| Autor |
Zpráva |
Kvido
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2006 17:26
- Nahlásit
Naše 18-ti měsíční fenka NO byla velmi bojázlivá a vystrašená, ale hlavně vůbec si neuměla hrát. Dnes, téměř po třech měsících co ji máme, strach ji opustil, ale s hraním to pořád není ono. Když si tak pročítám toto fórum, strašně závidím všem co píší, že jim jejich pejsek nosí klacíky a provokuje k hraní. Naší čubině ho musím házet sama a to mi ho jen někdy milostivě přinese, většinou dělá, že jako nic nevidí. Dnes jsem s ní byla v lese. Jako vždy jsem ji pustila z vodítka, ať se proběhne a hlavně všechno důkladně očichá. Najednou vidím , že běží ke mně a v tlamě něco nese. "Konečně..." zaradovala jsem se. Dokonce si s tím předpisově sedla přede mnou. A teď teprve nastalo dilema. Zařvat fuj nebo pochválit... Ona totiž v tlamě nesla pořádné velké h***o. Přiznám se, že jsem zařvala FUJ. Teď ale přemýšlím, jestli jsem neudělala chybu a neodradila ji tím od aportování, ale představa, že by mně podobné "aportky" nosila častěji... brrr, zvedá se mi žaludek. Co myslíte, jak se v takové situaci zachovat?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2006 18:26
- Nahlásit
Kvido
no, vzhledem k tomu, že mám podobný problém s aportem u naší čubiny, a bylo mi řečeno, že pokud mi takhle přinese nějakou zdechlinu zajíčka a podobně ( mám GR ), tak jí mám pochválit. Ale neumím si představit, že bych se radostí rozplývala nad tím, kdyby mi přiaportovala ho*no...
I když se obávám, že by jí negativní reakce asi odradila, tak taky nevím jak bych to řešila, ale pokud ti to donesla a ještě vzorně předsedla, tak se obávám, že bys jí asi měla pochválit...
Fůj bych použila v připadě, že by to buď v klidu přede mnou nebo honem někde tajně začala "žvejkat" a co nejrychlejc to do sebe soukat, abych jí to náhodou nesebrala
|
Kvido
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2006 19:06
- Nahlásit
ko4kaDíky za radu. Asi jsem se dopustila chyby, ale s tím už nic nenadělám. Jak postupuješ, když ti aport nepřinese nebo vůbec na něj nereaguje.
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 11:18
- Nahlásit
Ona totiž v tlamě nesla pořádné velké h***o. Přiznám se, že jsem zařvala FUJ. Teď ale přemýšlím, jestli jsem neudělala chybu a neodradila ji tím od aportování
Kvido
No jasně, že si udělala dobře !!! Copak chceš aby ti fena nosila hovna? To snad nemyslíš vážně? Naštěstí tvoje okamžitá reakce vedla z podvědomí a byla správná.Zkus tolik nepřemýšlet
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:02
- Nahlásit
Kvido
Asi bych spíš byla neutrální a nevyjadřovala se na psa, kdyby mi tohle donesl, při těch problémech s aportem.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 13:41
- Nahlásit
no jo ale když zase způsobně předsedla! vždyť ten pes neví že donesl něco co se nám nelíbí! mu se to líbí až moc a chtěl to paničce ukázat a udělat jí radost! asi bych se taky neudržela myslím že to byla chyba a fenku jsi trošku zklamala - že nemáš zájem o její hovénko! ale tragicky bych to neviděla příště až něco donese a takhle způsobně předsedne tak ji chval.
|
Kvido
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 15:02
- Nahlásit
Opravdu jsem ji asi zklamala, poněvadž tak radostně utíkat s aportem jsem ji ještě neviděla. Musím jen doufat,že to nebude mít vážnější následky. Stejně mi ale nejde do hlavy toto: /omlouvám se za nechutnosti o kterých hodlám psát/ Ten její nález nebyla žádná zaschlá zatvrdlina, ale pěkně čerstvé, tuhé hovnisko v podobě asi 15-ti cm klacíku o průměru 3-4 cm. Musela ten"poklad" nést skutečně velice něžně, že ho nepřekousla a nerozdrobila. Teď budu na procházkách lesem hlavně dávat pozor na to, aby zase něco nepřinesla. A řeknu vám, že je toho v lese požehnaně, zvláštˇnyní po houbové sezóně. Na pejskaře všichni nadávají, když šlápnou do psího extrementu. A to většina pejskařů nosí s sebou sáčky a "poklady" svých miláčků sbírá. Ovšem člověk, jako pán tvorstva, může své "vizitky" nechávat, kde se mu zlíbí. Co myslíte, neměli by i lidé nosit s sebou do lesa sáčky a taky po sobě uklízet?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2006 16:03
- Nahlásit
Kvido
no já bych v tom zklamání neviděla..prostě pesa nemá co brát ho*** do huby ne??bo chceš aby ti je nosla furt????
taky nemám aportovacího psa a je to fuk prostě jsme si našli to co se jí líbí a házíme tohle..u nás je to malej pešek..potaháme se hodíma a pak znova..ale s ho*** bych jí asi přerazila
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 11:12 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Kvido
tak s tímhle tvým názorem se já naprosto ztotožňuji. Totiž šla jsem se psem ven, když byl "malý", bylo mu asi něco kolem7 měsíců. Vykajdil se v parku a já si šla pro sáček, že to po něm jako slušný člověk seberu, najednou zmizel v křoví a vrátil se s hubou celou hnědou. No co myslíte, že asi sežral, pořádný ho**o a byl od toho upatlanej skoro všude a to se mi ještě otřel o svetr, ten svetr, mimochodem můj nejoblíbenější jsem musela vyhodit, protože to hovno jsem tam prostě cejtila i po vyprání, asi sugesce nebo co, bobajznu po svým psovi jsem nesebrala, protože to bylo to poslední na co jsem myslela, a celou cestu domů (to jsem musela jet autobusem !!! - dovedete si představit ty pohledy spolucestujících) jsem v duchu nadávala jak špaček, já po svým psovi sbírám a pak tohle. Nechápu to, panebože byl to výtvor od dospělého člověka, ten už má snad svěrače dost vyvinutý, aby to mohl vydržet domů nebo na nejbližší veřejné záchodky. Protože když si vzpomenu na ten smrad, tak se mi ještě tedď dělá zle a aby toho nebylo dost, tak mi to samé pes udělal o týden později, pro změnu zase v lese, kde už to nemohl nějaký houbař vydržet .....
|
Kvido
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 16:22
- Nahlásit
Kalliope
Tak to ti nezávidím. A když si pomyslíš, že člověk, který tam ten
"voňavý dáreček" zanechal, někde, třeba prostřednictvím televize vykřikuje proti pejskařům, tak je z toho jednomu opravdu na blití.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 19:46
- Nahlásit
Kvido
Jak postupuješ, když ti aport nepřinese nebo vůbec na něj nereaguje.
Víš jak? Už radši nijak, bo bych jí musela zabít Ne, snažím se, aby mi to donesla a kdykoliv donese, tak děsně chválím....Jak vidím, že ztrácí zájem, tak aport končí protože pak je otázka minutky a nepodá. Je to moje chyba když nepoznám, že už jí to nebaví a pak nemá cenu, abych se rozčilovala...Takový nějaký řešení problémů s aportem vzdávám, protože by mě to stálo asi nervy a už se kvůli tomu nerozčiluju. Potřebuju, aby mi aportovala a ne jí aport nějak zmrvit, tak podle dalších rad - nechávám psa vyzrát a fakt se snažím sledovat její chování a náladu
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 19:50
- Nahlásit
Kalliope
něco podobnýho se mi taky stalo. Byli jsme cvičit stopu a já pokud se mi někde vyvenčí na veřejném prostranství, tak jdu a uklidím a vím, že ona psí bobky nežere, ale to co mi zežejvakala v trávě, když čekala až půjdem stopovat, tak jsem myslela, že se z toho pobl.... Byla od toho zaprasená celá a kámošky štěně taky. Hlavně, že jim chutnalo čuňátkům Takže jsme milá štěňátka vzali a šupli je do nedaleké studánky a to hlavou napřed, jelikoš s takovýma smraďochama se nedalo ani dojít domů...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 19:53
- Nahlásit
Nejlepší na tom je, že každý si takhle pokřikuje a po svých psech to ani neuklidí. My máme před barákem oboru, kam chodí venčit snad všichni místní pejskaři z okolních ulic a nevím o nikom,kdo by tam po svým psovi uklízel....Jednou jsem šla po psovi uklidit a vedle jeho hromádky byla další a o kus dál další a když hrozilo, že kvůli snaze to po něm uklidit bych si do dalších několika šlápla, tak na to jsem fakt neměla nervy a neuklízím. Jediné co jsem ochotná pro ostatní udělat je to, že pokud to skončí na cestě, tak to skopnu do stráně, aby se aspoň po těch cestách dalo chodit a ani tohle tam taky skoro nikdo nedělá Hlavně, že platíme takové nehorázné poplatky městu za psi. Nechápu za co...
|
Kvido
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:02
- Nahlásit
ko4ka
Myslím, že tvůj přístup k aportování bude nejrozumnější. Stejně na žádné zkoušky si s ní netroufáme a uchovňovat ji taky nehodláme. Cvičíme pouze základní poslušnost a jinak ať dělá jen to, co ji baví.
Za co platíme poplatky? To by mě taky zajímalo. Zvlášť u nás na vesnici. Pejsa udělá svou potřebu na dvorku /někdy mám pocit, že mým životním údělem je neustálé uklízení psích hovínek/ a veřejná prostranství neznečišťuje. Když se naše čubina před několika týdny hárala, byli jsme zoufalí z nájezdů volně pobíhajících psů, kteří nám očurávali branku a hrabali jámy kolem plotu ve snaze dostat se dovnitř. Manžel se naštval a zavolal na obecní úřad, jestli by nemohli obecním rozhlasem a na kabelovce upozornit občany, že by své psy neměli nechat volně pobíhat venku. Starosta mu odpověděl, že k tomu není oprávněný a aby si to manžel nějak zařídil sám.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 22:15
- Nahlásit
Kvido
to já bych s ní něco ráda složila uchovnila ji, ale lovecké zkoušky teda ne, na to si netroufám a ani mě to stejně nijak zvlášť nezajímá, takže ovvr bude stačit, ale tak ZOP a časem ZZO by nám stačilo + vidím, že jí začala bavit stopa, tak třeba nějaký stopařský zkoušky...
Dokážu pochopit, když město si vybírá poplatky a zaměstnává nezaměstnané na úklid ulic po psech. Například naše město má za těžký peníze stroj na uklízení psích hovínek a stroj stojí někde rozbitý a nepoužívá se, ale hlavně, že si písknou 7 stovek ročně za to, že si máš svýho psa ve svý domácnosti a že si platíš veta, krmení a další věci týkající se tvýho vlastního psa. Co s těma penězma dělaj když se za to neplatí úklid města po psech a stejně tam běháš s pytlíkama a sbíráš? A když ne, tak ti aktivní policajti napařej tisícovku nebo dvě pokutu...
Nemá cenu řešit...
No vidíš, to buď ještě ráda, že ti pan starosta nevynadal, že sis dovolila pořídit místo psa fenu. Ještě, že toho starostu máte...co by jste si bez něj počali...
|