Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Venku mě má na háku
Autor Zpráva
barona
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 08:21
- Nahlásit

Mám takový problém se svým dvouletým buldočkem. Když jsme venku, tak ho absolutně nezajímám. V jednom kuse má hlavu zabořenou do země a čmuchá a čmuchá. Když byl menší, bylo přivolání ok, ale teď už nám začíná fakt pokulhávat. On totiž abslutně neregistruje, že na něj volám. Nejdříve se jej snažím volat jménem a povel až když se otočí, ale kolikrát fakt neodlepí hlavu od země. Už z toho začínám být zoufalá. Myslíte, že se s tím ještě v jeho věku dá něco dělat?

Fík
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 08:26
- Nahlásit

tohle dělá proto, že je si jistý, že tě najde, tam kde tě viděl. Občas se mu schovej a nech ho ať tě najde. na procházce změň směr aniž by jsi mu to říkala a uvidíš, že si tě začne hlídat.Tohle u nás fungovalo

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 08:45
- Nahlásit

barona
Můj pes byl úplně stejný. Chce to trénovat přivolání na stopovačce. Návody už tu byly myslím popsané, takže by to mělo jít najít.

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 08:53
- Nahlásit

barona
Neraguje ani když ho vemeš na dlouhé vodítko? Někteří jsou vyčůraní a na vodítku přijdou.
Pokud nereaguje ani na tom vodítku, tak mu ho připni a vždy když na povel nezareaguje, tak s vodítkem trhni. Pokud se probere a přijde, pochval ho. Pokud ne, tak si přitáhni a pochval ho. K tomu mu můžeš dát nějaký pamlsek, aby věděl, že z toho něco kápne. Když uvidíš, že to alespoň trochu fungije, tak to střídavě zkoušej i na volno.

barona
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:03
- Nahlásit

Na šňuře chodí, místo klasické stopovačky používám prádelní šňuru, aby ji moc necítil. Řekla bych, že reaguje stejně s ní jako bez.
Vyzkouším určitě co radila Fík, to by mohlo taky aspoň částečně zabrat.
Přivolání cvičíme na pamlsky od malička, on je totiž strašně žravý.
Někdy má den, kdy poslouchá fakt výborně a jindy mi je na procházce fakt do pláče...

barona
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:04
- Nahlásit

A mám ho chválit stejně když přiběhne sám jako když ho přitáhnu? Někde jsem totiž četla, že když přijde sám, tak pochválit + pamlsek, když ho přitáhnut, nebo se loudá, tak jen pochvala bez pamlsku.

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:13
- Nahlásit

barona
Myslím, že není rozhodující, zda ho jen pochválíš, nebo přidáš pamlsek. Ještě přitom, až ho budeš přitahot před ním couvej, volej ho s nadšením a hodně chval, pohraj si s ním, pokud má rád balonky apod, když přijde. Balonek mu po chvíli můžeš buď nechat nebo hodit.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:21
- Nahlásit

barona
mě radili nepřitahovat, ale cuknout (upozornit na sebe) asi bych zpočátku dala pamlsek vždy. Mám stejný problém, že mě moje potvora přestala poslouchat a ještě k tomu není žravá. Tak jsme také na prádelní šňůře.

barona
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:27
- Nahlásit

Mně přijde, jako kdyby byl venku v tranzu, prostě vnímá vše okolo, pachy, psy aspod, ale mě opravdu jen sporadicky. Přijde mi, že je mu ukradený i to o co má doma zájem.

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:54
- Nahlásit

Lesanka
ano, nebo cuknout a když je bez reakce, dotáhnout a přitom couvat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání