Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Záchranářští psi
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:37
- Nahlásit

Takové forum jsem tu ještě nenašla a docela mě to zajímá Chtěla bych to s šeltií zkusit, ale neznám nikoho kdo by to z okolí dělal (Lipník nad Bečvou...)

venda
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:41
- Nahlásit

Shelticka
to je fakt, to tu neni, mně by se to bejvalo taky líbilo, ale když jsem zjistila, že je to poměrně náročné na čas a disciplínu (pro mě, mám plné víkendy) tak jsem to vzdala, ale zajímalo by mě hlavně vodní záchranářství už pro to, že dost jezdíme na vodu a na jaře jedem poprvé se psem, tak jsem na to dost zvědavá...

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:48
- Nahlásit

Mrkněte tu:
http://www.zachranari.org/

A kdyžtak bych poprosila Ebony

Markét
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:53
- Nahlásit

Shelticka
Takové forum jsem tu ještě nenašla
Oni totiž záchranáři jsou takoví mlčenliví morousové a moc nekomunikují , tedy někteří snad ano - zde: URL
Jinak s šeltičkama dělají záchranařinu na Vysočině - a jde jim to překvapivě dobře

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 12:56
- Nahlásit

venda
vodna zachrana sa cvici minimalne v troch kluboch v cechach. Su zamerane na novoufndlandany, ale minimalne jeden z nich bere akekolvek plemeno na vycvik

Ja na Slovensku bohuzial neviem o ziadnom

Markét
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:00
- Nahlásit

pigie
venda
Vodní záchranařina se cvičí v podstatě v každé krajské brigádě - bez ohledu na plemeno. Ovšem je to náročné na čas, to je pravda.

venda
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:01
- Nahlásit

pigie
jé, a neprozradíš kdo to dělá a poradil by mi s ovčounem? já nechci být člen záchranářů, ale ráda bych s nima trénovala nebo aspoň viděla základy

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:06 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

venda
Tu ti urcite poradia, ja sa tiez chystam na jeden z letnych vycvikov Tento vikend mali v Prahe suchy vycvik

venda
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:08
- Nahlásit

pigie
Tento vikend mali v Prahe suchy vycvik
tak to jsme teda prošvihly škoda
tak dík

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 13:10 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

venda
Oni nie su priamo zachranari. Oni len cvicia so psami, aby nezabudli, ako zachranovat (ich to samozrejme treba naucit, aj ked pud maju rozvinuty).

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:24
- Nahlásit

Shelticka
pro tebe nejblíž je cvičák ve Vlkoši, tam mají základnu záchranáři Olomouckého kraje

venda
pro tebe jsou nejblíž Karlovaráci, mají základnu ve Staré Roli, je to část Karlových Varů, kdysi se cvičívalo i na cvičáku v Chebu, to bys možná měla blíž, ale dlouho jsem tam nebyla, tak nevím

venda
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:37
- Nahlásit

Ebony
dík, zkusim to zjistit, a co Praha? tam jsem ve všední dny...

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:03
- Nahlásit

venda
v Praze jsou taky, a středočeši, ale ty já moc neznám...

http://www.zachranari-praha.org/

http://www.zachranari.eu/

venda
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:23
- Nahlásit

Ebony
hmm, tohle už jsem našla - záchranáři praha - každý psovod, který se účastní výcviku, musí být členem nebo čekatelem brigády což já právě nechci, protože bych nebyla schopná dodržet 80 % účast na treninku a pomoc na zkouškách a závodech, tak ještě kouknu na ty středočeský...

leila
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 16:05
- Nahlásit

Tak to já začnu se záchranařinou letos už od miminka s pumíkem bude mi v tom pomáhat Jendřejčíková Kateřina neboli Eyco hrozně se těšíme

Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 17:04 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

díky za informace, já taky nemám v plánu být přímo členem záchranné brigády, jen bych tenhle výcvik chtěla se šeltií vyzkoušet, slyšela jsem o pár šeltiích, které se tomu věnují a jsou na to prej super. Zkouším s ní stopy a hrozně ji to baví (na dálku mi radí taky Jendřejčíková Kateřina neboli Eyco, která mi slíbila pomoc, ale mám to k ní daleko). Hlavním důvodem proč to chci vyzkoušet je taky to, že o záchranářských psech píšu ročníkovou práci a tak o tom chci vědět co nejvíc a mít vlastní zkušenosti. Hltám kapitoly o záchranářích v psích časopisech a taky se poohlížím po nějakých knížkách. Znáte nějaké? Byla bych moc ráda za jakoukoliv pomoc při psaní mé ročníkovky. Díky moc všem

Filip
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 18:09 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit

venda
Středočeská - www.zachranari.eu cvičí i dost v Praze (jen v ní hned několik lidí z Prahy) a není problém si to přijít na secvik nezávně zkusit a okouknout, jak to chodí a třeba začít trénovat s někým, kdo má čas ve stejnou dobu.

Filip
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 18:15
- Nahlásit

Shelticka
Dost článků o záchr. kynologické skupině MP Praha najdeš v časopise Pražský strážník... a ten najdeš kompletně v pdfku na http://www.mppraha.cz/prazsky-straznik/ jen to chce trochu proklikat.
Knihy v češtině o metodice nejsou myslím žádné, jen ve Psích sportech o tom, asi bude něco vycházet pravidelně. Spíš bych pátral po tom netu...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 18:20
- Nahlásit

Filip
díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání