze je "tvrdohlavy" apod...

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2007 21:25
- Nahlásit

Barunka

Dobry je THE OTHER END OF THE LEASH od Patricia McConnell.

ta je i ma oblibena ..ale ten lidsay, jak jsi doporucila, je proste uplne jina liga (co se tyce mnozstvi informaci)

LucieS

Taky Culture Clash a hromadu dalšího

na jean donaldson mi trochu vadi arogance (i kdyz se mi to mozna jen zda). the other end of the leash je psano mnohem "dospelejsim" clovekem..

Barunka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:10
- Nahlásit

na jean donaldson mi trochu vadi arogance (i kdyz se mi to mozna jen zda).
Arogantni teda je, prijde mi to, jako by sice mela rada psy, ale lidi ji asi lezou na nervy a je to z toho dost znat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání