| Autor |
Zpráva |
T1000
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 22:07
- Nahlásit
Ahoj,
můj problém spočívá v tom, že mi můj pes chodí na záhonky a krásně šlape po květinách.
Poraďte mi někdo prosím, jak ho naučit, aby mi nechodil na záhony.
Je to Zlatý retrívr (takže by se to měl naučit), ale jsou mu teprve 4 měsíce, tak nevím, jestli to zvládne.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2006 22:14
- Nahlásit
T1000
Nešlo by ty záhonky zrušit ? Co by člověk neudělal pro psa ?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 00:20
- Nahlásit
T1000
Než si člověk pořídí štěně, tak projde zahradu a odstraní potenciálně nebezpečné rostliny.
Ve 4 měsících můj GR polovinu kytek konzumoval a s druhou polovinou bojoval. (U jeho chovatelů vypadala zahrada po dvouměsíčním řádění deseti malých štěňátek jako step, záhon nezbyl ani jeden).
Ve 4 měsících bych měl asi jiné priority než rozlišování záhonů a nezáhonů.
Později přestane se záhony bojovat sám od sebe a začne je respektovat, uvidíš.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:36
- Nahlásit
kolem záhonků ploteček, asi 30 cm vysoký, ze tří řad drátu.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:44
- Nahlásit
T1000
Asi si budete muset rozmyslet, jestli záhony nebo psa Ale vážně - nejjednodušší by bylo udělat kolem záhonů plotky.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:54
- Nahlásit
Mucholabka
Předběhla jsi mě Ale teda drát bych na ten plotek nedávala, kvůli možnému zranění. Volila bych určitě dřevo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 06:57 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
shiba
Dřevo je moc vidět to už je na každém. Pěkné by mohly být takové ty křižaté dřevěné plotečky z Hornbachu-říkají tomu lovecký plot, ale nižší.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:25
- Nahlásit
T1000
promiň, ale trochu mě rozesmálo, jak píšeš, že ještě nějaké záhonky máš a tvůj malý zlaťák po nich vesele šlape
u nás přežily jen odolné dřeviny. i růže zlikvidovala...
ale neboj, časem zmoudří a záhonky ho nebudou zajímat!
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:34
- Nahlásit
T1000
Naučí se to. Teď na podzim už to s tím ničením nebude moc slavné a na jaře už bude mít dost rozumu a schválně do záhonků nepoleze, když uvidí, že Ti to vadí. Sem tam se nehodě sice nevyhnete (ušlápnutá sazenice), obzvlášť, když ho bude třeba kočka provokovat k honičce, ale to se dá přežít. Mám záhonky na dvoře a když přišlo štěně, v duchu jsem se s nimi rozloučila, ale dopadlo to dobře. Pes má k dispozici svoji hromádku starého písku a tu využívá k hrabání a spokojenost je na všech stranách. Neleze ani do záhonů, ani do skleníku, nijak speciálně jsem ho to neučila, převážně to odkoukal. Doporučuji nechat štěněti kousek místa na to povolené hrabání.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 07:58
- Nahlásit
T1000
existuje taky takový granulovaný prášek nebo to prodávaji i ve spreji a to by mělo být na to aby ti pes neočurával tůje apod. Jde o to že on když k tomu čuchne tak mu to odpudivě voní a jde pryč. My to teď koupili v těch granulích a nasypala jsem si to na záhonek jahod protože mi do nich chodí kadit. No pár dní to možná fungovalo, ale teď mi do jahod vesele kadí dál a i ty tůje opět ochcává, takže tady fakt asi pomůže jen nějaký plůtek. U nás by ale musel být dostatečně vysoký aby ho nepřeskočil.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 10:16
- Nahlásit
T1000
neboooj...my mame zahradu plnou zahonu a kytek... vzhledem k tomu ze mama se toho proste kvuli mymu psovi nevzda...musel se to pes naucit...taky mam goldenku...kdyz ji byly 4mesice prvni co udelala bylo ze se sla vykadit primo na kytku
ale mam i zahradu kde je volny prostor..takze tam muze a jakmile sla do zahonu okrikli sme ji...treba "nesmis" nebo "ale mazej!!" no a pochopila to rychle
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:04
- Nahlásit
Naší fenečce je teď 10 měsíců a přesně už ví, na kterých záhonech může hrabat, necháme jí tam vždy jeden volný a kam nesmí. Naučila se to poměrně rychle, tak se neboj, určitě to zvládne i ten tvůj
|
T1000
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:08
- Nahlásit
Děkuji a snad se to na jaře naučí
|