| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:14
- Nahlásit
U cviku aportu může být jen povel aport? Byla jsem s Bucou ve čtvrtek na poslušnosti a dostala jsem zprda, že říkám přines. Dělám to takhle už odjakživa, víc se mi to slovo líbí. Jsem se chvilku přehadovala a bylo mi řečeno, že neznám zkušební řád a mám si ho přečíst a žvásty kolem. Přijde mi to divné, navíc je to tam i napsané
Aport volný:
a) aport (přines)
b) ukázat rukou ve směru předmětu s nakloněním trupu
Stejně jsem si za tím stála a podle mě jsem udělala dobře....?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:19
- Nahlásit
Jé, a ještě jeden dotaz, u NZŘ je nějaké číselné omezení výškou?
U IPO jsem našla tohle.
Zkoušek se mohou zúčastnit psi bez ohledu na velikost, plemeno nebo průkaz původu.
Á, už jsem to našla, takže v tomhle mi taky kecali, omezení je pro psy pod 45 cm a oni říkali, že 50 cm.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:23
- Nahlásit
Mucholabka
prosímtě kde to bereš, já to nenašla
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:28
- Nahlásit
želva
Teď nemyslím tu diskusi o OB, ale NZŘ
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:35
- Nahlásit
Mucholabka
no jasně já taky, prostě bych chtěla něco s darčou dělat...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:39
- Nahlásit
Normálně tu http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-nzr.php
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:57
- Nahlásit
Mucholabka
To máš těžký, málokdo ví, že chce s hafou dělat třeba zkoušky, tak si každej cvičí s pesou aby aspoň nějak poslouchal. No a pak se rozhodne, že chce dělat nějaký zkoušky,jukne na zkušební řády a zjistí, že dělá spoustu věcí špatně
Já mám například binec v posunkových povelech
Jinak jsou u nohy, jinak na dálku, to je mišmaš
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 17:59
- Nahlásit
Mucholabka
U aportu a výšky jsi podle mě měla pravdu, ale taky nějak moc zkušební řády neznám
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:06
- Nahlásit
Mucholabka
díky
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:40 - Změnil/a: Pupy
- Nahlásit
Mucholabka
Nevím jak to je ale já taky užívám přines, teda ona umí i na Aport. U nás to probíhá tak:
Přines- Pupyna běží ke mě a třeba se chvíli přetahujem a pak mi musí ten balonek(nebo něco přinést)
Aport-Pupyna musí danou věc přinést a přesednout předemnou jako je to u ke mně, čekat s míčkem v tlamě dokud si ho nevezmu
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:45
- Nahlásit
Pupy
Táááák je to velmi správně , táááák je hodnáááá,ýýýýý
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 18:56
- Nahlásit
Venuše
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2007 20:08
- Nahlásit
Mucholabka
Na to ti reknu jedine nos sebou ZR a kllidne se dohaduj, docela dost rozhodcich ZR neznaj a vyzadujou veci ktery neplati, nebo uz neplati.
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 10:57
- Nahlásit
Tchoři, opravdu bych chtěla vědět. který rozhodčí nezná zkušební řády !!!! Nebo spíš vyžaduje něco, co už neplatí. Mucholabko, nikdo tě nebuzeruje zbytečně, pokud cvičiš se psem na zkoušky, asi nebudeš chtít zůstat u ZM, je mnohem jednodušší učit psa tak, aby se to eventuálně dalo použít i na zkoušku třeba podle IPO. Tam je např. povolen pouze povel "aport". je to to samé, jako naprostá zbytečnost, učit psa povelům (natož plácání) při chůzi. To že je povel povolen, ještě neznamená, že je nutné, aby byl proveden takto ( např. ukázání do směru). Je jen na tobě, zvážit, jestli budeš chtít cvičit dál a víc a psa podle toho učit. Já jsem radši, když se lidé učí cvik tak, aby byl použitelný pro všechny zkušební řády a vyšší stupně zkoušek, protože moc často to lidi chytne a chtějí pak cvičit dál a práce s odbouráváním povelové techniky a špatných návyků je tisíckrát horší.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:57
- Nahlásit
anonym
V tom případě mají řád napsaný úplně stupidně, na co je v závorce uveden ten druhý povel přines?
který rozhodčí nezná zkušební řády
No, když jsem se pokoušela o ZZO, a dělala to ještě jedna holka, tak si rozhodčí i s náma pročítal řád, který se naryhlo sehnal, a přemýšlel, který že to pes vlastně musí mít náhubek, když je uvázaný zkoušený pes-jestli ten můj, nebo procházející, nebo oba. Pak rozhodl, že všichni, a navíc se ještě narychlo sháněl další náhubek. Jako procházející pes ke speciálním cvikům byl určený ten, který v ten den nic neskládal, ale měl ZVV3 a ten nebyl schopný náhubek nést, protože ho prý v životě nepoužíval.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 12:25
- Nahlásit
Mucholabka
vííšš, ale to bylo z jiného důvodu....
On si to aspoň pročetl, aby bylo vše OK.....
A cvičíš s lidmi,kteří Ti aspoň řeknou! Ta v tom hledej výhodu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 12:34
- Nahlásit
Baileys
Tak asi takové zkoušky nejsou jeho parketa, jinak nepopírám, že je dobrej Asi dělá ty vyšší
No jasně, já tu výhodu cítím akorát jsem zmatená jak lesní včela.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 12:42
- Nahlásit
Mucholabka
když jsi zmatená,tak se ptej, nic se přece neděje...
A povelová technika-zvuková- je o mluvě a nu tu už přicházíš, nééé???
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 12:44 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Mucholabka
Já mám "aport" povel na činku a cokoliv na cvičáku s tím, ale u balonku a na procházkách mám "utikééj" a "přines". Pes velmi dobře rozlišuje.
U "aportu" prostě musí běžet pro činku, vzít ji do čuni a přiběhnout a předsednout (ale to učíme fázovitě, ne hned ), což u "přines" nemusí, jen pro to běží a přiběhne zpátky. No asi jako "ke mně" - povel bezpodmínečně vyžadovaný a přesně a "pocem".
Ale fakt to chce i někoho, kdo tě vidí a upozorňuje na to, co děláš a navádí, jak to dělat správně.
Já teda šla cestou, že u nižších zkoušek můžeš leccos, různě si pomoct (a taky jsme to využili, že Baileys), a teď to odbouráváme. Např. už pejsa umí chodit u nohy, tak si na ní tak neplácám a on to chápe i bez posunku. Někde mu ještě posunkem vypomáhám.
Akorát když to dostaneš do zlozvyku - u sebe možná víc jak u psa , tak se to pak hůře odbourává...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 13:31
- Nahlásit
anonym
Jmenovat nebudu, ale nesetkal jsem se s tim poprve, jen namatkou u ZM znulovani aportu pri vybehnuti psa pred povelem - jen hruba chyba nikol anulace cviku. Na ZM a ZVV1 vytknuti povelu pri obratech - povoleny je pri, vyjiti, obratech a zmene rytmu chuze, atd. To je jen na co jsem si ted z hlavy vzpomel. Bylo toho uz ale mnohem vic.
Proste chce to dobre znat zkusebak, mit ho u sebe a branit se pokud rozhodci chce neco co je v rozporu ze ZR.
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 10:23
- Nahlásit
Chichi, proti rozhodnutí rozhodčího nelze protestovat !!!! A diskutovat se už vůbec nedoporučuje. To bylo na zkouškách ? Docela by mě zajímalo, kterej debil anuloval takhle na ZM aport.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 18:16
- Nahlásit
Mucholabka
Já své psy naučila také na "přines", ale jakmile jsme šli na IPO jedničku, musela jsem přeučit na "aport". Takže teď rozumí na obojí a dělám to tak, že když chcí aby mi to jen přinesli, že jim balonek třeba kopnu nebo tak, řeknu "přines" a když chci, aby předsedli, dávám "aport"
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 21:21
- Nahlásit
Na tom není nic špatnýho, když se rozhodčí podívá do zkušebáku, když si není něčím jistý u zkoušek, které se tak často neposuzují. Pořád je to lepší, než aby tvrdil něco, co je ve ZŘ jinak. Zkušebáků je hodně, a tak se to i odborníkům občas plete. Mám zkušenost, že když se diskutuje a člověk se ptá slušně, s většinou rozhodčích není problém. Je to zase jen o lidech a o ješitnosti. Jsou ale rozhodčí, kteří mají pravdu, i když ji nemají, s tím lze souhlasit s Tchorem. Znám jich pár takových a u těch je opravdu lepší si myslet své a nediskutovat, protože jinak je atmosféra na zkouškách pak na výbuch. Už jsem pár neadekvátních reakcí zažila a nebylo to vůbec příjemné. Prostě je to jako u všech ostatních záležitostí - s blbcem se blbě domlouvá.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 23:53 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
anonym
Chichi, proti rozhodnutí rozhodčího nelze protestovat !!!!
Proti rozhodnuti nejde protestovat podanim protestu, ale ohradit se proti nedodrzeni ZR lze a casto s uspechem.
Jak jsem rek jmenovat nebudu. Bylo to na zavodech, ale byl to rozhodci 1tr.
|