Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes popelnice
Autor Zpráva
zuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:33
- Nahlásit

Můj problém je následující:
Pes najde něco k snědku - ví, že to nesmí sníst, že si to nepřeju a že by za to byl oheň na střeše. Stojí nad svou kořistí, strnule, vrčí, ale vrtí ocasem. Když ho okřiknu (fuj) (žádné fyzické tresty!!), chování graduje - víc vrčí, víc vrtí ocasem... někdy se i pomočí. "kořist", co našel, pokud ví, že na něj můžu (tzn., že mám psa pod kontrolou - na vodítku, v bytě), si nevezme. Pokud ji ale najde venku, hlta všechno jak malinu (třeba celý kelímek od jogurtu) a až dožere, chová se zase poslušně, přijde ke mně, za čež ho samozřejmě netrestám.
Jak mám s tímto chováním pracovat? Je očividné, že bití by všechno jenom zhoršilo (agrese vyvolává agresi), ale je to strašně nebezpečné, pes si tím může snadno ublížit (sežrat ostrý předmět, něco otráveného apod.)

AOZ
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:42
- Nahlásit

zuska
vrčí, ale vrtí ocasempodle mě je podstatné jak vrtí, jestli radostně, nebo takové to švihání pomalu ze strany na stranu. to je něco jiného aspoň u nás, takže myslím, že to mají všichni psi. Jinak ti s tím moc neporadím. Košík, šňůra a trénink. My takhle trénovali na zdechliny srnek, co je porazil vlak. On to totiž Ozzy rád olizoval a válel se v tom. Úspěch se dostavil, ale trvalo to.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 16:43
- Nahlásit

zuska

Jak je starý a co to je za plemeno?

zuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:04
- Nahlásit

šňůru jsme zkoušeli, ale říkám, když jej mám pod kontrolou a to pes moc dobře ví, ničeho se venku ani nedotkne.

4 roky, teriér

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:25
- Nahlásit

zuska
a na volno ale s košíkem?

AOZ
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:25
- Nahlásit

zuska
hahahá mi 5,5 roku teriér. nevím kde volně se můžou povalovat kelímky od jogurtu, když je venku na vodítku. Zkoušela jsi košík, nebu tu šňůru dlouhou, nechat ať jí tahá za sebou, nedržet v ruce, aby si myslel, že na něj nemáš a schválně to předtím venku poházet. když k tomu přijde, fuj přivolání, když nic tak ho za tu šňůru můžeš chytit

abby
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:33
- Nahlásit

zuska

Já mám psa taky popelnici.Venku jedině s košíkem,hlídám a pokud se nepodaří odvolat,kárám.Chce to hlavně trpělivost.Moje už zareaguje a jde pryč.Ale že by sama netečně přešla,to nehrozí.

Fík
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 18:54
- Nahlásit

Mě se osvědčil svazek klíčů hozen před něco lákavého, párkrát jsem se trefila zrovna, když to labradorka brala "hnus" do huby a vedla ní přistály klíče a povel fuj,teď stačí klíči zachrastit a jde od toho.

zuska
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:20
- Nahlásit

Fík
to máte štěstí... na mého psa nic takového nefunguje

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 19:24
- Nahlásit

zuska
Pak opravdu košík. A nebo stopovačku a košík...

Meta
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 07:48
- Nahlásit

A co zmlsat psa? Ten náš se fujtajblu venku ani nevšimne, neb nad většinou jídla ohrnuje nos. Papinká jen masíčko s mírnými doplňky

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 09:23
- Nahlásit

Meta
Tak to neznáš psy "popelnice" Ještě u zusky je tam navíc to vrčení nad kořistí s nejistotou (viz. počurávání)...

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 18:02
- Nahlásit

zuska
mě se také osvědčilo něco po něm mrsknout. Něco, co hodně rachotí a vyplaší ho to. Ale zároven nic, co by mu ublížilo. A klidně se neboj občas trefit-myslím, že klíče ho nezabijou...
jinak Terri má pravdu, ten tvůj ještě zas taková popelnice není, znám mnohem horší případy

aura18
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2007 00:12 - Změnil/a: aura18
- Nahlásit

my máme šteňa maltezáka a tiež s tým máme obrovský problém a posledný týždeň začal žrať dokonca ešte aj sáčky...máme ho síce na vodítku, ale nedá sa všetko ustrážiť...no a potom nasleduje boj...akonáhle mu to chceme vybrať z papule, tak začne byť agresívny a takisto vrčí...prosím chcela by som radu, aby aspoň sme mu to vedeli vybrať z papule bez akýchkoľvek výstupov a je mi jasné, že def. tento problém porieši jedine košík, aj keď je to len 4 mesačné šteňa...

Walda
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:30 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

aura18

Pakliže dotaz není provokace, rychle si vyber ve svém okolí nějaký cvičák a zajdi si tam nechat poradit. Tvůj problém není jen to, že štěně žere fujíky.

Protože:
...máme ho síce na vodítku, ale nedá sa všetko ustrážiť...
Když máš psa na vodítku, aspoň tehdy ho máš pod kontrolou a nic žrát nemůže

...no a potom nasleduje boj...
se svým psem nikdy nebojuj. Když dělá něco, co se ti nelíbí, musíš prosadit svou za každou cenu, jinak ti roste problém největší ze všech - pes bude ovládat tebe, ne ty jeho

začne byť agresívny a takisto vrčí...
nezačne být agresivní. Je to malinké štěně a jen zkouší s tebou komunikovat. A je na tobě, abys mu dala jednoznačně najevo, že takhle to dělat nebudete.

Takže podle mě žádná rada tady tvůj problém nevyřeší, najdi ve svém okolí někoho zkušeného, kdo ti poradí, jak pejskovi porozumět a jak s ním komunikovat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání