Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Mám s ním chodit na cvičák nebo ne?
Autor Zpráva
Efulinka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 22:52
- Nahlásit

Mám dvouletého pejska a nedávno jsem s ním začala chodit na agility. Jde mu to moc dobře, ale přece jen mě trápí jedna věc, a to ta, že když si v bezprostřední blízkosti parkuru v době kdy máme běžet hraje nebo pobíhá cizí pejsek, tak jde okamžitě za ním a mě přestává vnímat. Mnoho lidí mi říkalo, že jim to ten jejich taky zpočátku dělal, ale mně to prostě vadí. Celkově mě prostě v prostoru cvičiště moc nevnímá, okolo něj je spousta mnohem zajímavějších věcí (psi, pachy apod). Myslíte, že by nám pomohl výcvik poslušnosti? Uvažuju totiž že bych s ním začala chodit, i co se týče poslušnosti máme celkem mezery...

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 06:24
- Nahlásit

Efulinka
Určitě!!!!!! Já osobně si myslím, že každý pes by se svým pánem měl absolvovat výcvik. Pak snadněji on ovládne(jdu se podívat na psy) a ty snadněji odhadneš jeho touhu"zdrhnout".A to, že je dvouletý vůbec nevadí, můžete chodit kdykoli.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:27
- Nahlásit

Efulinka
Nevím, já tenhle problém (utíkání psice z parkuru k jinýmu psovi) tuším vůbec neměla. Ale ona je trošku atypická skoro ve všem
Každopádně já bych se hlavně snažila o to, aby psa agility bavilo víc než cokoliv jinýho a těšil se fakt jen na běhání a to, že kolem běhá ňákej jinej pes mu bylo víceméně někde u ocasu...
A i když je to blbý, tak moje psice má lepší přivolání od psů než od agi překážek...

Efulinka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 08:33
- Nahlásit

Eimy
No ho to strašně baví, vždycky když čeká na startu, tak je celej natěšenej. Ale psí kámoši jsou pro něj prostě taky lákadlo.

jindriska
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 09:40
- Nahlásit

Efulinka
cvičák určitě pomůže, mnohem líp se pak s pejskem pracuje. My jsme chodili pár měsíců na cvičák, pak jsem jí cvičila sama, teď jsme začali chodit na agility a spoustu věcí, které jsme se naučili na cvičáku, hojně využíváme i zde a díky za to!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání