| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:17 - Změnil/a: Pupy
- Nahlásit
S jednou mojí kámoškou(no není to zas tak kámoška poznali jsme se po internetu už ani nevím kde)
Pořád se mě ptá co má dělat já jí říkám že kdyby se psu více věnovala tak by to takhle nebylo. tak aby jste to pochopili:
Má psa mylsím že říkala asi 3roky starého NO kříženého s něčím. Bydlejí v bytě. A teď ona jde s ním ven vyčurat a vykadit pak domu pak jde do školy(a ovíkendu) s ním jde odpoledne..ale pozor také pouze venčení. a včer taky jen na vyvenčení. Prý ji ten pes poslouchá jakž takž a prý by se s každým psem rval. A že když přijdou domu tak vždy začne lítat po bytě. Když jí řeknu že kdyby ho více zaměstnávala a věnku s ním běhala, hrála a cvičila ho tak by doma lehl a aspon by tolik neblbnul. Když jsem se jí ptala proč s ním nechodí na prochajdy a jen na venčení tak mi napsala že nechce aby se jí pes rval. Když sem jí řekla že je to právě kuli tomu že se mu dostatečně nevěnuje. Pořád se mě ptá co má dělat aby tak neblbun a nevrčel na psy, nevíte jak jí mám vysvětlit že právě ten pes potřebuje pohyb a dosytosti se vyběhat.
Jinak doma si s ním prý hraje ale nidky se neunaví. je mi ho líto.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:00
- Nahlásit
Pupy
tak k ní bych si nedala ani myš, fakt chudák pes
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:18
- Nahlásit
Ahojky,znala jsem podobný případ u nás v domě.Pořídili si kokršpaněla Matese ,a taky ho jenom venčili,a potom se divili,že je doma jak urtrženej ze řetězu.Potom musela paní do nemocnice a já jsem Matese hlídala týden.Chodili jsme na dlouhé procházky.Pouštěla jsem ho na volno a lítal jako pošuk,byl rychlej jako raketa,špinavej jako prase,ale šťastnej.Když jsme přišli domů,tak chrněl.Po týdnu se zklidnil.Nyní ho tak venčí i oni a je pokoj.Pes se potřebuje venku vyřádit.
|
Veru
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 11:38
- Nahlásit
Dokud to nepochopi, tak at ho venci tak jak chce. Ji to bude stvat, jeji pes bude delat stale vetsi problemy a zacne byt zoufala a nakonec to pochopi... Snad
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 11:54
- Nahlásit
Pupy
... taky znám dost podobný případ. Mají 8letého psa, křížence vlčáka a teď si pořídili štěňátko taky křížence - menšího vzrůstu. Přes týden jdou ven ráno okolo baráku, kde není ani stromeček či travička a stejné kolečko se opakuje navečer a to je vše. Doma pravidelně čůrají i kadí na vymezené místo. O víkendu teda jezdí za Prahu, kde mají 1x za den větší prochajdu. Domlouvat jim, je jak házet hrách na zeď, na vše mají odpověď a svou pravdu. Nejhorší je, že mají za barákem velký park, ale nechodí tam protože starší na všechny psi startuje a štěňátko prý vůbec neposlouchá a bojí se, že by jim uteklo. Šílený. Štěně, přesně jak píšeš, doma běhá dokola a oni se mu smějí, co to je za pošuka.
Šiju do jejich dcer, aby to tak nenechali a alespoň štěně vedly k základní výchově, ale primárně si psy pořídili rodiče a s těma nezmůžu nic.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 14:29
- Nahlásit
Pupy
no možná by pomohlo ji nabídnout že se pesana vezmeš parkrát ven ty - ale asi bydlí úplně někde jinde že? prostě být chvíli za vola- a místo ní ji ho vyvenčit -ale kvůli tomu psu. ona by pak viděla že pes příjde a lehne a půl dne spí. ale to je spíš pro ty kdo to tak mají se sousedy nebo s lidmi v okolí jejich bydliště a opravdu jim na těch zvířatech záleží.
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 14:35
- Nahlásit
Jo, takhle si znami taky koupili kokra a pak ho dali pryc, protoze to byl "posuk"....ale kdyz s nim nikam nechodili :-/
Ja nevim, proc si lidi, co nechtej chodit na delsi prochazky kupujou takovyhle psi. My jsme meli Skotaka, tomu stacilo jit 3x denne na 15 minut a 1x na pul hodiny a byl v pohode, stacilo mu to....a v zime ani tak dlouho venku bejt nechtel
Kdyz jsme byli na chalupe, kde je obrovska zahrada a tam jsme s nim vzdycky litali, tak pak 2 dny spal
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 17:59
- Nahlásit
kiwikik
Já ybch ho vyvenčila ale ta kamí bydlí v nějkém zapadákově a myslím že bydlíme od sebe fakt daleko. ale pořád do ní ryju a ryju...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 23:12
- Nahlásit
Pupy
Ach jo ach jo. Tolik psů by zasloužilo medaily za ochotu žít s lidmi.. Nebo je to jenom takovej blbej vtip, ne? NEmůžu totiž uvěřit, že člověk, kterej má net, si nikdy nepodívá na web o psech a jejich potřebách. NEbo si nekoupí časák o psech, nebo , nebo , nebo.. Ať se podívá sem.
Jedinou věc musí ta holka dělat: chodit na dýl se psem ven, nosit pamlsky, díky nimž ho snadno přivolá a nebýt líná pochválit. Nebo nejlíp: chodit na cvičák! A co nejdřív!
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2006 00:50
- Nahlásit
Mám tady na sídlišti asi 5 známých v mém věku /už postarším/s menšíma pejskama, ale prostě nikoho, kdo by šel se mnou alespoň na hodinu k Orlici / o delším časovém úseku jsem se raděj nezmiňovala / kterou máme fakt 5 minut od baráku.
Oni opravdu obejdou blok, což je cirka čtvrt hoďky chůze, psa celou dobu přivázaného - on by utekl....
Přitom by babkám ta procházka pomohla pomalu více než pesanovi
Všimla jsem si, že to je záležitost spíše menších pejsků o kterých mají někteří lidé mylnou představu, že jim to stačí.
|