| Autor |
Zpráva |
Ilky
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 14:55
- Nahlásit
Mám černého psa a vyjíždí mi skoro po všech tmavých psech. Se světlýma, fenkama a štěňatama je kamarád. Nevíte čím by to mohlo být? Dělá to někomu z vás pes? Jak toto nevhodné chování odstranit? Vždycky za to dostane vyhubováno + vtahání za kůži, ale moc to nepomáhá. Už začínám být celkem zoufalá. Naštěstí se jedná o menší plemeno a tak nehrozí, že by někoho "sežral".
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 18:23
- Nahlásit
On by ale taky moh někdo sežrat jeho, na to pozor. Mně to dělal jeden čas jeden nalezeneček, co byl dočasně u mně než se mu našel pán. Jednou se mi vytrhl a vrhl se navážno na černého psa dvakrát většího, než byl sám. Musela jsem ho vyrvat tomu černému psovi z tlamy a ještě jsem dostala od páníka po zásluze vynadáno.
Z čeho to měl, bůh ví. Teď už to prý nedělá. Třeba si časem zvykne, že ho ti velcí černí nechtějí sežrat, ale zrovna tahle jedna zkušenost mu určitě moc nepomohla.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 18:25 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Tak mě napadlo, co takhle ho s nějakým černým psem zkamarádit? Třeba s fenkou, to by šlo líp.
Jo, vlastně, vidím, že píšeš, že s fenkama je to dobrý. Tak se psem zkamarádit.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 19:56
- Nahlásit
aren
No, asi budem muset někoho takového najít, ale jak postupovat zezačátku? Než to bude ok.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 20:38
- Nahlásit
No, já nevím, společné venčení asi. Společná zajímavá procházka, hlavně nenásilně. Do přátelství nenutit, třeba přijde samo. A i když nepřijde, aspoň psík získá zkušenost, že to velké černé není nebezpečné.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 20:44
- Nahlásit
No, mám právě strach, aby ta procházka nedopadla tak, že budeme psy od sebe celou dobu odtrhávat.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 20:55
- Nahlásit
Ilky
To se bohužel taky může stát
Musíš si vybrat někoho s hodným klidným psem, a zkusit být s páníčkem v klidu a příjemném přátelském hovoru, ono se to na psy přenáší. Vést procházku zajímavým terénem, kde je k čemu čichat, a kde nemusí být jediným pozoruhodným objektem ten druhý pes. A psa neokřikovat, kdyžtak lehce posměšným tónem zlehčit jeho amok (no, aby ses nepo...).
Přeji hodně štěstí.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 21:05
- Nahlásit
aren
No, teď ještě někoho s takovým psem najít. Máme kolem sebe zatím jen takové, co se k šarvátce rádi přidají.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 21:09
- Nahlásit
Ilky
no, to je pak těžký.
Doufám, že najdeš.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 21:24
- Nahlásit
aren
No, to já taky. Je fakt, že zrovna teď je pes e věku, kdy na všechny machruje, ale nerada bych se dočkala toho, že ho to nepřejde a tak chci nějak zakročit, než čekat, že se to spraví aspoň to jisté míry samo.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 22:29
- Nahlásit
Ilky
a odkud jsi?
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 22:33
- Nahlásit
Jsem z moravskoslezského kraje (okolí Opavy)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2006 22:46
- Nahlásit
Ilky
hm tak to nic, k nam na cvicak (Praha) chodi dva cerny flegmousi, to by bylo idealni reseni
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 17:26
- Nahlásit
Ilky
A kdy Ti to ZAČAL dělat? Bylo to na základě nějaké události? Má špatnou zkušenost s černým psem?
Jináč já mám sice černého VK a jsem z okolí Opavy, ale flegmouš to není
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 22:02
- Nahlásit
Terri
No, už je to asi dýl. Řekla bych že s nástupem do puberty. Tak před půl rokem. O žádné špatné události právě že nevím. Ale zase je mi divný, že by to bylo jen tak, samo od sebe.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:01
- Nahlásit
Myslela jsem, že se dočtu, že je bílej. Čili je rasista, ale toto..??A co usměrnění psa proto, že ty prostě nechceš aby se tak choval? A to je podstatné, ne? Jistě, že dát mu pochopit, že černí mají taky právo na kousek místa na světě (mimo něj, není li obarven?? ) a můžou být i kamarádi, je lepší, ale není li někdo v okolí ochotný být "otloukacím panákem", dělej s tím něco co nejdřív. Čím pozděj začneš s převýchovou, o to hůř to bude chápat.
Haf
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:25
- Nahlásit
Sylva
Právě to, že je sám tmavý mi do toho taky moc nesedí Možná v nich vidí konkurenci či co.
Samozřejmě že když něco takového udělá, tak mu to dám patřičně najevo. Je dostatečně chápavý a myslím, že moc dobře ví, že tohle nesmí. Ale prostě mu to nedá.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:29 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
A co černý pes v oblečku?
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:34
- Nahlásit
Sylva
Tak to jsme zatím fakt nezkoušeli
Je fakt, že jemu "vadí" převaha černé. Když je třeba světlý s černým znakem, tak pohoda...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 00:03
- Nahlásit
Ilky
A máme to!
Měj po ruce obleček, ten hoď na cizího černého psa dřív, než se do něj tvůj pustí a budete proslulí přátelským chováním
Teda jen do léta, pak nevím Ale něco do doby než se oteplí vymyslíme
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 07:56
- Nahlásit
Sylva
To abych ale pořídila oblečky všech možných velikostí...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:17
- Nahlásit
tak tohle mi dělá i můj pes, je fakt, že on machruje na vícero psů, ale u těch černých se to tak nějak umocňuje, to je potom jako v transu, a přitom je sám taky černej, takže jediná rada je netolerovat mu to, za nevhodné chování potrestat, za vhodné chování pochválit, jenže já nejsem ten kdo by měl radit, protože já to tímhle postupem dělám už pár měsíců a zlepšení veskrze žádné tím neříkám, že to bude i tvůj případ
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2007 01:45
- Nahlásit
Ilky
Že by rasista
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2007 05:52
- Nahlásit
Ilky
ho s nějakým černým psem zkamarádit
Asi bych ti poradila taky tohle. Moje první psina se snášela se všemi. Jednou jsme byli venku a kolem jen pán v autě a erdelici venčil během za autem. Ta si odskočila, kousla tu moji psinu a běžela dál. Od té doby bylo hotovo a ta moje by každého erdela sežrala. Podobné barvy jí jinak nedělaly problémy, prostě poznala erdela. Nikdy jsem ji to neodnaučovala, v té době byli v naši čtvrti jen jedni nepřátelé - měli chovnou stanici a tak jsem si dávala pozor, když jsme šli kolem jejich domu. Ale černých psů je víc, pokud bys sehnala nějakého flegmouše, mohla bys to zkusit.
|