Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prostě neštěká...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Danča
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 17:54
- Nahlásit

Na povel zaštěkat, pro psa podle mého nijak těžká záležitost, myslim, že pochopit tenhle povel netrvá psovi dlouho, dráždit třeba pamlskem a po nějaké době (asi jak které plemeno a jak který pes) zaštěkne, dostane pamlsek-povel se opakuje-on pochopí. Jenže můj pes nezaštěkne!!
Po dvaceti minutách mě bolí v krku od neusálého ,,štěkej a nápomocného HAF!,, a on jen čumí, skáče, lehá si, sedá si, no prostě zkouší všechny povely co se naučil, ale štěknout ho ani nenapadne. Přece i ridgebacka se dá naučit štěkat na povel, nebo se mýlim??

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:04
- Nahlásit

Danča
musis ho vyburcovat aj inak, nie len pamlskom, ked na ten nereaguje. Najst ten spravny podnet, na ktory sa rozsteka a tych metod je vela. Napr. ina je, ze psa uviazes a ty odchadzas a pes sa moze rozstekat. Alebo ho hecovat hrackou, niektori sa rozstekaju na vysavac, atd. Treba hladat situaciu, v ktorej urobi aspon raz baf a tou ho potom vyzyvat, aby stekal.

slony
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:05
- Nahlásit

Nemylis
... najprv musi ale pochopit co od neho chces, slovo "Stekej" mu nic nehovori a ludske "Haf" je hodne daleko od toho psieho .. a nie kazdy pes sa doprosuje pamlsku stekotom.
- najprv si zisti, co u neho vyvolava stekot spontanne (niektore psi stekaju na zdroje hluku ako vysavac, vrzouci kolecko .. ine zas na nezname veci)
- potom podobne situacie vyhladavaj, a ked sa pes rozsteka tak vtedy pridaj zelany povel , napr. "Stekej, tak je hodnej, Stekej" + odmena .. ja som naucil povel Stekaj za tri dni pri vecernom venceni, stekal na stiny, ineho psa som to ucil na vysavac .. pozor na nezelane spojenia, ak pes spontanne steka na postaka tak tadial cesta asi nevede

inak mam pocit ze sa to tu uz rozoberalo, skus vyhladavanie

slony
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:07
- Nahlásit

pigie
nechodila si ty k nam na cvicak ?

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:09 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

slony
No, ja ti neviem. Zeby?
Moj pes je ale inteligentny, ja som urobila baf a on mi spat urobil baf, takze stekaj sme zvladli za dve minuty Takze ROZUMEL, co mu vravim Takze ked sme prisli na cvicak, stekat uz vedel

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:26 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

pigie
Treba hladat situaciu, v ktorej urobi aspon raz baf a tou ho potom vyzyvat, aby stekal.

toto funguje, pokial nemas totalne nestekave plemeno, ako ja.
S nasim si pozavyjas, pokecas wowiwawi, ale nepostekas

Danča
ale to by nemal byt pripad RR

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:27
- Nahlásit

Bela
v pohode. Aj zavyjanie na povel by mohlo byt zaujimave

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:37
- Nahlásit

Neštěká na niiiiiiiiiiiiicccccccccccccccc!!!!!! Vůbec. Vysavač, hračky néé, ty jakoby neexistovaly,když ho přivážu, tak tam bude sedět dokud si pro něj nepřijdu, neštěká ani když se něčeho neobvykléo bojí např. sněhulák, krouží kolem poskakuje, uhýbá, ale neštěkááá.

Vlastně štěká jen na psi, který si s ním nechtějí hrát... takže: vyhledávat nudný psi, který nebudou mít zájem a při každém poštěkání pochválit a pomlskat a páníčci opačné strany mě budou mít za cvoka. Ale když se to tak naučí, proč ne, ale aby mě neměli za ženskou co podporuje psa v terorizování těch jejich nehravých chlupáčů

slony
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:42
- Nahlásit

Danča
mame na cvicaku podobny pripad, fenku weimara, ale po 3/4 roku usilovnou drinou majitelky od klapania celistmi preslo k vyludzovaniu takmer stekotu chce to trpezlivost ... alebo ak to nepotrebujes pre skusky tak to neriesit

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:42
- Nahlásit

Já jsem našeho psa naučila štěkat na česnek . Tak co to třeba zkusit takhle? Nebo na kůru od pomeranče nebo citrónu. Nebo třeba na voňavku. prostě na něco co ho irituje a má potřebu tomu vynadat, protože podle jeho názoru je to ta největší bestie, kterou svět vytvořil

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:49
- Nahlásit

díky za všechny rady, budu to prostě zkoušet,ale myslim, že jeho snad nerozhodí nic a když, tak ne natolik, aby si pěkně poštěkal, no jo dusí to v sobě a já ho musim naučit to ventilovat

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:50
- Nahlásit

Danča
Vlastně štěká jen na psi, který si s ním nechtějí hrát.

ak ta to potesi, tak si na tom stale lepsie ako my - nas aj takychto psov len ohundre tym svojim wowiwawi

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 19:52 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Danča
predchadzajuceho psa som naucila stekat tak, ze sa tuzil dostat vzdy na iste miesto, od ktoreho ho delili len dvere. Bol to taky typicky dedincan a ja som bola jeho spasa vychadzkova. Takze som prisla k dveram a drzala kluku a hecovala ho a on sa rozstekal a odmena bolo otvorenie tych dveri Mozno aj on ma niekde take miesto, kde ma skovane pamlsky. Snad zabere nieco z horeuvedenych metod ;)

Bela
Podla mna ty si mu este poriadne nepredviedla, ako ma take stekanie vypadat

wami
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 20:04
- Nahlásit

Bela
nikdy nerikej nikdy... mam kamosku s gronackou a i kdyz driv neumela cuba brechat jinak, nez "howie", tak ted uz blafa s velmi vyraznym "haf-haf-haf" lip, nez ovcouni... (Taky to odkoukala na cvicaku; a od nasich psu... )

A kdyz jsme u te motivace - naposled takhle kraaaasne oddelene blafala na strapecek na coursingu...

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 20:05
- Nahlásit

pigie
mozno to bude tym, ze v mojej cukcovstine stale citit ten cudzi, nedomorody prizvuk .
neviem sa ho zbavit, chcelo by to nejakeho Higginsa

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 20:08
- Nahlásit

wami
no, vsetko je mozne.
nas predchadzajuci prvy krat zastekal, ked mal asi rok a pol a to bol sakra brech - take hlboke riadne wuf,wuf,wuf. Mysleli sme, ze zinfarktujeme!

Danča
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 20:42 - Změnil/a: Danča
- Nahlásit

tak jsem si vzpoměla, že občas si ,,štěknul,, když jsem ho provokovala foukáním do ksichtíku, tak jsem to zkusila, hned z kraje asi po třetim fouknutí štěkl a mě to tak zaskočilo (odehrálo se to tak rychle že než jsem doběhla pro pamlsek, tak už ani nevěděl za co vlastně byl a pod dalších pokusech jsem dostala dvě ťafky do nosu, škrábance na krku a pak začal být imunní...

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 20:56 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Mrkni na stv2, ide tam dokument o psoch

Uz to konci, skoda

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 21:04
- Nahlásit

pigie
sak som to pozerala, ne? Super dokument!
Uz som, to raz videla, ale neviem na akom programe. Myslim, ze na CT.
Tu je link na program: http://www.pbs.org/wgbh/nova/dogs/

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 21:07
- Nahlásit

Bela
Tak to je dobre, lebo ja som to pozerala od zaciatku a vobec ma nenapadlo na to upozornit Dik za link.

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 21:09
- Nahlásit

pigie
vobec ma nenapadlo na to upozornit

sak ani mna nie
ale este som pri tom konzumovala veceru co som si naklohnila.
Dufam, ze ma to ospravedlnuje!

Bela
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 21:11
- Nahlásit

Danča
sorry, ze sme takto zabrdli OT , ale filmik bol fakt dobry

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 21:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
jasne, ze ano. Ja som robila presne to iste. Este aj ten vyhraz naklohnila pouzivam

Moderatori
Mozete to zmazat to nase tlachanie

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 07:15
- Nahlásit

Danča
A jak je ten RR starý? Když si přečteš starší diskuse, měla jsem stejný problém se stafordkou, prostě nevydala tajemství, až se jednou rozštěkala na bič, asi v sedmi nebo osmi měsících, a od té doby to jde. Sice drhne, ale jde. Snaží se mě přečůrat tím, že místo štěkání zívá, kašle, pčiká, ale už to z ní i nějak dostanu.

Danča
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 08:12
- Nahlásit

Bela
klasika, takže v poho, ráda se podívám na ten dokument. Není důvod něco mazat
Mucholabka
Jo ty starší diskuze, asi z lenosti se mi to nikdy nechce moc vyhledávat, občas zadám klíčový slovo do a když hned z kraje nenajdu co potřebuju, tak napíšu.
8 měsíců, vím jak na to až ho rozštěkám, ale právě rozštěkat je to co mi nejde. Nezbývá než čekat až se to slavné ,,haf,, stane a pak to snad už půjde. Máme na to ještě spoustu času zkoušet to dokola

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 08:48
- Nahlásit

tak jsem si vzpoměla, že občas si ,,štěknul,, když jsem ho provokovala foukáním do ksichtíku, tak jsem to zkusila, hned z kraje asi po třetim fouknutí štěkl a mě to tak zaskočilo (odehrálo se to tak rychle že než jsem doběhla pro pamlsek, tak už ani nevěděl za co vlastně byl a pod dalších pokusech jsem dostala dvě ťafky do nosu, škrábance na krku a pak začal být imunní...Danča
Zkoušej to vždy jednou a hned ho odměň.Nědělej to příliš často.Nejdřív mu dej povel "štěkej" pak foukni a když štěkne odměň.Víc to neřeš.Časem si to spojí.
Jinak - na co vůbec potřebuješ aby RR štěkal na povel?

venda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 08:51
- Nahlásit

podobné diskuse jsem si přečetla ještě než jsem si pořídila psa, takže jsem už od malého štěňátka učila štěkat na žrádlo, celkem to šlo, pak se najednou rozštěkala, zjistila, že má hlas a já teď učim "ticho" a furt jí musim okřikovat bylo to lepší když štěkat nechtěla

Danča
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 09:40
- Nahlásit

Smečka
díky za radu.. musím mít k tomu důvod jako např. zkoušky?
Chci aby se to naučil jen tak. Zná většinu základních povelů, které musíme pilovat, ale neuškodí, když se naučí něco nového-taky to nijak nehrotim.
Jinak beru v úvahu ZZO a ZOP, ale tam se snad neštěká až možná na ZPU1 nebo tak nějak myslim, že to je.

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 09:52
- Nahlásit

Danča

Ano, štěká se až na ZPU1.

Danča
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 10:19
- Nahlásit

tak uvidíme, třeba se až na zpu1 zázrakem dostene a štěkání nám přijde vhod.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání