| Autor |
Zpráva |
MarryEl
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:35
- Nahlásit
Mám problém se svým miláčkem Pepsi. Ona miluje jízdu autem a žene se ke každýmu autu co na ulici zastaví. Znám teorii nechat někoho jet v tom autě a domluvit se, aby zastavil a psovi něco provedl, ale bojím se, že to bude mít účinek, že bude odmítat auto. Je z útulku a i soužití s lidma jí ze začátku dělalo problémy.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 00:55
- Nahlásit
MarryEl
Nejsi sama. Předešlá skoro huskyna už při cestě z útulku plašila nadšením kvůli každému autu. Potom se vtírala do auta i měšťákům a chlápkům co sbírali posekanou trávu do malého náklaďáčku. Pak jednou ze zoufalství, že já tu káru furt ne a ne koupit, naskočila do autobusu a jela. Naštěstí jen jednu zastávku A hádej proč už ji nemám a kam mě dovedl pes, který byl s ní, když zmizla? No jo. NA parkoviště mezi auta. Další fenka se chová trochu umírněněj, ale taky by mě za káru vyměnila Tak co nám zbejvá?? V autobazarech mají i v sobotu...
teorii nechat někoho jet v tom autě a domluvit se, aby zastavil a psovi něco provedl to je asi moc. Možná by stačilo jen aby na ni hukl a nenechal ji nastoupit.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 01:10
- Nahlásit
MarryEl
ta toerie prej fungá...a něco provést má velkej rozsah..stačí prej hodil plechovku a něčím aby to chrastilo..prostě pesa se lekne....já to teda zatím nezkoušela
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 20:13
- Nahlásit
MarryEl
Aša miluje červené auta-je k nezabrždění-přivezli nám ji červeným autem. Neřeším to.
|
MarryEl
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 20:22
- Nahlásit
Sylva
Takže pokud jsem tě pochopila, tak se s tím nic moc nedá dělat. No beru to optimisticky. Ty lidi jsou z ní většinou vyděšení - takovou srandu jí fakt nemůžu brát.
|
MarryEl
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 20:25
- Nahlásit
Já byvh to taky zrovna neřešila, ale nedávno jsme šli ze cvičáku a kámoška nám zastavila, aby nás vzala. No a Pepsi celá šťastná vystartovala k onu perfektnímu autu. Málem vlítla pod proti jedoucí auto a já jak skočila po ní málem taky.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2006 08:59
- Nahlásit
MarryEl
Nemyslím si, jak tu někdo řekl, pokud s auta někdo vystoupí a psu něco udělá, že to bude mít účinek správným směrem. Maximálně, pokud je pes z útulku a má předchozí špatné zkušenosti s lidmi, bude se jich bát ještě více. Nebo naopak může být k lidem odměřený v lepším případě, nebo také agresivní. Nepředpokládám, že by si pes spojil, zákaz k autum, když psu někdo něco provede.
Zkus raději, když jede auto, vzít psa na vodítko. Jakmile začně projevovat věčí zájem o auto než, že se jen ohlédne, dej rázný povel fuj!, nesmíš! apod. Když zareaguje, přijde pochvala. Pokud ne, tak povel opakuj ještě jednou a v několika vteřinové návaznosti (2, 3 vteřiny) trhni napřed lehce vodítkem. Pokud nereaguje, můžeš lehce přidat na síle trhnutí. Pokud reaguje, tak přijde opět velká pochvala a můžeš přidat nějakou ňamku nebo aportík za odměnu. Můžeš také upoutat pozornost psa aportíkem nebo jinou činností ještě před příjezdem auta už při jeho přibližování. Pokud auto projede nebo zastaví bez větší pozornosti psa, opět ho hodně pochválíš. Můžeš tyto 2 možnosti střídat. Pak dej vědět, jak jste natom ((o: čauky.
|