Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / začal devastovat byt
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:33
- Nahlásit

Tak a máme tu opět problém, tentokrát takový, jaký jsem myslela, že už mít nebudeme. V lednu mu bude 5 let. Když byl malý devastoval všechno kdykoliv, přišlo mi to u štěňátka normální. Do 1 max do 1,5 roku ho to přešlo. Pak jsme se stěhovali. Bydlíme zde 2,5 roku. Za celou dobu ho ani nenapadlo, něco ničit, maximálně párkrát zkusil otevřít dveře, ale to bylo všechno. Teď je to už 14dní. Prostě ze dne na den mám psa vyměněnýho. První den rozervaná sedačka, kytky zpřevracený, rozšrábaná zeď u dveří, překousaný kabely u počítače. Druhý den mi sousedka volá do práce že pes vyje. OK beru si dovolenou. Je tu víkend. Pohoda, veselej, nic mu neschází. Je tu pondělí. Ráno nežere, vidí, že se oblíkám do práce. Opět vyrvál. Beru si opět dovolenou, tentokrát delší. Všechno OK do chvíle kdy se rozhodnu odejít. Devastace pokračuje, dveře, zeď, lino. Sledujeme ho. Nahráváme. Zjištujeme, že v naší nepřítomnosti pochoduje, střídavě se snaží otevřít dveře, škrábe a chce ven. Něco se prostě muselo stát. Nevím co. Něco ho vylekalo? Něco se mu stalo? Skončí to někdy? Mám jít k veterináři? Co mi asi tak řekne. Je totiž naprosto zdravej, venku dovádí, je veselej, normálně žere. Dá mi léky na uklidnění. Nevím jestli je to nejlepší nápad. Jsem fakt na dně. Nemůžu si brát dovolenou donekonečna. Chci zpátky svýho psa!!!

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:39
- Nahlásit

handula
Ježiš, jak je to možný?
Za nějakej ten měsíc se budem stěhovat do Řečkovic a taky mám tak trošku obavy, aby pejsina (14 měsíců) ten přechod do nového dobře zvládla, ale ty píšeš, že už v novém bydlíte 2,5 roku,tak to potom opravdu nechápu...

handula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:54
- Nahlásit

Syska

víš to není všechno, mi se právě teprv budeme do vlastního stěhovat, teď jsme v podnájmu, na který si docela zvykl. Ani momentálně nechci domyslet co bude dělat, až se budeme cca za 2 měsíce stěhovat....

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:00
- Nahlásit

handula
No my jsme taky momentálně v podnájmu a půjdem do vlastního. Pejsa je teď v pohodě, úplně hodňoučký zlatíčko přes den, ale z toho novýho prostředí mám taky trošku obavy...ale vůbec nevím, co ti poradit! A proč to vůbec začal dělat tak najednou...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:33
- Nahlásit

já nevím, ale já si vždycky myslela, že pes je doma tam, kde je jeho páníček a že za čas si prostě přivykne na nové prostředí, protože tam má tu svojí "rodinu", já fakt nevím co s tím

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 11:44
- Nahlásit

Kalliope
No tak v to taky pevně doufám, že to tak bude...ikdyž je fakt, že barák našich taky přijala bez problémů, klidně ji tam můžem nechat o samotě a v pohodě...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 12:56
- Nahlásit

Syska
já tedy tenhle problém nemám, ale je mi líto handuly, protože je to docela nepříjemné

monika
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:03
- Nahlásit

handula
nemáš doma něco nového co ho plaší? Třeba i obrázek na zdi, nebo něco, co vydává nějaký zvuk. Kamarádka dostala k narozeninám obraz - nějaký portrét, který se jakoby pořád díval a její pes z toho málem zcvoknul. Obraz vyhodili a pes se zklidnil. Docela dlouho trvalo než na to přišli.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:17
- Nahlásit

handula
Přemýšlej, co - cokoliv - se doma změnilo. Nezačal někdo odcházet do práce nebo přicházet z práce o něco dřív? Nechodíte spát v jinou dobu? A nepřistěhoval se někdo do sousedního bytu nebo jiného patra? Nebo neočůral nějaký jiný pes nebo třeba kocour něco na chodbě? Co takhle bylinky na uklidnění? Buď čajíček nebo bylinkový kapičky - znám kočičí, jsou i psí (je to něco jako pro nervní lidi - pes po nich má být prostě v poho není to jako léky, neutlumí). Slyšela jsem od veterináře případ, kdy pes nesnesl, že byla doma urna s popelem jeho předchůdce...

venda
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 13:26
- Nahlásit

no, a nepoznal, že chystáte změnu? budeme cca za 2 měsíce stěhovat....???

handula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:02
- Nahlásit

venda
Marmorata

holky přemýšleli jsme horem dolem, krom toho, že jsem ten osudnej den nesla do práce nějaký krabice a v tu chvíli jsem viděla, že se mu něco nezdá, tak z toho jsme usoudili, jestli si náhodou nevzpoměl na stěhování před dvěma lety, bylo to spojeno s nervozitou, jestli si psa vezmu nebo ne, tehdy se hrozně bál, že si ho nevezmu, po přestěhování se uklidnil, až teď...třeba si to nějak blbě spojil, prostě nevím..
možná že ví, že se budeme stěhovat, možná možná možná...
nic jinýho jsme nezměnili, jo ještě granule, ale ty už jsem minulý týden mu vrátila nazpátek ty jeho, na který byl zvyklý, ale nepomohlo to...

Lola1
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2006 14:09
- Nahlásit

handula
Tipla bych si, že tutově ví o stěhování a má obavy, jestli každý den, když odejdete, jste se vlastně už nepřestěhovali.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání