linda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 18:56 - Změnil/a: linda
- Nahlásit
Moc potřebuji poradit – mám 2 psy 2,5 letého křížence čivavy a 2 letého brabantíka. Spolu vychází velmi dobře, ale poslední měsíce je stává čivava agresivním na ostatní psy. Týká se to hlavně menších psů – tak do velikosti kokra, na větší si netroufne, je sice naježenej, ale drží se zpátky. Na menší vrčí už z dálky, je naježenej a párkrát už i vyjel. Myslím, že to souvisí s tím, že brabantík vychází s ostatními pejsky velmi dobře a čivava žárlí. Když si nějaký pes všímá bráboše až moc, že se bojí, tak čivava jde po něm a brání ho, což je myslím v pořádku. Ale i když se jiný pes a bráboš v klidu očuchávaj nebo hrajou, dělá čivava jak prdlej. Cpe se mezi ně a jde po cizákovi. V domě máme pinče, kterýho ten náš úplně nesnáší. Pinč mu nikdy nic neudělal, spíš se bojí (i brabantíka), ale čivava vrčí, jen ho slyší proběhnout kolem dveří. Dneska to došlo tak daleko, že ho náš napadl. Chvíli se rvali, než jsem stačila toho našeho odtrhnout. Stává se to u i tchýně, má 3 letého jezevčíka a každou návštěvu, tak minimálně hodinu se od něj čivava nehne, neustále vrčí, přilepí se mu na bok, naskakuje na něj a cpe se mezi nej a brabantíka. Pákrát jsem ho nechala, až ho to přejde, ale vrčí a štěká u toho, takže ho okřikuju a když se servou (resp. náš vyjede a jezevec se brání), tak po našem skočím, přimáčknu na zem a řvu. Fakt nevím, jak mám reagovat... Kdysi to bylo v pohodě, vždycky s ostatníma pejskama vycházel dobře, očuchali se a fertig. Teď trnu, jestli mu pes padne do oka a obejde se to „jen“ vrčením, nebo po něm vyjede. Přitom je to takovej malej 3kilovej chcípáček....Vrčí na dominantní psy (jezevčík), na submisivní, občas i na fenu a vrčí i na starýho slepýho pudla, kterej je rád, že jde...Prostě skoro na všechny. Prosím poraďte, co se mu honí hlavou a jak na něj.
|
linda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 19:11 - Změnil/a: linda
- Nahlásit
Já mu to nechci tolerovat, ale už nevím, jak zakročit. Většinou ho chytnu za kůži na krku a říkám nesmíš, ale kolikrát začne vrčet ještě víc..To samý, když ho radši chytnu do náruče a držim..Druhý se pejsků nebojí, spíš jsem to myslela, když potkáme štěně ňákýho obr plemene, jak jsou takový rozlítaný a chtěj si hrát, tak se brabantík radši přikrčí ). Tak to ho drsoň brání.. ale to je miminum případů a to bych to "bránění" ještě pochopila.
|
linda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 19:25
- Nahlásit
Přitlačení k zemi už jsem zkoušela, i jsem vrčela . To docela platilo, byl z toho celkem vyplesklej, ale tohle venku dělat nemůžu - hlavně bych se uvrčela, poněvadž za procházku potkáme tak 20 psů ). Do náruče ho beru, když už není zbytí a odcházíme.. do diskuze už jsem se koukala, ale jsou tam krapet jiné případy, nevím, jestli je to u nás jenom v tom žárlení....Ale díky moc, jdu hledat dál.
|