| Autor |
Zpráva |
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:06 - Změnil/a: LUCKA
- Nahlásit
Dnes jsem se dozvěděla, že probíhalo nějaký zasedání FCI a na 99,9% bylo odsouhlaseno, že od 1.1.2006 budou ukončeny obrany. Je zákaz kousání a provádění obran pod obrovskou pokutou (i na vlastním pozemku). Víte o tom někdo něco víc? Co si o tom myslíte? Asi se přestěhuju do Ruska. Rusko není pod FCI...je to hrůza! Jsem strašně naštvaná!!!!
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:16
- Nahlásit
Tak to nevím, ale teď jsem se to dozvěděla, že je to zakázaný! jednalo se o tom už dlouho a jen se čekalo na to, až se to odsouhlasí! a je to tady! nejdřív hlasovalo 2 proti a 8 pro to, aby obrana zůstala, pak bylo 3 proti 7, 4 proti 6 a teď už ti, co jsou proti přehlasovali ty normální lidi, co byli pro...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:20
- Nahlásit
LUCKA
A kde ses to dozvěděla?
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:22
- Nahlásit
Psala mi to kámoška, jí to říkala jedna ženská, co dělá záchranařinu a jí to říkala osoba, co je v čele ČKS. nebudu jmenovat! pokusím se zjistit víc!
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:25
- Nahlásit
no jo, uvidíme...já pořád doufám,že to jsou jenom kecy a není to pravda! jdu jí zavolat a zjistit něco víc!
|
Tasy1
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:31
- Nahlásit
LUCKA
Už to tady jednou bylo.....a plánují se Mistrovství republik i světa...tak zatím klííííííííd
|
LUCKA
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:34
- Nahlásit
já vím, že se všecno plánuje, všechny mistráky a tak dál...ty jsi asi veliký optimista že? to se o mě říká taky,ale v tomto případě mám trošku sklony k pesimismu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:38
- Nahlásit
já si taky myslím, že je to zase zpráva "jedna paní povídala" - prostě "kachna"--------Tak za prvé : můj pozemek je můj pozemek a můžu si tam se psem cvičit co chci. A za druhé pokud by něco takového byla pravda, vybouchly by zkušební řády, zkoušky jako takové atp.....lidi klid, nejitřete si zbytečně nervíčky..... Jo a taky velice pochybuju, že by to odsouhlasili těmi 99,9% - sportovní kynologická obec by toto v žádném případě nedopustila.....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:43
- Nahlásit
na oficiálních stránkách FCI nic není
|
Tasy1
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 17:45
- Nahlásit
LUCKA
Vím,že se o tom na začátku roku jednalo, a že se nesmí obrana(útok na člověka)propagovat na veřejnosti....takže žádné ukázky výcviku s obranou pro veřejnost a tak.Ale jak to bude dál...zatím nevím.nedovolím si tvrdit ani to a ani ono...
Nejsem zas tak úplně v klidu....ale zatím to neřeším.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 18 Dub 2005 18:44
- Nahlásit
LUCKA
Zatím bych vůbec nepanikařil Pokud by to náhodou byla pravda, jakože asi není, přejdeme do TARTu. Ten má ZŘ schválený ÚKOZ a obrany v něm určitě nezruší jen proto, že se v Bruselu někdo špatně vyspal. A vůbec si nedovedu představit, co by takový zákaz obran vyvolal např. v Německu
Už to vidím v růžových barvách, kvůli chovnosti složíme ZZO1 a pak hurá na TART
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 18:50
- Nahlásit
Víťa
vidím to jaké rozumnou reakci,protože FCI nemůže jít nad zákony té které země,může jen ukončit obrany ve svých zkušebních řádech...ale pokuty???Někdo smíchal víc věcí dohromady-to by zase vypadalo na to,že tady v ČR nebude odsouhlasený ten doplněk článku 4 zákona na ochranu zvířat...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 18:51
- Nahlásit
Takže jediná pomoc je šuškanda z paralmentu...jak se tam věci mají,co se chystá a nechystá...odhlaSOVAT
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 19:05
- Nahlásit
Nakonec v Itálii jsou už rok oficiálně zrušené obrany,a cvičí se dál, jen se cvičáky zařadily pod policii, a Italové dál jezdí na MS.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 19:08
- Nahlásit
Ebony
to bude u nás časem něco podobnýho...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 19:15
- Nahlásit
na vebu ČKS je v záznamu z minulého zasedání předsaednictva jen toto:
Komise pro pracovní kynologii - Holandsko 5.-6.3.2005
Zúčastní se pan Ritter za obvyklých podmínek.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2005 20:00
- Nahlásit
teda musím říct, že začátek byl pro mě docela dost zdrcující, teď už se trošku uklidňuju
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 00:59
- Nahlásit
není to náhodou ten zákaz výcviu psa proti člověku?
O rozvíjení kořistnického pudu se tam nic nekecá a rukáv je kořist, ne?
|
vrana
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 08:35
- Nahlásit
Lucka
to je najvacsia hlupost aku som za posledne roky pocula. Keby zmenili obrany malo by to na vsetko strasny dopad-nehovoriac o IPO, SchH-VPG, ktore by sa museli uuplne pretransformovat.co bonitácie?my ovciackari mame tam kusacky a tak isto povinne vsestranne skusky! -tym by sa razantne zmenila frekvencia pracovneho upotrebenia sluzobnych plemien.to by sa potom zmenil chov na policajny a nepolicajny a sami viete, ze chov Policia,nie je ziadna vyhra.atd atd. To NEPRICHADZA do uvahy uz len koli NO.Spochybnujem doverihodnost tvojich zdrojov informacii.
Mozno to len si niekto zle vysvetlil, informaciu,ktora mohlabyt v pociatocnom stadiu uplne ina.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 15:43
- Nahlásit
já si taky myslím, že FCI z velké časti stojí na sportovní kynologii, a byla by to pro ni velká újma a ztráta obrovského množství aktivit a členů, takže snad je to jen nějaká kachna
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 17:42
- Nahlásit
Ebony
tak jsem se snažila prohrabat těma zákonama a vyhláškama a vyplynulo mi z toho,že se vlastně jedná o jednu větu zák.č.77/5-2004sb.-§4-písmeno b ,kde se dá vyložit i zákaz cvičení obran.Ale určitě to tak není myšleno.Hlavně se to podle mě udělalo proti psím zápasům ale u nás si to může každý vysvětlit jinak.Co jsem četla od p.předsedy(J.Šmolík) tak bude ČKS usilovat o to aby ta věta byla srozumitelnější a nedala se vykládat jinak.A o tom by se mělo rozhodnout do konce roku 2005.Snad jsem to pochopila správně.Kynologie bez obran je blbost a bez ní by to asi ani nemohlo ani být.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 21:45
- Nahlásit
je to tak jak píšeš, podle posledních zpráv co mám by se tento zákon měl doplnit větou v tom smyslu, že se to netýká řádů schválených FCI
|
vrana
|
# Zasláno: 23 Dub 2005 09:25
- Nahlásit
super kačica z 1/4 ,bude párty?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 12:03
- Nahlásit
INFORMACE ČLENSKÉ ZÁKLADNĚ O SOUČASNÉ SITUACI OKOLO
PROVÁDĚNÍ DISCIPLINY OBRANA..
Jelikož se mezi kynology množí chaotické zprávy o tom, že „obrana“ je u nás zakázána a jejich
rozšiřovatelé je vydávají jako „zaručené“, považuje předsednictvo ČKS za povinnost, informovat
alespoň krátce členskou základnu o faktech v této záležitosti :
- 1.3.2004 vešel v platnost Zákon č.77/2004 Sb., kterým se mění Zákon č.246/92 Sb., novelizovaný
Zákonem č.162/93 Sb.
- pro kynologii obecně, ať již sportovní, nebo služební v ozbrojených složkách je kontroverzní §4
zmíněného zákona, v němž se mimo jiné za týrání zvířat považuje : cituji
„b) podrobit zvíře výcviku nebo veřejnému vystoupení anebo obdobnému účelu, je-li toto pro zvíře spojeno s bolestí, utrpením, zraněním, nebo jiným poškozením, jakož i vychovávat, cvičit nebo účelově používat zvíře k agresivnímu chování vůči člověku nebo jiným zvířatům.“
- Současně Ministerstvo zemědělství vydalo Vyhlášku 192/2004 ze dne 13.4.2004 o ochraně zvířat
při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu. Na základě této Vyhlášky zpracovala Českomoravská
kynologická unie „Řád pro pořádání kynologických akcí“, schválený ÚKOZ 24.8.2004 a platný
dnem schválení. Potud prozatím nezvratná fakta.
- Následně však byla z pochopitelných důvodů započata složitá a vleklá jednání na nejvyšších úrovních za účasti všech zainteresovaných složek, vedoucí k pozměňovacímu návrhu nešťastně formulovaného §4.
Tato jednání nebyla dosud ukončena, jedná se dosud o formulaci dodatku §4, který by
obsahoval znění, na koho se ustanovení odstavce 1, písmene b) §4 nevztahuje.
Jelikož zmiňovaná jednání nejsou ukončena, bylo by předčasné a nezodpovědné uvádět znění
navrhovaného dodatku. Teprve konečné znění bude předmětem jednání Poslanecké sněmovny
o změně zmiňovaného §4 předmětného zákona.
- Není tedy pravdou, že „někdo“ již má provádění obrany zařízeno a jiný ne!!!
- Zároveň je nutné zdůraznit, že stávající zkušební řády, v našem případě pro sportovní kynologii jsou platné minimálně do konce roku 2005 a tudíž „obranu“ provádět můžeme.
Po uplynutí této doby, pevně věřím, bude již v naší záležitosti zcela jasno. Zejména v poslední době dochází v jednáních k dosti příznivému zvratu v náš prospěch.
Rád bych vyjádřil přesvědčení, že veškerá jednání povedou ke zdárnému konci a že sportovní kynologie
u nás nebude ochuzena o nejzajímavější a nejatraktivnější disciplinu.
Výpis z informací ČKS pro ZKO v INFO 3/2004
Jaroslav Šmolík, předseda ČKS
toto je doslovná kopie oficiálnmího prohlášení.
Co udělá parlament,ví bůh.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 12:19
- Nahlásit
Sali
ptala jsem se na to J.D. a má názor,že poslanci mají jiné starosti tak nevím co parlament!Ty to asi moc nebolí,že uplácali pitominu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:33
- Nahlásit
stremka
no,do konce roku se to bude muste rozhodnout,protože uběhnenta dvouletá lhůta....
Další je,co udělá FCI v rámci tlaku zákonů některých členských zemí...podle mne nic,protože zákony členských zemí jsou nad reglementy FCI,maximálně může oddělit obranu od všestranných zkoušek,aby to nedělalo některým členským zemím problém...
nebo může nastat ta hrůzná varianta,že z mezinárodního zkušebáku vypadle oddíl C a nechá se to na NZŘ členských zemí,zda si udělají své zkoušky opravdu všestranné,pokud budou moci...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:34
- Nahlásit
necháme se prostě překvapit.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2005 15:39
- Nahlásit
Sali
asi tak,ale naše legislativa je na dvě věci.......a ekonomika řízení jakbysmet.
|
naits
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 15:54
- Nahlásit
Ono to snad nbude tak horké, na www.psp.cz (stránky poslanecké sněmovny) je znění novely zákona, kde se uvádí výjimka ze zákazu výcviku pro výcvik v kynologických organizacích a podle schválených zkušebních řádů. je to ve druhém čtení, tak to snad projde. Kdo chcete, mrkněte na to.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2005 16:26
- Nahlásit
pro ty, kterým se to nechce hledat
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=4&CT=212&CT1=0
ještě jsem to ale nepřelouskala
|