Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pěkná nespravedlnost
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:41
- Nahlásit

teď přesně jsem viděla tuto situaci - pejsek (3 roky) se rozeběhnul pryč od paničky, která šla na opačnou stranu, panička se rozčílí, zavolá ho, nic se nestane, řekne důrazněji "zůstaň", pejsek znehybní, panička k němu přijde, okřikne ho, chytne za krk, lehce přimáčkne k zemi, pak řekne "pojď" a odejdou spolu
tak to mně se stát nemůže, abych na psa křikla "zůstaň" a on v tu chvíli stál jako přibitej dokud nepřijdu, a to neustále jenom chválim, no a ona psa potrestá za splnení povelu a pejsek krásně poslouchá

Brigita
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:52
- Nahlásit

Myslím, že si ta ženská vůbec neuvědomila, jak si protiřečí. I když teda absolutně nechápu, proč ho přimáčkla k zemi. Tohle nechápe člověk a jak se v tom má vyznat pes?

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:52
- Nahlásit

venda
jen jestli ten pes náhodou neposlouchá proto, že se panička bojí....to já mám raději psa s ne třeba stoprocentní poslušností, ale zato máme pěkný vztah ....

Brigita
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:56
- Nahlásit

Evik

Ahoj Eviku, jak se máš? Dlouho jsem tu nebyla, no skoro vlastně rok. Jak se mají Tví pejsánci?

venda
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 14:58
- Nahlásit

no nechápu, ale pejsek paničku miluje, nezdá se mi, že by se jí bál, třeba si říká, že je holt někdy divná, ale stejně jí má rád ona ho nepotrestala nijak brutálně, jen ho zlehka přimáčkla, ale rozhodně to nebyla pochvala za to, že zůstal jak měl nakázáno

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 15:07
- Nahlásit

venda
To sa obcas stava. Obcas by aj pan mal dostat ponaucenie. Napr. ja som sa tiez musela naucit najprv povedat povel, potom sa zacat tocit pri obratkach na mieste . Robila som to podvedome naopak Presne pri takychto situaciach si vravim, ze pes je rozumnejsi ako pan (pes sa naucil kaslat na povel a toci sa automaticky ) Mala si ju len zlahka upozornit, mne sa obcas stavalo nieco podobne a vzdy som si za to nadavala... Hlavne "novomajitelia" robia tieto chyby ;)

kiwikik
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 17:02
- Nahlásit

hmm. můj maňas dělává to že se rozeběhne za třeba háravkou nebo kdoví čím a já už strach že mi vletí pod auto volám na něj řvu - běžet od něj nemá cenu ten mě ani neregistruje. běžím tedy za ním a řvu na něj jak pitomá. najednou si to rozmyslí zastaví se a jde ke mě jakoby se nechumelilo. v tu chvíli bych ho nejraději přetrhla ale musím chválit protože příště by se neotočil. stejně ten pes musí vycítit že to nebylo ok. Paní asi nevěděla že si protiřečí měla jsi ji udělat menší přednášku.

Adriana
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2006 17:21
- Nahlásit

venda
řekla by že normalní situace s kterou se setkavam denne,mě už na tomhle svete nic nepřekvapuje

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 07:28
- Nahlásit

Brigita
Ahojky, dík za optání. Já i pesani jsme v pohodě. Akorát s tím starším jsou pořád nějaké "problémy"...zdravotní...každou chvíli si přivodí nějaký úraz...naposledy to byl vyrvaný dráp z lůžka... Asi je má nějaké křehké či co...nevím...
Jinak všechno ok. A co Ty?

Brigita
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 10:52
- Nahlásit

Evik
Úplně v pohodně. Feňule je prostě můj miláček.Teď jí zrovna končí druhé hárání. Poprvé jsme byli oba vyplašení, pořád jí hlídali .... Tentokrát jsem jí také dost hlídala, ale byla jsem už klidnější, člověk už ví, co má čekat. No, ale i tak se u manželových rodičů kde nic tu nic, objevil nějaký pudl, tak doufám, že z toho nic nebude.Jinak je to pořádný závislášek, myslím, že na tom mám také svůj podíl, ale když nemáme děti, tak se musím muchlat aspoň s ní.V pondělí se jdeme podívat na cvičák, kde dělají agility, tak uvidím, jak se nám tam bude líbit. Když jí to bude dělat radost, tak to zkusíme, pohyb jí i mně rozhodně neuškodí.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 12:49
- Nahlásit

Brigita
no jasně, cvičení je prima, hlavně, aby to pejsinu bavilo. S tím háráním jsi mi připomněla, že mi včera říkala šéfová, že jejich čubís začala taky prvně hárat....Celá rodina jsou z toho hotoví...navlíkli fence kalhotky a sledují jí jak ostříži.....Já z toho měla děsnou srandu, když mi vykládala, jak jí mění vložky a zavedli "menstruační kalendář"....

Brigita
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:16
- Nahlásit

Evik
Tak to je u nás stejné. Než jsem jí pořídila vlastní hárací kalhotky, tak nosila moje svázané nahoře Dělí se se mnou o intimky, které jí přestříhávám na půlku.

Kolie
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 13:14
- Nahlásit

Nespravedlnost.Já bych té babě něco řekla, proč trestá psa, když to dělá správně?

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 22:02
- Nahlásit

Taky jsem viděla jednu takovou. Šla s pudlíkem, ke kterému se seběhli dva malí pejsci ho očichat. On se zarazil, moc se čuchat nechtěl a jak se zastavil a paní šla dál, tak se mu přetáhl obojek přes hlavu. Pes zůstal stát jako bulík. Paní se vrátila, vynadala mu a přetáhla ho vodítkem. To už jsem se neudržela a řekla jsem jí, že ten pes za nic nemůže a proč ho bije. Ještě se obořila. Chudák pejsek pak šel na dýlku vodítka a bál se k ní přiblížit.

Misery
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 01:08
- Nahlásit

Ja teda nevim, imho to ten pes VI ze delal neco, co nemel....alespon nas si byl vzdycky vedom nejakyho pruseru, kdyz se treba vysral na chodbe, tak kdyz jsme to zjistili, ani jsme nemuseli nic rikat a on se tak krcil, ze kdyby mohl zmizet, tak to udela. Teda jako dospelej, jako stene z toho nemel rozum, taky jsme ho netrestali, kdyz jsme neco nasli pozdejc, ale kdyz uz byl starsi, tak vedel...preci svoje hovno pozna zejo...a na zadnyho jinyho psa to svest nemohl, protoze byl nas jedinej
Takze si myslim, ze kdyz ho pani jenom tak jako capnula, ze to bylo takovy "uz to nedelej, poslouchat me musis".

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:36
- Nahlásit

Ja teda nevim, imho to ten pes VI ze delal neco, co nemel....alespon nas si byl vzdycky vedom nejakyho pruseru, kdyz se treba vysral na chodbe, tak kdyz jsme to zjistili, ani jsme nemuseli nic rikat a on se tak krcil,
si myslím že to se probíralo mockrát...pes neví..že něco udělal..jen věděl co příjde od vás,neb to vycítil....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání