| Autor |
Zpráva |
Dáška
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 19:39 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
Ahojky, nedávno jsem tu psala,že máme prcka z útulku. Začala vyjíždět na ostatní psy, mysleli jsme si, že je to ze strachu, ale spíš mi přijde, že si nás hlídá a ostatní psy od nás odhání.
Nejvíce, pokud je na vodítku, snaží se je od nás nebo od našeho druhého psa odehnat. Pokud ji pustím, s některým si začně hrát, na některého pořád vyjíždí. Dnes jsme potkali jiné štěně, které si chtělo hrát a tak lítalo kolem nás. Enča byla úplně nepříčetná, neustále vyjížděla, na povely nereagovala. Tak by mě zajímalo, co s tím? Na psy, které potkáváme častěji, je v pohodě. Teď může mít tak 8-9 měsíců.
Její chování viděla Anu (ještě jednou se omlouvám Anubovi , Anu, pokud sem koukneš, zkus prosím posoudit, jestli to bylo ze strachu nebo ne, díky Asi poradíte často chodit mezi psy, už se ji bojím k cizím pouštět, někdy vyjede, někdy ne, cvičák teď máme podmáčený, takže nic a kámoši na venčení momentálně málo, spíš nic...
Mimochodem uvítáme Zlíňáky na prochajdy Díky za odpovědi.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 20:17
- Nahlásit
Asi to bude chtít vyjádření zkušenějších, ale jen napíšu svůj podobný zážitek. Kdysi jsem našla na ulici voříška, zezačátku to byl hrozný závislák, ale později začal vyjíždět na psy, čím napnutější vodítko, tím to bylo horší. Na volno byl v pohodě. Podle mě to bylo tím, že se najednou cítil na koni, měl svoji smečku, dělal ramena. Pak mi začal napadat i mého psa a musel proto do nové rodiny, byla jsem "malá" a neuměla to zvládnout.
Takže to chce svojí "klidnou silou" přesvědčit psa, že šéf jsi ty a řešit to budeš taky ty. Jestli to fenka dělá ze strachu... to bys mohla poznat i podle toho, jestli takto vyjíždí na všechny psy i na volno, nebo jen na některé (kteří si to nechají líbit). Spíš bych to ale viděla na stejný případ, jako byl kdysi u mě.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 21:23
- Nahlásit
Podle toho, co píšeš, odhaduju, opravdu jen odhaduju, že útočí ze strachu. Na vodítku může mít větší pocit jistoty - proto řve víc, nebo naopak pocit, že nemůže sama uniknout a bojí se ještě víc. To se na dálku neodhadne. Častější bývá, že se cítí jistější. Nedovolte jí napínat vodítko a naučte jí 100% přivolání.
Šla bych osobně za někým, kdo mi s její socializací poradí. V tomhle věku taky přichází do puberty....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 21:30
- Nahlásit
někde se to tu řešilo, zkusim to najít - pokud si dobře vzpomínám, tak dát psa k noze nebo položit s povelem "klid" nebo nesmíš nebo něco takového, odvést pozornost na hračku nebo pamlsek a snažit se psa přesvědčit aby kolemjdoucího psa ignoroval a to chválit
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 11:07
- Nahlásit
Díky za odpovědi. Na cvičáku nám řekli, že ji máme nechat, že časem pochopí, že o nic nejde. Jenže ji na cizí psy útočit nenechám, taky by to nemusela přežít a jak to vysvětlit majiteli, že... Na tom cvičáku to dělala, pokud tam byla i naše druhá fena, nechtěla k ní nikoho pustit, když tam byla sama, po chvíli byl klid (proto si myslím, že žárlí a hlídá si "svoje"). Na volno vyjíždí jen na některé, na vodítku se taky občas najde někdo, kdo se jí líbí
venda
To mi připadá jako vyhýbání se problému. S pamlskem tohle děláme kolem plotů, za kterými štěkají psi, protože je schopná tam strčit čumák. Ale venku bych spíš chtěla ji naučit normálně komunikovat.
Opravdu tu není nějaký Zlíňák?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 11:27
- Nahlásit
Dáška
no jo, já nejsem žádnej odborník, jen tak sleduju co tu kdo radí a zkoušim si to pamatovat až to třeba budu jednou potřebovat ale právě s tim žárlenim se bavili tady http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_5339_0.html#6 a petl na to měla krásný názor
podle mě je lepší, když naučíš psa ostatní ignorovat a to, že si s nima může i hrát jí naučíš pomalu s nějakejma hodnejma známejma psama...
|