Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Můj pejsek....
Autor Zpráva
LaRe
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:46
- Nahlásit

Ahoj! Mám pejska, Labradora. Dome ja jako Milius, nikdy nám nic nezničil, prostě zlatíčko. Venku se ale mění v ďáblíka. Jakmile vidí psa, musí se ihned seznamovat. Jakmile to je fenka, nemůžu ho odvolat, nevidí neslyší a je mi trapně když začne na fenku ještě "naskakovat". To radši na vodítko, nechci obtěžovat ostatní pejskaře s vychovanými pejsky. Na stopovačce jsme chodili půl roku, na cvičák taky chodíme. Tak mi řekněte, je ten můj pejsánek normální? Nebo kdyby se našla nějaká rada...předem díky všem

aren
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:58
- Nahlásit

LaRe
Tak mi řekněte, je ten můj pejsánek normální?
Tvůj pejsek je určitě úplně normální , a mně je docela líto, že nebydlíte někde poblíž, aby moji pejskové měli s kým dovádět. Většina pejskařů je bohužel dost nedůtklivá a svým psům to nedovolí.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 21:09
- Nahlásit

LaRe
kolik mu je? jestli je v pubertě nebo ještě mimčo je to samozřejmě otázka času a důsledné výchovy pokud je už větší je to už jen o té výchově. nevyřeší to vodítko a vyhýbání se psíkům ale pravý opak upevňovat přivolání, nejdříve v klidu pak u psů. ono to půjde nebojte

evina
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 21:29
- Nahlásit

LaRe:vrátila bych se opět ke dlouhé šńůře,nemáš dodělané přivolání!Tím,že pejska připneš na vodítko sice předcházíš "nepříjemnostem" ale v podstatě tím moc neřešíš.

LaRe
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 21:43
- Nahlásit

Necelé 2 roky....já vím že se tím nic nevyřeší, ale právě že některý jiný lidi s pejsky jsou nedůtkliví jak řikala aren. Sámo že s kterými to jde, těm se rozhodně nevyhýbáme

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 21:51
- Nahlásit

LaRe
nepises ako je psik stary, ale pripada mi to ako psia puberta, ked pes skusa hranice tvojej tolerancie a moci a ukazuje svoje "ramena". Vtedy zvycajne zabuda na vsetky naucene povely.
Moj je tiez momentalne v takejto ignorantskej faze so selektivnym posluchanim a navyse este aj "objavil" feny.
takze sa potykam asi s podobnym problemom ako ty - a moj je tiez strasne zvedavy a s kazdym sa chce kamaratit.

Budes sa naozaj musiet vratit naspat k zakladom a dosledne trvat na splneni vsetkych povelov a hlavne tej privolavacky. Chce to pevne nervy a trpezlivost (a aj istu davku predvidavosti - napr. nepustam ho teraz na volno tam, kde viem, ze bude problem vynutit si privolanie...)

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 21:55
- Nahlásit

LaRe
aha, tak kym som to moje odoslala tak si doplnila info o veku psika.
No, necele dva roky este u nieje psychicka dospelost - tak do tych cca troch rokov s nimi treba intenzivne pracovat.
Labrosi vedia byt celkom dost hyper ,

venda
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 09:38
- Nahlásit

aren
aby moji pejskové měli s kým dovádět.
taky jsem vždycky celou procházku hledala hrací psy, no a teď, když jsem si domluvila některé i pravidelně, tak hafinu bolí kyčel a nesmí si hrát vůbec takže můžu maximálně trénovat ovladatelnost na vodítku (ne že by to nepotřebovala, kolikrát mě chce k někomu odtáhnout)

Pupy
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 16:14
- Nahlásit

Tvůj pejsek je určitě úplně normální

Cože? Já myslela ža na tomhle foru není žádný pes normální a jestli jo tak Pupyna je vyjimka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání