| Autor |
Zpráva |
Stafinka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2006 22:25
- Nahlásit
Ahoj vsem!!
Mam 4leteho stafa a trimesicni mimino.
Chtela bych se poradit, jak vychovat psa tak aby zil v pohode s ditetem.
Nas pes porad na mimino knuci, chce ho oblizovat a stouchat do neho cumakem.
Necham mu nasi malou obliznout, ale jenom nozicky.
Kdyz malou krmim, tak se snazi na sebe upoutat pozornost, nosi mi treba balonek.
Myslim si, ze psa nezanedbavam, ale obcas ho okriknu, kdyz vidim, ze k ni jde a chce ji vrazit cumak primo do obliceje.
Chtela bych se s vami podelit o zkusenosti, jak se pes ma chovat a jak nema a naopak jak se mam k nemu chovat ja, aby nezanevrel na mimco.
Musim dodat, ze je to nas milacek a mazel )
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:56
- Nahlásit
nojo, pejsa asi trošičku "žárlí"...nebyl asi doposud zvyklý dělit se o přízeň páníčků s nikým jiným.... Chce to mít zvládnutnou poslušnost. Špatné chování směřovat ke správnému povely. Co se týče trestů, tak s nimi opatrně v tom smyslu, aby se pes necítil "ublížený". Prostě dát psovi poslušnost úkolem a správné chování chválit.
Já tedy zatím děcko nemám a možná je to "blbé", když to srovnám se svými dvěma psy....no ale aspoň příklad. U nás je to tak, že já jsem panička mladšího psa, můj přítel staršího. Mlaďoch "žárlí" na staršího, když si chci třeba staršího podrbat, učesat apod. Taky mi právě nosí balonky, cpe se mezi mě a staršího, šťouchá do něj.....Takže toto řeším tak, že mlaďochovi dám např. "lehni - zůstaň" (či jakýkoli jiný povel), musí poslechnout. Mezitímm si s druhým psem udělám, co potřebuji, pak se vrátím k mladému a strááášně ho pochválím, jak byl hodný. Od té doby, co to praktikuji tímto způsobem, mlaďoch ví, že je pro něho výhodné se nemíchat mezi mě a druhého psa, protože "by zase musel něco plnit", a tak si jde místo toho třeba oběhnout zahradu, či si najde klacík, flákne sebou na trávu a "na protest" si ho tam žužlá přede mnou.
A ještě něco. Psi mívají tendenci vnímat malé děti (tak do těch cca 10, 12 let) jako "podřízené" členy smečky. Toto se nesmí dovolit. Psu musí být od samého počátku vysvětleno, že on je tím posledním ve smečce a že i to nejmenší mimino je v hierarchii výš než on.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:59
- Nahlásit
Stafinka
Mi když se narodila malá, tak jsem měla doma kokřici, která měla v té době 9 let. Byla pošuk, domácí rozmazlenec. Milovala ale mimina a děti vůbec a tak dělala to co tobě pejsa. Taky jsem při krmení házela aportky a mluvila přitom na malou a taky na psa. Pak jsem se snažila postupem času zapojovat do her se psem i malou a bylo to bezva. Aneta pak nosila aportky Elišce přímo a byla to ohromná sranda pro obě. Dělali jsme pejsině s malou masáže, učily se kde má oči a nos a pusu a uši a kupodivu i pro pejsu to byla ohromná zábava. Vymýšleli jsme různé hry s pamlskama, jako je lov medvěda a pod. Je toho fak spoustu co se dá dělat s miminem a psem aby se ani jeden necítil odstrčený. Chce to víc trpělivosti, ale on ten výsledek pak stojí za to. Byly pak nerozlučné partačky a když letos v létě Anetka umřela bylo to pro všechny těžké. Mám ještě dvě něm. dogy a ty nám to ulehčily.
|
Stafinka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:10
- Nahlásit
--ja se taky snazim kdyz drzim mrnouse, tak pritom hladit psa atd.
Co myslite ,kazdej den polozime psa na zada a davame na nej nasi malou,,hrozne ho za to chvalime,,a on se tvari spokojene i vrti ocaskem.
To by mel byt dobry postup, ne ???
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:35
- Nahlásit
stafi, určitě,hlavně psovi nezakazovat kontakt...jen ho krotit,aby nebyl hrr...pokud máš stafa jako já, tak já řvu )) pořád jen pomalůůůůůů )))ale myslím,že cíleně neublíží,děti miluje a doma žádný nemáme už malé, a přesto je k nim opatrný....spíš trochu hrombidlo.....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:55
- Nahlásit
Stafinka
Taky si myslím, že pokud se nebude pes cítit nijak odstrčený a zanedbávaný, nebude problém pes x dítě. Já mám křížence pita, ale děti miluje, aniž ho k tomu kdokoliv vedl (děti zatím nemám). Dokonce jsme jeli s kamarády a jejich dětmi na hory a Gary se nechal tahat za ocas, nejstarší raubířka na něm jezdila apod. Samozřejmě jsme to pak dětem zatrhli, ale teď zpětně si uvědomuju, jak skvělýho mám pesana.
monika
Můžeš tady popsat některé vaše hry? Sice zatím ještě dítě neplánuju, ale tvůj příspěvek mě zaujal a určitě to v budoucnu využiju
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:18
- Nahlásit
Mel
Ono se to těžko popisuje, ale je to fakt sranda a pes i prcek se u toho dost vyřádí.
Lov na medvěda: Pokládáš pamlsky (stačí malé kousíčky) na zem, mezitím někdo drží pejsu a uděláš jakoby cestičku k miminu. Poslední pamlsek má někde prcek na sobě. Pes hledá a jde k miminu. Pak už jen koriguješ to, jak má pes vzít prckovi pamlsek.
Masáže: Pejsa leží nebo sedí a mrně se mu hrabe v kožichu. Je třeba povzbuzovat pejsu jak je šikovný ale i prcka hlídat aby třeba pejsu neštípl. Pak psa samozřejmě odměnit.
Norkování: Prcek na zemi , pod něj dáš hračku, kterou má pes rád a on musí tu hračku vytáhnout zpod prcka. Taky to musíš hlídat, ale na tom se třeba naučil pes opatrnosti a naše malá se naučila převracet.
Je toho spousta a čím je prcek starší tak se dají vymýšlet lepší hry a pak i venku. My jsme se fakt vyblbli a pes na malou nikdy nežárlil. Vždycky byl součást domácnosti a parták.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:08
- Nahlásit
monika
tohle je super..to určitě vyzkouším
Stafinka
hele já mimčo malý zatím nemám ještě chvilku..ale určitě bych jen korigovala kontakt už našemu starýmu psovi sem nechala obě děti olízat hnedka po přinesení domů..a musím říct že teda celý děti ne jen nožičky a pohoda..tohle plánuju i tedka...naší stafordce bude při narození mimča necelej rok a to bude teprv hukot ale u majitělů její mámy sem viděla jak jim to bezva fungá čuba malou olizovala...a když jí nechali olízat celou tak zas šla
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:37
- Nahlásit
sarax
hele, to jsem ani nevěděla, že budeš mít další ratolest... Co to bude, víš?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:40
- Nahlásit
No naše Aneta byl fakt supr. Vždycky mě brali všichni čerti když někdo zazvonil a ona začala ječet jak šílená a nešlo ji zklidnit. Když se měla narodit malá, měla jsem z toho strach, ale pak se naučila, že když jsme ji řekli "ticho,mimi spí", tak byla fakt potichu a ležela pod postýlkou a ani se nehla. Když se vzbudila a začala knourat, tak Anča přiběhla a lákala mě do ložnice. Venku ležela u kočárku a hlídala. On si ten pejsa musí najít cestičku k miminu a my bychom je neměli omezovat, ale jen hlídat. Já kdysi trnula, když malá buzerovala dogu a pak jsem kulila oči jak ji doga poslouchá. Rostly spolu a já jen dohlížela aby si navzájem neubližovaly. Když na malou začnu ječet anebo nedej bože na ni chci uplatnit nějaký ten výchovný tak se mi pes postaví do cesty.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:23
- Nahlásit
Evik
jj vím ale tady to zvěřejním později
aspon někdo musí bejt překvapenej ne??
monika
přesně tohle je myslím dobrej přístup
oprostě když psa moc okřikuješ jeho žárlení se stupnuje..musí bejt z něj chůva a je to OK
a ještě se prej doporučuje,když se porodí,aby tatínek či někdo jinej donesl dom plenu očuchat ještě než se donese mimino,prej to funguje
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:30
- Nahlásit
sarax
tak jo, těším se na to překvápko My s přítelem plánujeme mimčo taky, takže tyhle rady se mi tu taky hodí...Já mám do budoucna taky v plánu udělat s pesanů chůvičky....Akouše tomu vůbec nebudu muset učit, protože ten všechny děti miluje bez rozdílu. K dcerce kamarádky, kterou zná od 3 měsíců se chová skvěle, nechá si od ní všechno líbít, dokonce sežere i kytičky, které mu malá Nelka nabídne Griffču budeme muset "chůvování" učit, ale když to uděláme tak, jak se tu radí, s čímž souhlasím - že si má pejsek mimčo očuchat (btw, ta plínka ještě před příchodem mimča) je dobrý nápad a že se od něho nesmí odhánět....Griffča je vůči své smečce obrovský mazel, takže i když v různých věcech je trošičku morous a cizí děti tedy opravdu nemusí, ale když mu bude "jeho vlastní" mimi pak správně představeno, jsem přesvědčená, že si jej vezme za své.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:43
- Nahlásit
monika
to je perfektní, určitě si to zapamatuju a použiju, až bude ta správná doba
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:10
- Nahlásit
sarax
Tak neříkej,co to je.Jen,jaký bude mít jméno
monika
Tvůj přístup je super.Stejně jako Mel děti zatím nemám.Ale až budou,tak si od tebe vezmu ponaučení
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:14
- Nahlásit
abby
mno jméno máme
a jakou dalo práci a každej kouká blbě
mno je mi to fuk
a fakt si myslím,že tenhle přístup jedinej funguje...mamina Trinči ležela na pohovce,hlavu paničce na klíne a ta při tom kojila..fakt bomba pohled
a myslím si že psí slina v tomhle světě pro to mrně nebude to nejhorší takže se s toho nehroutím,když si vzpomenu co za blevajzy dávaly děti do pusy
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:24
- Nahlásit
sarax
Mě sliny taky nevadí.Sem v práci použila normální misku,když za mnou byla Abby na návštěvě a kolega mi řekl,že ji mám vyhodit.Ani pořádné umytí ho nepřesvědčilo.Když jsem mu řekla,že si od psa nechávám dávat pusinky,tak si chtěl odsednout
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:35
- Nahlásit
abby
jeeee..kde to děláš?
mno to taky nechápu...prostě když se psovi podaří mě i olízne..jen ne do pusy..to nemusím ale kůže se umeje..a jak říkala babička..prdel a čelo jedno je tělo
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:38
- Nahlásit
sarax
jen ne do pusy Já si francouzáky se psem nedávám
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:48 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
abby
mno a všechno ostatní je podle mě přijatelný..je fakt že když mi to čelo olízne kamarádky boxík tak jen zírám..beru galoše,ale pohoda
|
abby
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:52
- Nahlásit
sarax
Na boxéra to chce potápěčskej oblek
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:57
- Nahlásit
abby
minimálně
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 07:34
- Nahlásit
sarax
abby
nechte si dát hubana od německé dogy, to je to pravé ořechové. Dora když omlaskne naši malou, tak je oslintaná od shora dolů.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 07:42 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
chichi, my v úterý na cvičení trénovali přenášení psa.....S kámoškou jsme společně nesly mého Akouše, a pak její "skorostafordku" Verču, ta mi během přenášení celou dobu olizovala oblizovala obličej včetně brejlí a taky jsem se z toho neopupínkovala Naopak mi to bylo příjemný
Já taky jednou s oblizováním dětí psem (pokud jim nebudou v jednom kuse slintat do ksichtíků ) nebudu mít problémy.
Ale tohle si mezi sebou řeknou pejskaři, ale mladá mamina, která psa předtím nikdy třeba neměla, pak si ho pořídí k děcku, se pak třeba děsí, aby mimi nedostalo vyrážku, když ho olízl pes apod...
monika
od dogy jsem "hubana" ještě nedostala, ale jednou od bulmastifa.....taky výživný
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:08
- Nahlásit
já jsem alergik...od mala......léčenej,takže jakž takž už dobrý........moje dítko je se zvířátky co se snad narodilo a taky jsem nebyla uzkoprsá matka, no tak ho oblíz pes, nebo cicmal morče..králíka...atd.......prý z 50-ti procent mají alergické matky i pak alergické děti............osobně si myslím,že "otužováním" dítěte zvířátky byla dobrá volba,protože můj syn žádnou alergii nemá,leda tak na školu )
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:24
- Nahlásit
Jé, to jsem ráda, že tu všichni sdílíte stejný názor... Zrovna nedávno jsem se dohadovala s jednou holkou na tohle téma. Ona psa nemá, ale chtěla by si ho pořídit, jenže její názor byl, že by pomalu snad zavřela někam do pokoje, aby náhodou dítě neolízl a neočuchal... tak jsem jí vysvětlovala, že takhle by si zadělala na slušnej malér a po asi hodinový diskuzi teda "povolila" na to, že by nechala mimino psovi teda očuchat...
Můj plán je, že jakmile se vrátím z porodnice, vrazím psovi mimčo, ať ho pořádně očuchá, oblíže a vysvětlím mu, že je to teď jeho novej člen smečky
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:29
- Nahlásit
Mel
Můj plán je, že jakmile se vrátím z porodnice, vrazím psovi mimčo, ať ho pořádně očuchá, oblíže a vysvětlím mu, že je to teď jeho novej člen smečky
ty mě děsíš,když to plánujete?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:33
- Nahlásit
Anu
no, neřikej, že tebe nikdy nenapadlo, jak bys Anuba skamarádila s miminkem....
Plán je, že to někdy v budoucnu bude, prostě, až najednou začnu chtít mimi, tak bude, ale můžu tě ubezpečit, že teď to vypadá, že budu bezdětná do smrti
|
monika
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:10
- Nahlásit
Nikdy neříkej nikdy, mě třikrát selhala antikoncepce.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:10
- Nahlásit
Mel
já vím jak to udělám. Anubis jeho mimino (od minulé majitelky miluje) už jsem to sem psala mockrát. Jakmile u mě uvidí odhalený pupík,pokládá hlavu na břicho a poslouchá-samozřejmě u mě krom kručení v břiše zatím nic neslyší. Okamžitě jak děcko přijelo z porodnice,pes se od něj nehl. a ačkoliv nemá rád cizí lidi,děti a vlastně nikoho, vlastní děcko miluje.Nemám strach,vím,že on to pozná (že jsem těhotná) už dávno dopředu než se narodí až se přivede domů,tak si ho jen očuchá s výrazem "jo to je ten s břicha,toho znám".
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:13
- Nahlásit
monika
Nikdy neříkej nikdy, mě třikrát selhala antikoncepce.
mi máme dvojí ochranu.První jsou nespolehlivé prášky a druhá antikoncepce spolehlivější a tou je samotný pes.....
|