| Autor |
Zpráva |
Santino
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 16:57
- Nahlásit
Chtel bych se zeptat co je zapotřebí k založení cvičiště,kde sehnat pozemek atd.
|
ira
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 17:38
- Nahlásit
Santino
Peníze , peníze , peníze ...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2006 21:45
- Nahlásit
Ale kdepak, já začínala bez koruny , ale odvaha a mooooc píle.
Ne vážně, pro začátek potřebuješ partu lidí (nejméně 6), založit občanské sdružení, vybrat pozemek, zjistit komu patří (katastrální úřad). Nejlépe vybrat pozemek patřící městu, nebo pozemkovému fondu. Požádat u města o pronájem, převod nebo tak něco. No a když to vyjde tak máte napůl vyhráno . Pak se zase ozvi a poradím co a jak dál , teď by to bylo moc předčasné. Není to jednoduché, ale jde to.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 08:38
- Nahlásit
Biluško, taky bychom potřebovali poradit. Pozemek máme(peníze ne, ale máme něco málo dostat od obce), ale jak teď papírově? Kamarád, co se o to nejvíc stará mi přinesl papíry, kde má něco sepsané a mám zjistit víc. Něco už jsem zjišťovala na jiném fóru, ale protože se v tom papírování moc neorientujeme, chceme toho zjistit co nejvíce.
On ale přišel s tím, že stačí tři lidé, výpis z trestního rejstříku ale neví jestli musí být, sepsat stanovy, zaregistrovat. Ale teď jsem se dozvěděla, že stanovy prý dostaneme od svazu, pod kterým musíme být zaregistrovaní.
Jak to tedy všechno je? Mohla bys poradit nezkušeným? Díky za každou radu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 08:55
- Nahlásit
leon
Výpis z rejstříku trestu nepotřebujete. Nevím jakou právní formu chcete zvolit, ale nejjednoduší je občanské sdružení. K tomu potřebujete pro založení tři lidi (svéprávné, starší 18-ti let). Do budoucna Vás ale bude muset být nejméně šest. Stačí papírově, mě když chyběli lidi tak jsem si vždycky vypomohla rodiči a tak . Dále musíte mít stanovy. Můžete si je vytvořit i sami, ale je to šíleně pracné. Mnohem lepší je půjčit si je od jiného klubu ( podle toho co má být náplní vaší práce - agility, sportovka, dogdancing?? ) a opsat je. Změníte v podstatě jenom název, adresu a tak.. . Ty stanovy + jeden formulář pošlete na Ministerstvo vnitra a požádáte o registraci občanského sdružení. Na tom formulářit musí být jména,adresy a rodné čísla těch třech lidí. Dále je tam uvedeno, že žádáte o založení ob.sdružení podle takových a makových paragrafů. Když tak ti pošlu kopii našeho a obšlehnete to z toho . Asi do měsíce vám přijde registrace, přidělené IČO a pod. V tu chvíli už vás musí být šest, musíte udělat "ustanovující schůzi" (nebo tak nějak se to jmenuje). Prostě schůzi, na které si rozdělíte funkce . Nejméně tři lidé musí být ve výboru a tři v kontrolně-revizní komisi. Je to otrava, ale stačí to jenom papírově. Můžete pak žádat o dotace, sponzorské dary a podobně, takže se to vyplatí ) . No a jako občanské sdružení jste povinni vést účetnictví (teď už podvojné ), dělat inventuru majetku a pokud se dostanete do zisku tak podávat daňové přiznání. Daně ovšem neplatíte. Leda byste měli zisk (čistý zisk, nikoliv obrat) vyšší než 300.000,- . Což se asi žádné neziskovce hned tak nepodaří (a pokud ano tak by měla rychle vyměnit vedení ). Stačí takové vysvětlení? Kdyby něco tak se klidně ptej.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 09:12
- Nahlásit
Biluška
Biluško, díky moc. Tohle je úplně dostačující a podrobné. Kdyby něco, určitě se ti ještě ozvu, o víkendu to všechno chceme probrat.
To učetnictví se mi moc nelíbí, ale nedá se nic dělat.
Zisk mít určitě nebudeme, chceme ho založit jen proto, abychom mohli někam chodit cvičit psy, v okolí totiž nic není.
Zatím nás bude chodit jen asi 6-7, ale časem přibudou snad další nadšenci.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 09:31
- Nahlásit
Biluška
Hele a nemusí být členem ČKS? Tedy jestli chtějí sportovní výcvik, to leona nenapsal. Protože jestli ano, tak tam je to trošku jinak. Jo a podvojné účetnictví pro neziskovky se posunulo na 1. 1. 2008.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 09:52
- Nahlásit
Alexa
Nemusí. To už by museli jedině v případě, že by chtěli pořádat oficiální závody, nebo čerpat dotace ČKS.
Ta zpráva o podvojném účetnictví je super , jenže mě nepomůže, už mám všechny neziskovky ve svém registru předělané fňuk fňuk. Taky by si páni nahoře mohli pořádně rozmyslet co vlastně chtějí a nebuzerovat lidi (ale k čemu bysme pak tu vládu měli, že? )
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:05
- Nahlásit
Biluška
Netušíš za kolik se da takovíto pozemek k pronajmu sehnat?Nebo myslíš že by bylo možne takovouto organizaci provozovat na pozemku soukromé psí školy?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:08
- Nahlásit
Santino
Organizace není nijak vázaná na pozemek, místo kde cvičí a tak. Organizace je jenom právní forma, když si domluvíte místo na cvičení v soukromé škole, tak klidně. Když si ho domluvíte v Horní Dolní na náměstí tak můžete cvičit tam.
Ceny pozemků k pronájmu se hodně liší podle lokality, zájemců a hlavně majitele. Nejlevněji se dají sehnat od pozemkového fondu, nebo města. Daleko horší je to pokud pozemek patří soukromému majiteli. Pokud je ovšem majitel fanda do psů tak vám to může dát za pakatel ) .To si fakt musíte zjistit sami podle poměrů ve vašem městě.
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:11
- Nahlásit
Biluška
Díky moc za radu dam vedet jak pokračujem.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2006 11:25
- Nahlásit
Nám přidělil obecní úřad menší pozemek za úřadem. Máme to od obce, takže tohle je vyřízené. Je to menší pozemek, ale zatím stačí. Ten jsme oplotili, teď už jen vyřešit všechno papírově, udělat nějaké odkládací boxy na psy, to plánujeme na jaře, klubovnu zatím vůbec neplánujeme. Zatím se budeme scházet v hospůdce vedle budoucího cvičiště. Snad to všechno vyjde a co nejdříve začneme.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 08:38
- Nahlásit
Ten pozemek nerozhoduje. Tedy pokud by jste opět nechtěli čerpat dotace ČKS. Ten vám dotace neposkytně, pokud nebudete na vlastním pozemku, nebo ho nebudete mít nějak dlouhodobě v pronájmu. To musí být podložené smlouvou. Logicky nebude chtít ČKS dát dotace a za půl roku by jste museli pozemek opustit a pro ČKS by byla investice vyhozená oknem.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 08:39
- Nahlásit
Santino
leon
Kde chcete cvičák dělat, jestli se mohu optat??
|