| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 15:26
- Nahlásit
Ahojky, potřebuju poradit abych neudělala chybu. Moje téměř pětiměsíční fenka, která venku když jsme samy perfektně zvládá přivolání ( vodítko téměř nepoužívám ), doma se tváří že tam nejsem, neslyší, nevidí. Když už uslyší povel " ke mě " tak se na mě pouze podívá a nic. Co v takovém případě ? Jak ji to správně učit ? Je mi jasný že je to ještě štěně, ale jak to správně nacvičovat ?
Díky za rady...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 15:32
- Nahlásit
to mě bude taky zajímat, počkám si na rady, Hekle je 3,5 měsíců, tak to asi taky přijde, zkoušela jsi jí doma utéct? říct "ke mně" a odběhnout třeba do jiné místnosti?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 15:38
- Nahlásit
venda
Zkoušela, jasně, tohle zabere spolehlivě. Ona jenom dělá že mě nevnímá, ale je mi jasný že mě bedlivě střeží. On je problém možná ještě v něčem jiném. Já nemám jenom ji, ale ještě další dvě fenky. A ona nemá nic jinýho na práci než je stále provokovat, kousat a přimět je ke hře ( což ony většinou odmítají ) a já prostě nemám šanci ji přivolat. Ale zatím to beru s rezervou, je to třeštidlo a puberťák.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 15:53
- Nahlásit
jorkaAmálka
jeeee, ale to je fajn, většina lidí to řeší naopak.... tak bych asi byla ráda.... na jídlo přijde, ne ?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 16:30
- Nahlásit
wensday
Ahoj, no máme malý třeštidlo a můj muž nás už vyhazuje z domu. Zlatý moje dvě hodňulinký fenečky o kterých člověk ani neví ! Tenhle malej krokodýl nám teď obrátil vše vzhůru nohama. Ale dobře mě tak - chtělas ho, máš ho mít !! ))
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 16:54
- Nahlásit
Zdravím, ten můj to dělá taky, jsem ráda že to nemáme naopak
on totiž pozná proč ho volám, jestliže je to nějaké protivné čištění zoubků, mazání tlapiček a jiné nesmyslné týrání psa tak to ani omylem loudá se půl hodiny s výrazem "vždyť už jdu" . jestliže ho volám že půjdeme ven nebo na česání - to má rád - tak je tam coby dup. moje prvotní chyba byla že jsem ho doma volala většinou jen na ty týrací praktiky tak raději nechodil - neboli chodil ale na postý zavolání. teď ho volám tak jak venku prostě i když nic nepotřebuju, příjde, dostane pohlazení nebo kokino a zas může jít.tak chodí ale stále pozná to jiné zavolání na ty protivný věci. zkoumala jsem to ale připadá mi že ho volám furt stejně.tak nevím
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 17:57
- Nahlásit
Hahá, ona ke mně taky nechodí před více lidma-když jsme samy, tak jo, to se mě drží a už někdy i sama předsedá. Jenom na cvičáku si ze mně dokáže dělat srandu-doufám v postup času a stálé opakování má pět a půl měsíce.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 19:07
- Nahlásit
Mucholabka
Jasně, jsou to ještě malý blbečci a lze jim kdeco prominout. Ale názorná siuace. Sedí 10 m ode me, já zavolám Kressi ke mě a ona sedí a čumí. Zavolám podruhé a ona stále sedí a kouká na mě. Co v tomto případě ? Myslím i do budoucna. Opakovat povel do zblbnutí ? Mávnout nad tím rukou, však ona někdy přijde ? Chci ji to pomalu učit, ale nerada bych to dělala blbě.
kiwikik
Zdravím kluka z Kamilkové zahrady, Beliska.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 19:28
- Nahlásit
jorkaAmálka
Ona mi to dělala taky-je jasné, že povel už zná. Tak jsem se na sebe snažila upozornit, nalákat, dělat ze sebe vola, coufat, dřepnout si. Když už milostivě vyskočila, tak začala blbnout, ale obskakovat mě. Možná mě někdo odsoudí, že jsem na tuhle možnost přistoupila tak brzo-naše oblíbená a oslavovaná stopovačka mě přivedla "na půl cesty", pak jsem ji pokud možno zase odložila a zkouším to zase bez. Holt se to peseček musí nejdříve naučit v prostředí bez rušivých vlivů, musí si povel dostatečně zafixovat a pak můžeme požadovat větší přesnost a stopro poslušnost
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 19:31
- Nahlásit
zdravím,
ono to také může být tím, že se venku cítí nejistá a tak prostě přijde. Můj pes to občas dělá když je třeba 2m od mne a mám z toho pocit že to je něco jako: co pomě chceš když nic špatného nedělám a jsem vlastně skoro u tebe přesněji zdá se mu to neopodstatněné netvrdím že to je správně.
Pokud jde o ten poslední dotaz tak bych učil přivolání se stopovačkou. Rozhodně bych povel neopakoval ani neignoroval.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:03
- Nahlásit
Benda
Víš, já nikdy psa necvičila, myslím systematicky, tudíž nemám a neumím používat stopovacku. Myslíš stop. vodítko ? Jestli to dobre chápu, tak ji mám nechat na tom vodítku navolno a říct ke mě a když neposlechne, tak ji obrazně řečeno přitáhnout ?? A potom ? Pamlsek a pochvala, nebo nic kdyz neprisla dobrovolne ?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:16
- Nahlásit
jorkaAmálka
ahoj já jsem psa také nikdy cíleně necvičil kromě nedokončeného základního výcviku a přávě přivolání. Tu šnůru chápeš dobře a někde jsi psala že to je štěně. Takže určitě chválit a u štěněte klidně i piškot nebo něco jiného. Je dobré chválit po celý průběh přivolání ne jen až když je u tebe. Jde o to že na povel ke mně musí přijít pokaždé ne jen někdy.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 20:38
- Nahlásit
Benda
Jasně, rozumím. Díky
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 07:26
- Nahlásit
jorkaAmálka
ahoj! my to máme to samý! venku jakž takž poslechne,ale dma,když se k němu i přiblížím,tak utíká jinam, schová se, pak zase vyskoší, a tak....jedinej povel neudělá....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 07:27
- Nahlásit
jorkaAmálka
Podle mě je přitáhnout blbost, lepší je škubnout, dát mu mírně najevo, že tu ještě jsem.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:43
- Nahlásit
přitažením si zajistí mechanické provedení povelu. škubnout může ale nedělal bych to jako trest spíš upozornění pokud se myšlenkově zapomene. Pokud ten povel zvládá tak skubnutí postačí a většinou se pes sám rozejde. Někde je téma přivolání.
Ono to může být tak že venku jí reaguje na hlas ani ne na povel jako povel.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 10:16
- Nahlásit
Benda
Asi máš pravdu, nejspíš reaguje na můj hlas a přiběhne. Proto jsem se ptala jak správně naučit povel, prostě jak to správně trénovat.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 10:22
- Nahlásit
jorkaAmálka
Dnes tady na foru je téma přivolání a někdo tam i odkaz kde je to podrobně popsáno. Přečti si to víckrát a snaž se to pochopit. Hlavně jí nevymějvej mozek tím že budeš přivolávat 100x dokola během pár minut. Je lepší to dělat průběžně. Přečti si ten článek.
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 10:25
- Nahlásit
to téma je "jak naučit psa ke mně"
|