| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:04 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
Zdravím všechny, mám takovej problém, kterej v podstatě ani moc problémem není, občas je to ale hodně nepříjemný. Pejsina neštěká moc, neštěká zbytečně, ani na všechno, co se pohne. Jediná situace, kdy mi to její štěkání vadí je, když s ní cvičím něco z tance se psem - obíhání mě, slalom mezi nohama (to hlavně), při tom řve a řve, nemáte s tímhle někdo z lidiček, co "tančíte" zkušenost a radu, jak ji to odnaučit?
Vím, že blafe protože ji to baví, ale občas mám čas něco málo pocvičit až hodně večer a to už to štěkání není zrovna ideální, stejně tak, když přijde návštěva a mamka má potřebu se pochlubit "kolik toho psice umí"...
Lámu si s tím hlavu už dlouho, ale nenapadá mě nic. Když jí řeknu ticho, musím se zastavit a ji taky, takže vlastně přestane ten cvik dělat a zmlkne, ale stačí, abych pokračovala dál a štěká znovu...
Jak píšu v podstatě to problém není, jen mě zajímá, jak to řešíte vy ostatním, protože mám pocit, že jakmile při tom začne vyřvávat, míň se soustředí a nedělá ty cviky tak hezky, jako když bývala potichu...
Dík za odpovědi
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:20
- Nahlásit
Eimy
Já ti teda neporadím,jen s tebou soucítím, neb naše tryskomyš jinak než se štěkotem, a to má docela fistuli, nesedne, nelehne, neběhá.Takže jakýkoliv cvik doprovází halasné štěkání
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:23
- Nahlásit
Venuše
Tak to ona za normálních okolností sedá a lehá bez štěkání (pokud už není rozštěkaná) Je fakt, že cviky "sedni" "lehni" mají u ní spíš zklidňující charakter...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:25
- Nahlásit
Eimy:Měla jsem pejska úplně to samé...řval radostí při aportu a také když skákal agility.Nikdy se mi to nepodařilo odstranit protože v momentě kdy jsem ho okřikla,tak myslel,že ho okřikuju za špatně provedený cvik.Myslím,že je to prostě taková povaha psa.Nejsem si jistá,zda tohle jde odstranit,tak aby to nemělo negativní vliv na celkový projev psa.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:34
- Nahlásit
evina
Já na to štěkání u ní nebyla skoro vůbec zvyklá, pak jsem ji naučila štěkat na povel a začla štěkat víc, než před tím, v situacích, kde nesměla štěkat nikdy se chová stejně, ale v situacích a u věcí, který ji fakt baví, začla být hlasitější... Na jednu stranu jsem rada, že ji to baví, na druhou stranu je to někdy o nervy
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:39
- Nahlásit
Nas pes stekal kdyz nekoho (me nebo psi kamarady) honil, hlavne prave jednoho psiho kamarada, co mel delsi nozky a muj pejsan ho nemohl dohonit, tak na nej stekal, bylo to srandovni, protoze to vypadalo, jako kdyz na nej vola, aby nebezel tak rychle, ze mu nestaci Ale jako jinak taky nestekal, prave jenom kdyz byl v rausi.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:42
- Nahlásit
Agiliťáci a lidi co tančí na vyšší úrovni a mají blafouny stříkají psovi po tlamě citronku když řve.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:52
- Nahlásit
Joker
Ale fůj, to není hezký A co to vložit do tance jako zvukový doprovod?
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:59
- Nahlásit
Ale fůj, to není hezký
A co? Není to nebezpečné, zdravotně závadné a pomáhá to. Lidi, co běhají na vysoké úrovni jn potvrdí, že pokud zvíře štěká, tak se tolik nesoustředí a zbytečně plýtvá dechem
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 23:02
- Nahlásit
Joker
pokud zvíře štěká, tak se tolik nesoustředí a zbytečně plýtvá dechem s tím souhlasím a potvrzuji. Jen mi to připadlo divné. Ale možná až budu na vysoké úrovni, tak budu nosit po kapsách citróny
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 23:21
- Nahlásit
Joker
No, popravdě... za to mi to zase nestojí... Nehledě na to, že bych měla strach, že s enetrefim do tlamy a striknu ji treba do oka...
|